Diyete başladım fakat kilo vermem durdu

Colleen

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
58
0
16
35
Çanakkale
Merhaba arkadaşlar ben 18 yaşında 1.68 boyundayım kısa süre önce diyete başladım 68 kiloydum 64.2 kiloya düştüm 4 kiloyu çok kolay verdim bayadır devam ediyorum fakat kilo vermem durdu sizce neden olabilir ? ne yapmam lazım :43:

Merhaba arkadaşlar ben 18 yaşında 1.68 boyundayım kısa süre önce diyete başladım 68 kiloydum 64.2 kiloya düştüm 4 kiloyu çok kolay verdim bayadır devam ediyorum fakat kilo vermem durdu sizce neden olabilir ? ne yapmam lazım :43:

Merhaba,üzülme lütfen diyette bu durum ile sık sık karşılaşıyoruz.İlk kilolar çok hızlı giderken sonra vücut kendini korumaya almak adına savunmaya geçiyor bu nedenlede sonraki kilolar zor veriliyor.Boyun 168 ide sana 55-58 kilo aralığı iyi olacaktır.yaşın çok genç bu yüzden kolayda verirsin aslında.Regl dönemine girdiysende bu duraklamayı yaşıyor olabilirsin.Yada şuan geldiğin ulaştığın kilon uzunca bir süre kaldığın bir kilo ise vücüt dediğim gibi bunun altını risk kabul ediyodur.Vücudumuzun yaptığımız diyetlere kilo alıp vermelere yönelik bir hafızası var...Yeniden kilo vermeye başlamak için sana birkaç önerim olacak:
-kesinlikle spor yapmalısın günde 30-45 dakika hatta yapabilirsen 1 saat yürüyüş yapmaya çalış.Vücut bir tek sporu hafızasına kaydetmiyor ve duraklamalrı kırmadaki en önemli yardımcı spor oluyor
-hergün 3 fincan yeşil çay içmeye çalış
-tuzu olabildiğinde azalt
-günde 1,5-2 lt kadar su içmeye çalış
-uyku düzeninede dikkat et yeterli ve uygun saatlerde uyumaya çalış mutlaka

Umarım tez zamanda duraklamanı kırar ve yeniden kilo vermeye başlarsın.Amamoralini vr motıvasyonunu sakın kaybetme.Mutlu zayıflamalar :34:

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok güzeldi bugün vücut direncimi kırmaya başladım sanırım gerçi hergün yapıyodum ama bu sefer fazla kaçırdım malum bu kilo fazlalığı insana herşeyi yaptırıyo:D Dediğiniz gibi bayadır o kiloda sekmiştim o yüzden sanırım yarın 63 düşücem büyük ihtimalle 55 kilo benim için ideal olucak. sabah 1 yumurta yanında kahve vs. bitki çayları ara öğünlerde yoğurt,ayran,maydanoz,dere otu gibi bitkiler tüketiyorum yeşil çay,bide kayısılı form çayı var kilo vermek isteyen arkadaşlara öneririm idrar ve büyük tuvalete çıkarıyo, akşamda et,yoğurt ürünü tüketiyorum hiç açlık hissi olmuyo. Sabah bademde yiyorum şimdi siz diyebilirsiniz badem kilo aldırıyo diye kavrulmamış badem olucak ondada bol bol protein var.
İyi kilo vermeler bana :1: :18:

Back
X