• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyene gittim, toplamda günde 6 dilim ekmek ye diyor, ne dersiniz?

feminex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
129
6
26
Karabük
Merhaba kızlar,

Geçen gün diyetisyene gittim.Küçük bir yerde yaşıyorum, imkanlar çok kısıtlı.Diyetisyenine bile güvenemiyorsun.O yüzden sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Baskülde 70 kg çıktım.
Boyum 1.63.
16 kg fazla yağ varmış vücudumda.Diyetisyen haftada 1 kilo verdirecek bir liste verdi.
tartılmama 2 gün kaldı bakalım 1 kg verebilecek miyim?Ne dersiniz bu diyetle verir miyim?

Örnek Menüm

Sabah:
1 su bardağı süt
1 kibrit kutusu peynir
yağsız salata
2 tatlı kaşığı reçel veya bal
2 dilim ekmek

Kuşluk: 1 meyve

Öğle:
3 köfte veya 3 parça tavuk veya 1 yumurta veya 1 parça et.
4 yemek kaşığı etsiz sebzeyemeği
yağsız salata
2 dilim ekmek

İkindi:1 meyve

Akşam:
1 kase çorba
4 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
1 kase yoğurt
yağsız salata
2 dilim ekmek

Gece: 1 meyve

merhaba kızlar,

geçen gün diyetisyene gittim.küçük bir yerde yaşıyorum, imkanlar çok kısıtlı.diyetisyenine bile güvenemiyorsun.o yüzden sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Baskülde 70 kg çıktım.
Boyum 1.63.
16 kg fazla yağ varmış vücudumda.diyetisyen haftada 1 kilo verdirecek bir liste verdi.
Tartılmama 2 gün kaldı bakalım 1 kg verebilecek miyim?ne dersiniz bu diyetle verir miyim?

örnek menüm

sabah:
1 su bardağı süt
1 kibrit kutusu peynir
yağsız salata
2 tatlı kaşığı reçel veya bal
2 dilim ekmek

kuşluk: 1 meyve

öğle:
3 köfte veya 3 parça tavuk veya 1 yumurta veya 1 parça et.
4 yemek kaşığı etsiz sebzeyemeği
yağsız salata
2 dilim ekmek

ikindi:1 meyve

akşam:
1 kase çorba
4 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
1 kase yoğurt
yağsız salata
2 dilim ekmek

gece: 1 meyve

her zaman ki fix liste. Düzenli yaptığında işe yarıyor ama bir kaç hafta sonra o sana çok görünen ekmekleri diyetisyen kilo vermen yavaşladı bahanesi ile akşam öğününden sabaha doğru azaltıyorda azaltıyor. Sonra sende amaaan ekmek yemesemde olur diyip emeği tamamen çıkarıyorsun hayatından :))) kolay gelsin.

benzer bi liste vermişti diyetisyenim bana geçen sene 4 ayda 10 kg verdim(yaptığım bir sürü kaçamağa rağmen) haftada 3 gün yürüyüş ve 2 lt su 2 fincan doğadan 7 otlu çay (ödem attırır) önermişti bide. şimdide aynı listeyi yapıyorum 1.5 ayda 5 eyakın verdim. zaten zamanla ekmeği kendiliğinizden azaltıyorsunuz mide küçülüp listeye alışınca doyuyorsunuz çünkü.

ne kahvaltıda ki balı reçeli sevdim ne yığın yığın ekmeği ne de 3 kaşık bundan 2 kaşık şundan yeme tarzını ki stres olursun doymazsın miktar hesabı yaparsan böyle sonra da pes edip bırakırsın.
kendi edindiğim birikime dayanarak söylüyorum ki şu ekmeği şekeri keser abur cuburu bırakır düzenli yemek yeme alışkanlığı edinir ve hayatına sporu sokarsan zaten verirsin kilo. ne stres olursun ne de pes edip bırakırsın amaç yiyecekleri tanıyıp aç kalmayıp motivasyonu sağlam tutmak.

Back
X