Kendim ege universitesinde calisan bir saglik calisaniyim,tarafsiz olarak tum doktorlari tanidigim halde fuat hocayi tercih ettim,yukarida gercekten sasirarak okuduklarim oldu,dogacak olab bir bebek ve siz yani usg iyiyse ne gerek var amniyosenteze deme luksunu bilginiz olmadan kendinizde gorebiliyorsunuz pesss...suan gebeligimin 28.haftasindayim,ilk 3 ay kanamalarim oldu dusuk riskim vardi,bu donemi fuat hocanin acik ve net verdigi risk oranlarini gercekcilik payinin bekadar yuksek oldugunu,hayalden uzak istatistik verilerle verdi,sizin hayallerinize ters dustuyse doktor tuuuu kaka,ama burada alinabilecek en ufak risk sizin donulmez hayat boyunca cekebileceginiz bir sorumluluk demektir.3.ayim bitti 2.trimester tahlillerimde down olasilik oranim 1/999 cikti.bakin bunlar istatistik veriler ve 1000 yada altindaki deger down riski oranini yukseltir,senin cocugun down sendromu olacak demez veri,istatistik risk artmis demektir.oranim 1/999 olmasina ragmen,ense kalinligi 2.2 civariydi sanirim ama genel olarak nasal kemik,kapakciklar,damar cikislari normal olmasina ragmen bir oran car ortada sinirda sayilabilecek ense kalinligi yani bu 1.6 falan olsa daha iyi bir deger denilirken sinirda cokta yuksek degil anlayin,1/999 yani nerdeyse 1/1000 degeri normal kabul edilirken 1/999 cikmis olmasi bile herseyi bilen isin icinde olan bir saglikci anne adayi olarak doktordan once sizi ben bu riski nasil alabilirime sokmali...bu nasil bir anlayistir anlamis degilim,karsimda deneyimli isinde sayili perinatolog adi ustunde riskli gebelik uzmani var ve ben kalkip ama bu usg iyi eee digerleride normal sinir deyip ne gerek var amniyosenteze dieyecegim ve doktoru ticaretle suclayacagim,emin olun beni davet etmedigi gibi sizide ozeline doktor davet etmemistir.ki benim risk durumum sizin 1/700 gibi degerinizden cok daha dusuk nasil bir kendinize guvenle bunu doktor karalamasi olarak yazmissiniz anlamis degilim.amniyosentez yerine serbest dna testi yaptirdim.ama sunu bilin ondada sorun ciksaydi yine amniyosentez yaptirmak zorunda kalacaktiniz,kaldiki bu test orani yuksek guzel bir test ama kesin tani yontemi yine amniyosentez,yani riskim eger serbest dna testindede yuksek yada yine kafa karistirici oranda olsaydi amniyosentez yaptiracaktim yaptirmak zorunda kalacaktim.peki kesinlikle 100/100 mu hayir bu kandaki dogruluk orani yine %96-99 gibi.yani o kalan %1 oran bile sizin cocugunuzun down sendromlu olmasinin sebebi olabilir bunda fuat hocada,tipta,bilimde bilemez.o yuzden benim icin dogru doktor fuat hocadir,olabilecek tum riskleri soyler caniniz hayal kurmak istiyorsa o ayri ve ben gebeligimin basindan butarafa sorunlu olan herseyi bilirim,bunlari bilmeliyim zaten guzel yanini duyuyorum onemli olan bilmeyecegim sorunlarla sok olmadan hayal kirikligi yasamam,bu kesinlikle negatiflik degil bilinclendirmedir,aman efendim cok guzel cok guzel diyip usg bakip detayli usg zamani gelince radyologlara gonderilen komsum gibi birakin bilgi vermeyi sadece bos hayal bos laflarla aman ne guzel gebelik diyen doktorlarda biliyorum,tercihlerimizde ozguruz,ben fuat hocayi sectim ve kesinliklede kendi meslektaslari arasindada riskli gebelik uzmanligiyla alakali yonlendirilen isimdir kendisi.sansliyimki izmirde boyle bir doktor var istanbulda boyle doktorlar icin istesenizde sira bulamazsiniz ticarete dokmus diyorsunuz ya o kadar kiymetlidir bilgiside ,kendiside.oglusumun tontis fuat amcasi olacak kadarda babacandir guven verir her haliyle,lutfen hayal kurmak isteyip sadece guzel seyler duymak istiyorsaniz risk soylemesin ayollll diyorsaniz oyle isimlerde biliyorum tavsiye edebilirim isimler verip ,oturup sohbet eder detayli yada cikilmaz birsey gelirse basiniza fuat beye o doktorlar tarafindan tekrar yonlendirilirsiniz zaten bircok arkadasimin dogumunu yaptirmis bizzat tip camiasindaki insanlarin guvenini kazanmis kiymetli doktordur.deger bileceklere tavsiye ederim
Bende detaylı ultrason için muayenehanesine gitme durumunda kaldım. İkili test sonucum 1/700 çıktığı için görüşlerini almak istedim. Daha muayeneye başlamadan riskimin çok yüksek olduğunu kesin amniyosentez olmam gerektiğini söyledi. Detaylı ultrasona baksada kesin birşey söyleyemezmiş. Eşimle amniyosentez taraftarı olmadığımızı görüncede detaylı ultrason boyunca amniyo hakkında bilgi ve detay verdi. İkinci kez ama sonuçta ultrasonda herşey yolunda değil mi diye sorunca da ters bir şekilde az önce cevapladım ya bu soruyu gibi azarıda patlattı. :) Ağzından bir tek iyi kelime çıkmadı. Şahsen ticari kaygılarını ön planda tuttuğunu düşünüyorum. İnsan ilişkilerinde başarısız. Kesinlikle ben kimseye tavsiye etmiyorum benim için ona gitmek kesinlikle zaman ve para kaybıydı. Ayriyetten Kendisinden sonra dna(prenatest) yaptırdım ve bebeğimde herhangi bir sorun yok.