Doç. Dr. Fuat Akercan hakkında bilgi

deanx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2008
62
2
86
İzmir
Merhaba, forum içinde parça parça bazı mesajlar buldum Fuat Akercan hakkında ama onunla ilgili toplu deneyimlerin paylaşıldığı başlık bulamadım o yüzden bu başlığı açıyorum. Kendisiyle ilgili görüşlerinizi ve yorumlarınızı aktarırsanız sevinirim. ona gidip normal doğum yapan var mı, dışarda bir hastaneye geliyor mu, doğum esnasında ilgisi nasıldır, neler yaşadınız paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler...

Fuat Bey mükemmel bir doktordur. İzmir'de gezmediğim doktor kalmadı en sonunda ona gitmeye karar verdim hiç de pişman olmadım. Hem bilgisi, hem ultrasonu çok iyi hem de diğer ünvanlı doktorlar gibi burnu havada değil, karşısındaki insanın halinden anlıyor. Özelde çalışmıyor, doğumu da sadece Ege'de yaptırıyor ama şimdi Ege'de primli muayeneler kaldırılmış o yüzden hasta kabul etmiyormuş bu durumda belki özelde bir yerle anlaşabilir. Çok yoğun çalışan bir doktor, kendisinden randevu almak çok zor ama ulaşılması kolay, cep telefonuna her zaman ilk çalışta cevap verir. Sorunlu bir hamilelik geçirdiğim için aydan fazla hastanede kaldım bu süre içinde hiç normal doğum yaptırdığını görmedim, sanırım yoğun çalıştığı ve genelde riskli gebelerle uğraştığı için sezeryanı tercih ediyor.

izmirde riskli gebelik uzmanı olan sayılı doktorlardan
insani olarak nasıl bilmiyorum ama hekimlikte süperrr

Valla bende riskli gebelikler için onu tercih etmiştim ama inanılmaz kötü geldi bana,bıraktım çünkü bir hafta önce detaylı ultrasonda birikmiş kanamayı göremeyecek kadar acemi tlf açıpta kanamam var dediğinde de hastaneye git benim yapacağım birşey yok diyecek kadar da rahat olduğu için,sonuç diye sorarsanız 4 aylıkken düşük

o yüzden de yaşadıklarımı geçtim,duyarsızlığından dolayı ismini duyduğumda bile rahatsız olduğum tek doktor diyebilirim.

melekçim, yaşadıklarını en iyi ben anlarım benimde, 5 aylık bir kaybım oldu ama Fuat bey doğmamış bebek uzmanı.
acemi falan demek gerçekten haksızlık olur. ben kendini takip için önermem kimseye, benimde doktorum ayrı... canım kadar yakın tuttuğum çok çok iyi bir doktorurm var ama o bile benim riskli gebeliklerimde cvs için ki bunun riski herşeyden fazla Fuat beye gitmem gerektiğini söyledi. birkaç seçenek var bu tarz doktorlarda zaten, inan ki inanılmaz bir doktor bu konuda.
sana savunmak için yazmıyorum onu ama benim 2 gebeliğimdede Binlerce kez teşekkür ederim ki kendisinin payı çok yüksektir...
oğlumu kucağıma aldığımda mutlaka ziyaretine gidicem, mucize bir bebek verdi bana ...:49:
çok yoğun ve bu arada parayıda sever kendisi azcık...

asla asla dr önermem ama fuat akercan önerebileceğim tek isimdir belki. iletişimi ve bilgisi süper. çok rahatlatıyor.ve ben normal doğum yaptım doğumuma fuat bey girdi. hiç bir sorun yaşamadım. bir cumartesi gecesi gece 3 te hemen telefonumu açtı beni hastaneye yönlendirdi ve kendisi de geldi.
bildiğim kadarıyla şimdi kendisine muayehane açacak.ben sonuna kadar fuat beye güvendim iyiki de güvenmişim. ben 3 arkadaşıma tavsiye ettim onlarda gitti ve çok memnunlardı.

haklı olabilirsin arkadaşım aslına bakarsan ben sürekli ona giderek hata yaptım sadece cvs de gitmem yeterli olabilirdi,arkadaşların yazılarına bakarak o doktoru tercih etmiştim ama diyorum ya hayatımda ismini duymaktan bile rahatsız olduğum tek doktor.Ayrıca şunu da kavramış oldum iyi ama neye göre iyi ?bir başkasına iyi olan doktor benim için iyi olmayabillir.Bir daha gidermiyim o doktora Allah düşürmesin ama aslaaaaaaaaaaaaaa.

25 yaşında evlendim 26 yaşında 2 düşük yaşamıştım,tam olarak sağlık sektörünün içindeyim,rahimde septum ve kanda pıhtılaşma sorunum vardı,septum ameliyatını oldum 5 ay sonra hamile kaldım ve tanıdığım 5 doktorun tavsiyesi ile fuat beye gittim..çok sorunlu bir hamileydim,kendisinin tanımıyla dört dörtlük bir hastaydım,ama mert oğlumu kucagıma aldıgımda çok daha iyi anladım ki dört dörtlük bir doktora gidiyordum..tartışmasız çok iyi bir doktorsunuz,ama ondan önemlisi muhteşem bir insansnız..size minnetarz.riskli gebelik geçirenler tavsiye ediyorum..allahım fuat beye uzun ömür versin ki,çok insana faydası olsun..:nazar:

Yazılan olumsuz geribildirimlerden etkilenmek istemiyorum. Fuat Bey'i çalıştığım kurumda bir sürü sağlıkçı kişi önerdi bana. Özellikle iletişim anlamında da mükemmel olduğunu söylüyorlar, iyi bir doktor olmasının yanında. Ben gebeliğimi yeni öğrendim, 4 ya da 5 haftalık. Yarın ilk muayeneye Fuat Bey'in özel muayenehanesine gideceğim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Umarım doğru bir karar vermişimdir.

ben bir kez gittim özel muayenehanesine, bence çok riskli bir durum yoksa gitmeye gerek yok. iletişiminin iyi olduğunu düşünmüyorum; konuşurken çok fazla tıbbi terim kullandı anlamadım bir çoğunu, bir de iletişimde dinlemek önemlidir dinlenmediğimi hissettim. aklımda bir sürü soru vardı, çıktığımda soramamıştım bir çoğunu. muayene ücreti 200, özelde 4-5 milyara doğum yaptırdığını duydum ve etik bulmadım. insanlar bebek konusunda hassaslar ve bence bu kullanılıyor. Fuat bey için söylemiyorum ama özel hastalarına bütün kapıları açan doktorlar duydum, paran varsa yaşamaya hakkın var, yoksa yok gibi bir şey anladım ben bundan ve çok rahatsız oldum.
ayrıca bütün tahlilleri dışarda yaptırıyorsun, iki türlü iş.

Son düzenleme:
benim riskli bir gebeliğim var, bu nedenle iyi ki gitmişim, iyi ki tanımışım fuat beyi. sağlıkçı olduğum için herşeyi anlıyorum, ama eşim anlamadığında soruyor, fuat bey hemen cevaplıyor. perinetoloji uzmanı da olduğundan özeldeki birçok dr. hastalarını bir kereliğine de olsa fuat beye yönlendiriyor. özel muayenehanesi daha 3-4 yıllık olduğundan ücretler daha pahalı olabilir. ayrıca egenin dr u olduğu için tetkik yapılacağı zaman, fuat beyin hastasıyım diyorum, evet kapılar açılıyor. durumum olmasaydı o zaman da üniversite hastane polikliniklerine giderdim. bu bir tercih meselesi, zorlamıyor kimse özele gidin diye çünkü.

Fuat bey 2. çocuğumun doğumunu yaptı. Ben çok memnun kaldım. Kimse kimsenin özel muayenesine zorla gitmiyor ki Fuat beyin de böyle bir zorlaması da yok. Yoğun bir adam kafası dalgındır, iletişimi size bozuk gelmiştir. Ben kendi mesleğimden de biliyorum ki bazı hastalara ne yapsanız yaranmak zor. Gülümsersiniz çok laubuali, ciddi görünürsünüz çok snob derler. Hele bu forumlar ki tam bir yargısız infaz arenasıdır. Kaç tane meslektaşımın boynuna ipi geçirmeye hazır, forumcu okudum bilmiyorum. Bence siz tanışmadan, karar vermeyin. Seçtiğiniz doktor, psikolog, danışman ne olursa olsun. Gidin görün tanışın, memnun kalmazsanız gitmeyin ama lütfen o kadar yıl siz okumuş gibi bir kalemde kimseyi kötülemeyin.

Fuat beyi bu kadar çok övmüsünüz ama madem o kadar iyi anlayışlı bi doktor öyleyse ya ücretleri biraz düşük tutar yada devlette insanlara hizmete devam eder özel muayenesi varsa zaten orayı para için açmıştır yoksa devlette yapacağı işte aynı oradaki işte aynı

Bende detaylı ultrason için muayenehanesine gitme durumunda kaldım. İkili test sonucum 1/700 çıktığı için görüşlerini almak istedim. Daha muayeneye başlamadan riskimin çok yüksek olduğunu kesin amniyosentez olmam gerektiğini söyledi. Detaylı ultrasona baksada kesin birşey söyleyemezmiş. Eşimle amniyosentez taraftarı olmadığımızı görüncede detaylı ultrason boyunca amniyo hakkında bilgi ve detay verdi. İkinci kez ama sonuçta ultrasonda herşey yolunda değil mi diye sorunca da ters bir şekilde az önce cevapladım ya bu soruyu gibi azarıda patlattı. :) Ağzından bir tek iyi kelime çıkmadı. Şahsen ticari kaygılarını ön planda tuttuğunu düşünüyorum. İnsan ilişkilerinde başarısız. Kesinlikle ben kimseye tavsiye etmiyorum benim için ona gitmek kesinlikle zaman ve para kaybıydı. Ayriyetten Kendisinden sonra dna(prenatest) yaptırdım ve bebeğimde herhangi bir sorun yok.

Bende detaylı ultrason için muayenehanesine gitme durumunda kaldım. İkili test sonucum 1/700 çıktığı için görüşlerini almak istedim. Daha muayeneye başlamadan riskimin çok yüksek olduğunu kesin amniyosentez olmam gerektiğini söyledi. Detaylı ultrasona baksada kesin birşey söyleyemezmiş. Eşimle amniyosentez taraftarı olmadığımızı görüncede detaylı ultrason boyunca amniyo hakkında bilgi ve detay verdi. İkinci kez ama sonuçta ultrasonda herşey yolunda değil mi diye sorunca da ters bir şekilde az önce cevapladım ya bu soruyu gibi azarıda patlattı. :) Ağzından bir tek iyi kelime çıkmadı. Şahsen ticari kaygılarını ön planda tuttuğunu düşünüyorum. İnsan ilişkilerinde başarısız. Kesinlikle ben kimseye tavsiye etmiyorum benim için ona gitmek kesinlikle zaman ve para kaybıydı. Ayriyetten Kendisinden sonra dna(prenatest) yaptırdım ve bebeğimde herhangi bir sorun yok.
Başka bi yere başvurdun mu detaylı USG için? ?

geçen hafta riskli gebelik için kendisine gittik. (FUAT AKERCANA) . gittiğimize pişman olduk. çok bilgisiz. olumsuz düşünceli ve internette yazılanları yüzünüze okuyor. asla tavsiye etmem. herhangi bir doktor daha çok bilgi verir. çoğu sorumuza cevap bile veremedi. yüksek tansiyon hastası ve 7 haftalık hamile olarak gittim. kendi uzmanlık alanı olmasına rağmen hiçbir bilgi veremedi. ÜSTELİK KENDİNDEN NEFRET ETTİRDİ.
Bu arada yüksek tansiyon hastası olup hamile kalan varsa lütfen iletişime geçin . bilgi verirseniz sevinirim şuanda alfamet kullanıyorum ama tansiyonum düşmüyor 15-10

Yazılan olumsuz geribildirimlerden etkilenmek istemiyorum. Fuat Bey'i çalıştığım kurumda bir sürü sağlıkçı kişi önerdi bana. Özellikle iletişim anlamında da mükemmel olduğunu söylüyorlar, iyi bir doktor olmasının yanında. Ben gebeliğimi yeni öğrendim, 4 ya da 5 haftalık. Yarın ilk muayeneye Fuat Bey'in özel muayenehanesine gideceğim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Umarım doğru bir karar vermişimdir.
memnun muısunuz fuat beyden gerçi çok olmuş ama

Ben geçen salı yanindaydim.... gerçekten çok ilgili ve başarılı bir hekim... kesinlikle değer ve gidin....

Kendim ege universitesinde calisan bir saglik calisaniyim,tarafsiz olarak tum doktorlari tanidigim halde fuat hocayi tercih ettim,yukarida gercekten sasirarak okuduklarim oldu,dogacak olab bir bebek ve siz yani usg iyiyse ne gerek var amniyosenteze deme luksunu bilginiz olmadan kendinizde gorebiliyorsunuz pesss...suan gebeligimin 28.haftasindayim,ilk 3 ay kanamalarim oldu dusuk riskim vardi,bu donemi fuat hocanin acik ve net verdigi risk oranlarini gercekcilik payinin bekadar yuksek oldugunu,hayalden uzak istatistik verilerle verdi,sizin hayallerinize ters dustuyse doktor tuuuu kaka,ama burada alinabilecek en ufak risk sizin donulmez hayat boyunca cekebileceginiz bir sorumluluk demektir.3.ayim bitti 2.trimester tahlillerimde down olasilik oranim 1/999 cikti.bakin bunlar istatistik veriler ve 1000 yada altindaki deger down riski oranini yukseltir,senin cocugun down sendromu olacak demez veri,istatistik risk artmis demektir.oranim 1/999 olmasina ragmen,ense kalinligi 2.2 civariydi sanirim ama genel olarak nasal kemik,kapakciklar,damar cikislari normal olmasina ragmen bir oran car ortada sinirda sayilabilecek ense kalinligi yani bu 1.6 falan olsa daha iyi bir deger denilirken sinirda cokta yuksek degil anlayin,1/999 yani nerdeyse 1/1000 degeri normal kabul edilirken 1/999 cikmis olmasi bile herseyi bilen isin icinde olan bir saglikci anne adayi olarak doktordan once sizi ben bu riski nasil alabilirime sokmali...bu nasil bir anlayistir anlamis degilim,karsimda deneyimli isinde sayili perinatolog adi ustunde riskli gebelik uzmani var ve ben kalkip ama bu usg iyi eee digerleride normal sinir deyip ne gerek var amniyosenteze dieyecegim ve doktoru ticaretle suclayacagim,emin olun beni davet etmedigi gibi sizide ozeline doktor davet etmemistir.ki benim risk durumum sizin 1/700 gibi degerinizden cok daha dusuk nasil bir kendinize guvenle bunu doktor karalamasi olarak yazmissiniz anlamis degilim.amniyosentez yerine serbest dna testi yaptirdim.ama sunu bilin ondada sorun ciksaydi yine amniyosentez yaptirmak zorunda kalacaktiniz,kaldiki bu test orani yuksek guzel bir test ama kesin tani yontemi yine amniyosentez,yani riskim eger serbest dna testindede yuksek yada yine kafa karistirici oranda olsaydi amniyosentez yaptiracaktim yaptirmak zorunda kalacaktim.peki kesinlikle 100/100 mu hayir bu kandaki dogruluk orani yine %96-99 gibi.yani o kalan %1 oran bile sizin cocugunuzun down sendromlu olmasinin sebebi olabilir bunda fuat hocada,tipta,bilimde bilemez.o yuzden benim icin dogru doktor fuat hocadir,olabilecek tum riskleri soyler caniniz hayal kurmak istiyorsa o ayri ve ben gebeligimin basindan butarafa sorunlu olan herseyi bilirim,bunlari bilmeliyim zaten guzel yanini duyuyorum onemli olan bilmeyecegim sorunlarla sok olmadan hayal kirikligi yasamam,bu kesinlikle negatiflik degil bilinclendirmedir,aman efendim cok guzel cok guzel diyip usg bakip detayli usg zamani gelince radyologlara gonderilen komsum gibi birakin bilgi vermeyi sadece bos hayal bos laflarla aman ne guzel gebelik diyen doktorlarda biliyorum,tercihlerimizde ozguruz,ben fuat hocayi sectim ve kesinliklede kendi meslektaslari arasindada riskli gebelik uzmanligiyla alakali yonlendirilen isimdir kendisi.sansliyimki izmirde boyle bir doktor var istanbulda boyle doktorlar icin istesenizde sira bulamazsiniz ticarete dokmus diyorsunuz ya o kadar kiymetlidir bilgiside ,kendiside.oglusumun tontis fuat amcasi olacak kadarda babacandir guven verir her haliyle,lutfen hayal kurmak isteyip sadece guzel seyler duymak istiyorsaniz risk soylemesin ayollll diyorsaniz oyle isimlerde biliyorum tavsiye edebilirim isimler verip ,oturup sohbet eder detayli yada cikilmaz birsey gelirse basiniza fuat beye o doktorlar tarafindan tekrar yonlendirilirsiniz zaten bircok arkadasimin dogumunu yaptirmis bizzat tip camiasindaki insanlarin guvenini kazanmis kiymetli doktordur.deger bileceklere tavsiye ederim

Back
X