Doga facialari

dubeduzmantik81

Kul kinadigini yaşamadan ölmezmiş
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
487
388
73
35
Tüm doga facialarina gögüs gerip bir damla yagmurda yikilmak benimki.
Hep sorunluydu evliligimiz, kolayda degilki, önce yarlar aciliyor, yaralarin izleri kaliyor, tenin eskisi gibi olmuyor. Bu sefer karsi taraf yenik düsüyor..
Soncuta didisip dursakda hep sevgimizden emindim, hic ayrilmayacagmizdan emin olmustum artik. Ama asla para icin tartisacagimiz aklima gelmezdi. Paraya deger veren biri bile degilim inanin, hep vermeyi seven biriyim, basklarina biseyler almak kendime almakdan daha mutlu etmistir hep beni. Para dedigin bir ihtiyac, sagligin yerindeyse calisip kazanilir. Sunada cok inaniyorum, kimsenin hakki kimsede kalmaz. Esimle 15 senedir tanisiyoruz, 10 senedir evliyiz. Bir daire tapu davasi vardi, ikimizin üzerine olsun demistik, kafama bazi seyleri takildi onlari sordum. Zannedersiniz para pesinde olan, para icin evlenmis olan biriyim, öyle davrandi. sonundada gercekten su lafi duydum "Iyi oldu bu, böylece kimin ne olduguda ortaya cikti" dedi.
Nolur söyleyin siz olsaniz perisan olmazmiydiniz ? 15 seneme yazik etmisim, namusuma laf söyleseydi ancak bukadar canim yanardi. Hala bu cümleyi okuyunca gözlerim doluyor. Agladim, yanima bile gelmedi. Bende gittim evden..

Hep sorunluydu evliligimiz, kolayda degilki, önce yarlar aciliyor, yaralarin izleri kaliyor, tenin eskisi gibi olmuyor. Bu sefer karsi taraf yenik düsüyor..
Soncuta didisip dursakda hep sevgimizden emindim, hic ayrilmayacagmizdan emin olmustum artik. Ama asla para icin tartisacagimiz aklima gelmezdi. Paraya deger veren biri bile degilim inanin, hep vermeyi seven biriyim, basklarina biseyler almak kendime almakdan daha mutlu etmistir hep beni. Para dedigin bir ihtiyac, sagligin yerindeyse calisip kazanilir. Sunada cok inaniyorum, kimsenin hakki kimsede kalmaz. Esimle 15 senedir tanisiyoruz, 10 senedir evliyiz. Bir daire tapu davasi vardi, ikimizin üzerine olsun demistik, kafama bazi seyleri takildi onlari sordum. Zannedersiniz para pesinde olan, para icin evlenmis olan biriyim, öyle davrandi. sonundada gercekten su lafi duydum "Iyi oldu bu, böylece kimin ne olduguda ortaya cikti" dedi.
Nolur söyleyin siz olsaniz perisan olmazmiydiniz ? 15 seneme yazik etmisim, namusuma laf söyleseydi ancak bukadar canim yanardi. Hala bu cümleyi okuyunca gözlerim doluyor. Agladim, yanima bile gelmedi. Bende gittim evden..

kafanıza takılan sorular neydi peki eşinize sorduğunuz

Bir süre önce aldik evi, Esimin teyzesinden. Kooperativ ve su an topz yok. Ilerde tapu cikinca ikimizin üzerine olsun dedik, ve su an daire kiraya verilecek. Ama ben kimseye vekalet vermedim, nasil oluyor merak ettim. Birde dediki ailesine ikimizin uzerine olucak dediginde hersey anlamislar zaten. Iliskimizin bu sekilde oldugunu, ben anlamiyorum zaten ikimiz calisiyoruz, ikimiz ödüyoru herseyi. Iki kisinin adina olmasi kadar dogal ne var ? Bunu söyleyincemi kötü olunuyor ?

Bak cnm,koca dediklerimiz bir dakika sonra dusmanimiz olabiliyor.az bir olayda her seyi doker,yerigelir iftira atar.her seyi yapar...ama insan evladina bunlari yaparmi.annesine babasina,hayir...koca koskocaman yalannnnnnn...

O zaman neden bukadar baglaniyoruz, gözümüz gibi bakiyoruz. Sinirlerim cok bozuk, iki gün tlf kapaliydi. Actim bugun hic mesaj yok.. Arasa nolcak diyordum ama aramamasida cok gücüme gidiyor..

Benimki gibi bir kayin valde olduktan sonra, herhangi birseyin yari yariya olmasinin imkani yok. Maalesef eltimde gördüm, cok acilar cekti esi vefat ettikten sonra.
Isterdimki benim esim bunlari düsünsün, ben birsey demeden. Ama simdi sanki daha dün tanismisiz gibi ben kötü oldum.

tapu sadece eşinizin üzerine olsa bile , evlilik sonrası edinilen mallar eşittir.

10 senelik evlilikte eşiniz sizi yeni mi tanımış?

ben olsam bu laf için evden gitmezdim ama o lafı ona yedirirdim.
size fazlaca dokunmuş sanırım :(

Ben böyle hesaplarla ugrasmak istemiyorum, ona birsey yedirmek istedigimde iliskimizin pek saglikli olabilecegini sanmiyorum. Ben para konusunda cok hassasim, ben fazlasiyla vereyim, almayim isterim. Evliligimizde bir sene issizdim okuyordum, o zaman bile esimden para isteyemedim. Ben cok zor durumda olmadikca kimseden para isteyemem, ailemden bile.
Birde bana bunu diyen esim evliligimizin ilk senelerinde bana banka memurun karsisinda, hesabinda imza yetkim olmasini istemedigini söyledi. O zamanlarda kirilmistim ama tabiki bukadar degil, son zamanlarda islerini halledeyim diye imza yetkisini vermek istiyordu.
Bu para mevzulari gercekten cok cirkin seyler, yok mirasdir yok tapudur ama eltim yasadi bende gördüm. Esini kaybetti, kayinvalidemlerde torununun hakkini ona vermek istemediler, evlenebilir diye. Mutlaka dogru tarafida vardir ama kayinvalidem hersey onun elinde olsun ister, genel banka gibidir. Ben bunu yasamak istemem, cünkü kendim calisiyorum kendim kazaniyorum. Kimsedende bisey istemiyorumki..

Bir süre önce aldik evi, Esimin teyzesinden. Kooperativ ve su an topz yok. Ilerde tapu cikinca ikimizin üzerine olsun dedik, ve su an daire kiraya verilecek. Ama ben kimseye vekalet vermedim, nasil oluyor merak ettim. Birde dediki ailesine ikimizin uzerine olucak dediginde hersey anlamislar zaten. Iliskimizin bu sekilde oldugunu, ben anlamiyorum zaten ikimiz calisiyoruz, ikimiz ödüyoru herseyi. Iki kisinin adina olmasi kadar dogal ne var ? Bunu söyleyincemi kötü olunuyor ?

arkadaşım zaten medeni kanuna göre evlendikten sonra alınan mallar ortaktır

Sakın siz aramayın .Bazı erkeklerin pişmanlık eşiği iki ,bazılarınin on gündür .Ama bekleyin ve sadece sizin üstünüze yapmasını isteyin madem o paracı değil yapsın bakalım.Yapmasada koz olur elinizde siz ona paracı dersiniz .Bir yahudi derki babana bile güvenmiyceksin.Hikayeside varda çok uzun yazamıyciiiim.

Gerçekten çok kırıcı olmuş. İşin içine maddiyat girince malesef böyle durumlar çıkabiliyor.
Belli ki eşiniz evden ayrılmanızı hazmedemediği için şuan için sizi aramıyor.
Keşke evden ayrılmak yerine sakinleşince konuşsaydınız.
Eminim hatasını anlayıp özür dileyecektir. 15 senenin hatrına uzatmayın bence.
Büyüklerimizin dediği gibi; Yuva kurmak zor, bozmak çok kolay.

Gerçekten çok kırıcı olmuş. İşin içine maddiyat girince malesef böyle durumlar çıkabiliyor.

Dün yazdi sonunda, özür dileyipte ayni anda suclayabilen cok fazla kisi yoktur gercekten. Bende cok kirildim diyince, basladi yok bende ona bir zamanlar bilmem neler demisim... Bunun sonu yokki böyle.
Artik yoruldugumu hissediyorum, sanki onu cok özledigim halde onsuz daha iyiyim. Mutlu degilim ama rahatim, belki onu özlemek gecer bir gün..

En cok güvendigim söz budur, babama bile güvenmem zaten. Yeri gelir herkez kendini düsünür, "Seninmi canin yansin, benimmi canim yansin" diye sordugunuzda herkez ayni secegeni kullanir (Belki anneler haric :) ) Ben esegimi saglam yere baglarim, sonrada Allaha teslim ederim, kimseninde hakki zaten kimsede kalmaz..

yazın gibi bir ev daha almayı dusunuyoruz paranın yarısı esımın aılesınden gelecek dıger yarısı ıse kredı olacak ,
bu kredıyıde muhtemelen suan oturdugum babamın evını kıraya vererek uzerını tamamlayarak odeyecegız.
acaba bızde neler olacak ? merak edıyorum

Arkadaşlar doğru söylüyor evlilikte edinilen mallar eşit paylaştırılır.Lakin bunu eşide biliyordur.Bir bayanın demesine bile gerek yok zannımca.Eşiniz bunu siz demeden söylemeliydi.Sonuçta 10 yıllık evlilik 5 yıllık bir flort döneminiz varmış.
Bir kadının kalbini kazanmak çok zor değil ama maalesef eşlerimiz gerçekten çok sığ düşünüyorlar.
Biz 2014 te isek onlar halen 1950 lerde takılı kalmışlar.

yazın gibi bir ev daha almayı dusunuyoruz paranın yarısı esımın aılesınden gelecek dıger yarısı ıse kredı olacak ,
bu kredıyıde muhtemelen suan oturdugum babamın evını kıraya vererek uzerını tamamlayarak odeyecegız.
acaba bızde neler olacak ? merak edıyorum
cevap veriyorum;
Eşinin ailesinden gelen para göze görünecek ama diğeri görünmeyecek.Hiç sayılacak.

Back
X