Doğacak bebeğimize isim ve kv karışması....

Bebegine sultan koyarsan cok mu saglikli olacak yani? Yada koymazsan sagliksiz mi olacak?

(Allah korusun) adi sultan ve sakat oldu ozaman ne olacak? Yani dediklerini yaptirmak icin bu kadar makattan atilmaz. Sende de suc var. ne diye onlarin yaninda bu muhabbeti aciyosun? Ben sare koydum adini bitti. Bu kadar diyeceksin. Ezik durursan ezerler. Her konuda boyle.

Benim kv dunya iyisidir. Ben hamileyken dedim cocugun adi bu. Onlarda herkes iki isimli ama dede babane adi degil. Bana dediki ikinci isim de koyacak misin. Hayir dedim. Tamam dedi. Yani net ol net!

Bunlar en baştan aileler içiçe büyümüşler ve herkes herkesin isine karısıyor ceşitli seyler dönüyor aralarında. Ben bilmiyordum böyle bir aile olduklarını. Nasıl anlatsam benim kv yaman. Yani sana iyi der ona ağlar sızlar bi yolunu bulur ve seni rezil eder kendini vezir. Bazen düşünüyorum nasıl bu kadar hile hurdayla iyiye cıkıyor anlamıyorum. En öenmlisi ne biliyormusun sana birşey alır sanki dünyaları almış gibi eşinin yanında kb yanında ailenin yanında anlata anlata bitirmez. Bi an ben bile inanıyorum. Düşün yani. Sonra diyorumki allah allah böyle yapmadıki ama o an aklıma gelmiyor kafamı bulandırıyor. Onun gibi düşünemiyorum. Düşünseydim eğer emin ol bi laf edemezdi ama o şeytanlık yok bende
Bebegine sultan koyarsan cok mu saglikli olacak yani? Yada koymazsan sagliksiz mi olacak?

(Allah korusun) adi sultan ve sakat oldu ozaman ne olacak? Yani dediklerini yaptirmak icin bu kadar makattan atilmaz. Sende de suc var. ne diye onlarin yaninda bu muhabbeti aciyosun? Ben sare koydum adini bitti. Bu kadar diyeceksin. Ezik durursan ezerler. Her konuda boyle.

Benim kv dunya iyisidir. Ben hamileyken dedim cocugun adi bu. Onlarda herkes iki isimli ama dede babane adi degil. Bana dediki ikinci isim de koyacak misin. Hayir dedim. Tamam dedi. Yani net ol net!

Mardine gelipte sultan Şeyhmusu ziyaret etmezsen yine döner dolaşır mardine gelirmişin inanmamıştım ama şimdi inanıyorum tayin Mardin olunca tıpış tıpış geliyorsun :)
bahsettiğiniz turbe sultan şeyhmus türbesi herhalde... diyarbakır mardin dolaylarında bu yüzden çoktur sultan ve şeyhmus isimleri... fakat ben öyle bir inanişi ilk kez duyuyorum bunlar safsata bence... neymiş isim verilmeyince özürlü olurmuş... ne kadar cahilce bi yaklaşım... kayınvalidenizin ailesi ismini uygun koymamış herhalde ki fikir özürlüsü olmuş... gerçekten inançli insanlar dinde böyle şeylerin olmadığını bilir bence... sizde istediğinizi koyun çünkü madem o kadar inanıyorlar dinimizde güzel bir isim anne ve babanın hakkı ve görevidir dede ve ninenin değil...
ne

Kavga değil sorun en hassas yerimden vuruyorlar. Biliyorum inanmıyorum çok bu türbeye felan ama bebeğime birşey olursa diye korkuyorum. Simdi kb yanında acıcak konuyu herkese kötüleyecek beni. Kafam çook karısık.eşimde dogru düzgün dinlemiyor zaten beni :/ ezik değilim ama öyle bir yere grlmişimki entrikanın anası var. şeytanın aklına gelmicek seyler düşünüp milleti dolduruyorlar. Benim aklım hayalim şaşıyor bunları görünce...... Ve terslesen dert terslemesen dert

madem iki türlü de dert, o zaman tersle öyle dert olsun. eşin seni dinlemiyorsa sen de eşini dinleme.

de ki ''ilk defa sizde gördüm ben doğacak çocuğa annesinin babasının dışında birinin isim vermesini'' de.

ayrıca o türbe olayları falan da dinle alakalı değil. söylerlerse ''aaa inanmıyorum siz türbeye hurafelere falan inanıyor musunuz ne kadar günah gidin de bi tövbe namazı falan kılın, türbe dediğiniz şey dini bütün bir insanın mezarının bulunduğu yerdir, ve oraya gidince sadece orda yatan zat için dua edilir, orda yatan insan benim bebeğime isim koyamaz, orda yatan insana adak adanmaz, orda yatan insandan dilek dilenmez, çünkü orda yatan zat da allahın kulu ve siz böyle yaparak şirke giriyorsunuz'' de.

tersle yahu tersle gitsin. ''anası benim, ben doğuracağım, o yüzden anasının istemediği bir isim konulmayacak benim evladıma'' de!!

''bi alavere dalavere yapıp koyarsanız, mahkemeye başvurup değiştiririm o ismi'' de!!

doktorunu tembihle, sen doğurduktan sonra, doğum kağıdını senin dışında kimseye vermesin. ''babasına bile vermeyin doktor bey, benim istemediğim bir ismi koyacaklar, bana saygı duymuyorlar, bu çocuğun annesi benim ve benim isteklerimi hiç önemsemiyorlar, doğum kağıdımı benim dışımda kimseye vermeyin'' de.

ya sen kendini ezdiriyorsun, ben bunu farkettim ve sana çok kızdım şuan. ezdirme kendini. bu söylediklerimi iyi oku, yeri geldikçe söyle onlara.

Son düzenleyen: Moderatör:
Madem o kadar çok sultan koymak istiyo bitane doğurup koysun. Sizin bebeğinize nasıl karışır en önemlisi siz nasıl buna izin verirsiniz ... Karışmak bi yana ikinci isim fikrini bile kabul etmiyo ne demek daha düşünmedik ? Hayatınıza bu kadar müdahale etmelerine izin vermeyin lütfen. Bebeğin ismine sadece anne ve babası karar verir. Onlar sizi düşünmeden özürlü olur diyebiliyolar sizde lafınızı çekmeyin. Lütfen kendinizi onlar yüzünden üzmeyin.

Mardine gelipte sultan Şeyhmusu ziyaret etmezsen yine döner dolaşır mardine gelirmişin inanmamıştım ama şimdi inanıyorum tayin Mardin olunca tıpış tıpış geliyorsun :)

ne
daha önce hiç gitmedim :) fakat şanlıurfa siverekliyim bizim orda çok var çocuk için sultan şeymusa giden :) ordan biliyorum ki şeymus ve sultan ismi de çok bizim orda :) merak etmiyo da değilim hani :) gezecek fırsatı bulsam mardin listemde yer alıyor :)

daha önce hiç gitmedim :) fakat şanlıurfa siverekliyim bizim orda çok var çocuk için sultan şeymusa giden :) ordan biliyorum ki şeymus ve sultan ismi de çok bizim orda :) merak etmiyo da değilim hani :) gezecek fırsatı bulsam mardin listemde yer alıyor :)
Eskiden daha güzeldi şimdi güzel değil

Bir anne çocuğuna sevdiği ismi koymak ister ben Sultanı sevmedim Sare de olursa yanında olur yoksa da başka isimlerde bulun onlardan birini beğenelim deyin. Sultan olmasını istemiyorum ilerde ilkokulda falan da çok dalga geçiliyor eski isimlerle çocuğuma göz göre göre niye böyle bir eziyet yapayım ki deyin. Hem siz pozitif yaklaşmış olursunuz hem de onlar buna razı olmak zorunda kalırlar, eşinize karşı da bak ben orta yolu bulmaya çalışıyorum neden bu isimlerde diretiyorsunuz dersiniz. Hamile hamile üstüme gelmeyin deyin. Hassasım herşeyi kafaya takıyorum. Biraz destek bekliyorum deyin.

sevmedim ben o ismi diye hıçkırarak ağla, istemiyorum istemiyorum diye tripler yap, ağlarkende kaynanaya kendi çocuğumun ismini bile koyamayacak mıyım diye konuş. başka çözümün kalmamış bari tiyatro yap :)

Valla bende senin gibi inanmıyordum ama başıma gelince anladım :)

kız tesadüftür o allah seni napmasın :D ben olsam ölene kadar mardinde yaşasam da gidip ziyaret etmezdim :D :D sonuçta bu türbelerdekiler de allahın kulu yani haşa allah değiller ki bana, onu ziyaret etmek zorundasın diye bi şey yok, ya da onların ismini bebeğine vermek zorunda da değilsin, o ismi vermeyince çocuğun sakat olacakta değil, böyle şeyler dinen de yanlış bence.

kız tesadüftür o allah seni napmasın :KK70: ben olsam ölene kadar mardinde yaşasam da gidip ziyaret etmezdim :KK70: :KK70: sonuçta bu türbelerdekiler de allahın kulu yani haşa allah değiller ki bana, onu ziyaret etmek zorundasın diye bi şey yok, ya da onların ismini bebeğine vermek zorunda da değilsin, o ismi vermeyince çocuğun sakat olacakta değil, böyle şeyler dinen de yanlış bence.
Olsun bir daha gelmemek için giderim :) hurafelere inanmam bu arada kardeşim bu rüya nedense hep isimleri diretenlere gözüküyor bizde de var rüya da İsa gördüm diyerek İsa koydurdu çoçuğun adını :)

Olsun bir daha gelmemek için giderim :) hurafelere inanmam bu arada kardeşim bu rüya nedense hep isimleri diretenlere gözüküyor bizde de var rüya da İsa gördüm diyerek İsa koydurdu çoçuğun adını :)

aynen valla rüya falan uydurmasyon gibi geldi bana da, sırf karşı koymasın diye kızı bi de çocuğun özürlü doğar diye korkutuyolar cahilliğe gel... o zaman konu sahibi de ''ben de rüyamda sare gördüm adı sare olacak'' desin olsun bitsin :halay:

Back
X