Dogacak Kasim bebekleri için alisveris

Celisuenis

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Mart 2008
1.431
20
643
Fransa
Arkadaslar ben temmuzda istanbula gelcem fakat bebeklerimiz kisin dogacagi için nasil kiyafetler alacagimi bilmiyorum. ilk bebegim oldugu için hiçbir fikrim yok. Eminonu havuzlu han dedi herkes ama baskalarida diyor orda çul çaput var kalitesiz kumaslar diyorlar. Iyice aklim karisti kendimce bir liste yaptim forumu okuyarak siz neler aldiniz? yada alacaksiniz? Fransa soguk oluyor ama bilmiyorum kisin bebekler çok disari çikmiyor sanirim

listen boyle:
çitçitli badi
bacakarasi çitçitli badi
ayakli tulumlar
bebek telsizi
termometre alin yada kulak
hastane çikisi kiyafeti
bebek pijamasi
lohusa pijama takimi bana
gecelik bana
emzirme sutyeni bana
dogum sonrasi korse bana
zibin
tirnak seti
mothercare'a ugramak

merhaba canım oncelikle hayırlı olsun 2009 kasım annesi olarak sana tavsiyem bol bol çıtçıtlı badi yarım kollu ve uzun kollu alın.kolsuza ve zıbına hiç gerek yok birde 50 numara almayın giysileri ancak 2 hafta kadar giyebiliyorlar.termometrede çokk onemli.bol kundak turu battaniye pazen yada penye çok işe yarıyor.aklıma gelirse yazarım oğlum uyandı:)))

canım bende 2009 kasım annesi olarak bol bol yarım kollu çıtçıtlı badi. badileri mothercare almanı tavsiye ederim şu yedili paketlerden biraz büyük almanda bir sakınca yok. ucuz aldıklarım yıkanınca hemen çekti kötü oldu ama mothercare aldıklarımı daha uzun süre giydirdim ve hiç bozulmadı. iç badilerinin kaliteli olmasını tavsiye ederim.
ayaklı kadife tulumlar kullanışlı oluyor iki tane bulundursan yeter çok kaliteli olmasına gerek yok bence çünkü çok çabuk uzuyorlar. küçüldükçe kış bitene kadar birer tane alırsın.
hastane takımı olarak kesinlikle iki parça almanı önermem hiç kullanışlı olmuyor tek parça tulum şeklinde al. beli açılmıyor rahat oluyor
bunların dışında bir kaçtane pijama takımı al yine iki üç tane penye ve bir tane polar battaniye almalısın
bebeğin şampuanını mustela almanı öneririm yenidoğan şampuanı çok kaliteli konağı önlüyor. yine mustelanın cild nemlendiricisini al banyodan sonra cildini rahatlatıyor. bebek yağı olarak doktor bana balmandol yağı önermişti devamlı kullanıyoruz. banyoda vücudunu ben saf zeytinyağı sabunu ile yıkıyorum vücut şampuanı kullanmıyorum. altını temizlemek için ilk günden beri uni baby yeni doğan ya da freshin soft yeni doğanını kullanıyoruz hiç pişik olmadı sadece su pamuktan oluşuyor.
benimde şimdilik aklıma gelenler bunlar
senin içinde sezeryan olcaksan iki parça pijama takımı yerine gecelik almalısın ve en az iki tane emzirme sütyeni bol bol emzirme pedi ve göğüs ucu kremi son aylarda kullanmaya başlamalısın.
ben herayın 15.mothercare uğruyorum indiriml iürünler oluyor her ay düzenli aldığım için kuyafet sıkıntısı yaşamıyorum

eminönünü tavsiye etmem ,yani çul çaput değilde kalitesiz pazar malları var daha çok ,eğer maddi durumun iyi ise muhakkak herşeyini MOTHERCARE den ve CHıCCO dan al ,en azından ağzı burnu yamulmaz giysilerin ,ayrıca daha ilerleyen zamnalarda yanı şöyle bir 5 aylıktan itibaren giyeceği takımlar alabilrisin ,yani dışarı giysisi dediğimiz pantolon ,gömlek ,kız ise elbise ,kot etek ,bluz v.s gibi şeyleri de GAP- ZARA -PANÇO -LWC gibi mağazalardan alabilirsin ..
bebişin hayırlı olsun ..

tavsiyeler için Allah razi olsun. Kizlar erken evet ama ben Turkiyeye izine gidecegim istanbul'da 1 ay kalicam. Boyle seyleri fransa'dan almaktansa memleketimden alayim diyorum.
Tabi Fransa'danda alacagim seyler olacak ama ufak tefek tulum falan ordan alayim dedim.

Allah korusun kotu bir durum olursa gelecekteki obur bebegime saklarim Allah nasip ederse.

canım zaten türkiyeden alacağın şeylerde çoğu ithal olacak mesela mothercare chicco falan tabi yine sen bilirsin.zaten bu işten bişey anlamıyorum tekstilde ülkemiz bir numara ama nedense aldığımız her ürün ithal yani türkiye olarak markamız yok

ben de fransadayim. bu ayin sonundan baslayip temmuz boyunca indirimler olacak. herseyi daha ucuza alabilirim. ama ben kararsizim, acaba ufak ufak baslasammi yoksa cok mu erken
ve benim hamileligim riskliydi ilk aylar yattim evde, son aylarda da boyle bir durumla karsilasirsam evden cikamazsam falan diye de dusunuyorum..
cok kararsiz kaldim yani, ne yapmaliyim? bilmiyorumkismile

ya ben indirimleri kaçircam çok sinir oldum geçen sene daha iyiydi tarihleri. Neyse bence sen simdiden al. son aylarda yatarsan kendin seçip begenemezsin alamazsin baskasinin aldiklariyla kalirsin gibime geliyor. ufaktan almaya basla derim ben.

2008 kasım annesiyim vazgeçilmezlerim, uzun kollu çıtçıtlı badyler, ayaklı pijama takımlar, yelek,patik, penye battaniye ve bir tane polar battaniyemiz vardı ki vazgeçilmezimiz oldu
zıbın bende neredeyse hiç kullanmadım evde hep ayaklı pijama takımlarla durdu dışarısı için daha sonra boyuna kilosuna göre işte pantolon etek işte cinsiyetine göre başlarsınz

dışarıda pantolonlarının altına külotlu çoraplarda çok işime yaradı söylemeden edemeyeceğim
bebişe tırnak makası lazım, ıslak mendil stoklayabilirsiniz ilk aklıma gelenler bunlar zaten bir bebek mağazasına gidince gördükçe aklınıza gelir alınacaklar

tavsiyem 6.aydan itibaren alışverişe başlayın ,ben 3. ayımda başlamıştım aklıma hiç kötü bişey getirmedim ,ilk 3 ay hep dinlendim ara ara yattım kanamam vardı çünkü ,7. ayımda herşeyi tamamdı odası bile hazırdı ,erken doğum tehlikem vardı ve son ay da hep dinlendim pek çıkmadım evden ,ne yaptıysam o iyi olduğum 2 ay içinde yaptım ..sizde yapın bence gönlünüzce ,aklınıza da kötğ şeyler getirmeyin lütfen ..

tavsiyem 6.aydan itibaren alışverişe başlayın ,ben 3. ayımda başlamıştım aklıma hiç kötü bişey getirmedim ,ilk 3 ay hep dinlendim ara ara yattım kanamam vardı çünkü ,7. ayımda herşeyi tamamdı odası bile hazırdı ,erken doğum tehlikem vardı ve son ay da hep dinlendim pek çıkmadım evden ,ne yaptıysam o iyi olduğum 2 ay içinde yaptım ..sizde yapın bence gönlünüzce ,aklınıza da kötğ şeyler getirmeyin lütfen ..

yani yavas yavas baslamaliyim diyosun yani..
benim 4. ayim bitmek uzere. temmuzda 5. ayimi isliyor olucam insallah.. sadece bir tulum aldim bakip bakip seveyim diye. opuyorumnanaktan
zaten buyuk seyleri, besik, puset falan onlari 7. aydan sonra almayi dusunuyorum ama simdi bir goz gezdirmek istiyorum aklimda fikir olsun, hangisini alacagima karar vereyim, bi sorun olursa esim benim begendigimi gider alir diyorum..
ben de yavas yavas bakayim bisiyler. zaten birkac esya annem gondericek turkiyeden..

ya ben indirimleri kaçircam çok sinir oldum geçen sene daha iyiydi tarihleri. Neyse bence sen simdiden al. son aylarda yatarsan kendin seçip begenemezsin alamazsin baskasinin aldiklariyla kalirsin gibime geliyor. ufaktan almaya basla derim ben.

ay kiz keske ben de turkiyede olsam da indirimleri kacirsam boshayallersmile turkbayragi

tavsiyeler için Allah razi olsun. Kizlar erken evet ama ben Turkiyeye izine gidecegim istanbul'da 1 ay kalicam. Boyle seyleri fransa'dan almaktansa memleketimden alayim diyorum.
Tabi Fransa'danda alacagim seyler olacak ama ufak tefek tulum falan ordan alayim dedim.

Allah korusun kotu bir durum olursa gelecekteki obur bebegime saklarim Allah nasip ederse.

of senın yerındeolsam gap ten dag yapardım :) burda cok pahalı

ben de fransadayim. bu ayin sonundan baslayip temmuz boyunca indirimler olacak. herseyi daha ucuza alabilirim. ama ben kararsizim, acaba ufak ufak baslasammi yoksa cok mu erken
ve benim hamileligim riskliydi ilk aylar yattim evde, son aylarda da boyle bir durumla karsilasirsam evden cikamazsam falan diye de dusunuyorum..
cok kararsiz kaldim yani, ne yapmaliyim? bilmiyorumkismile

hckotu sey dusunme.bendegordukce alıyorumallaha emanetız hepimiz.para oldukca stok yapmak lazım

canım bende 20 + 2 günlüğüm , oğluşumun daha şimdiden arabası, oto koltuğu, beşiği, ateş ölçeri, bebefonu, sterilizatörü, su buharı makinesi, hastane çıkışı, alt açması, birkaç bodysi, emziği, biberonu, hatta ilk adım ayakkabısı bile var....

aklıma kötü birşey getirmek istemiyorum ama rabbim yazmışsa doğduktan sonrada alabilir onu benden, e o zaman ne yapacağım (allah korusun, yazdıysa bozsun inşallah). büyüsünde başına bişi gelmezsemi alırım diyeceğim.....

bence sen sevdiğin, beğendiğin şeyleri yavaştan almaya başla....gerisini rabbime bırak ve bol bol dua et....

arkadaşlar aklınıza kötü şeyler getırmemeye calısın..tabı hamılelıkte ınsan hassas oldugu için ister istemez gelıyor o ayrı bır konu. bende cinsiyetını ögrenınce almaya başladım..bır cok seyı gıyemedı zaten cok cabuk büyüyorlar..bolca mendil.ilk başlarda süt fıskırınca işe yarıyor.hasta bezi..göğüs pedi lansınoh u tavsıye ederım cok memnun kaldım hem büyük hemde hiç ıslanınca yırtılma yapmıyor.ayrıca tek kullanımlık alt acma bezlerı oluyor onlarda cok işe yarıyor..hastaneye saglık ocagına veya gezmeye gıdınce kullanıp atıyorsun..elma yagı gazı olunca karnına sürmek için.çok işe yarıyor.patik..

boshayallersmile annesinin kuzusu..
herkesinki selametle, saglikla gelsin insallah.. oyle heyecanliyim ki...
kavusmak istiyorum bebegime opuyorumnanaktan yavrum benim..
ben de ufaktan ufaktan baslicam alisverise insallah..

Back
X