Doğuma Hazırlık doğacak oğluma isim lütfen...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

feyza25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
916
5
116
Diğer
merhaba kızlar..şu anda 5 yaşında bir oğlum var adı FURKAN...
ikinci bebek geliyor ve oda oğlan...Furkan'a uygun olsun istiyorum ama sizlerde bana yardımcı olur musunuz?..

şu aklıma gelen

- KAAN (FAVORİM)
- HAKAN
- YİĞİT
- EREN (FAVORİM)
- BURAK

Selam canım,

ısim çok önemli ama kulağa hoş gelmesinden ziyade bence anlamları da çok önemli. Yazdığın isimlerin hepsi güzel.

Bence Hürkan'da uyar Furkan'a ve anlamı da güzel.. Tabii son karar sizin.

Allah sağlıklı evlat(lar) nasip etsin canım.

FURKAN ismini koymak gunah diyorlar..
Bende bu isimle ilgili konu actim? kurani kerim okudugum bir anda, icimden gecirmistim ne guzel bir isim diye, oglum olsaydi kesin bu ismi koyardim demisti..

Aylar sonra ben hamile kaldim hic ummadigim anda ve Oglum olucak insallah...

bende bu FURKAN ismini koysam mi acaba diye dusunuyorum simdi ?? Herhangi bir sakincasi var mi bu ismin arkadasim,madem sende koymussun ... ?? Furkan bebekler nasil oluyor

KAAN guzel bence... onu tavsiye ederim sana...

canım bende taaa bekarken evlenipte oğlum olursa furkan koyarım demiştim ve de öyle oldu..Maşallah oğlum çok zeki ve akıllı...Bence koy günah falan da değil...Sadece isim kulağa söylenirken hoca furkanın yanında ahmet dedi yani ahmet furkan dedi ama kimlikte sadece furkan yazıyor...

canım bende taaa bekarken evlenipte oğlum olursa furkan koyarım demiştim ve de öyle oldu..Maşallah oğlum çok zeki ve akıllı...Bence koy günah falan da değil...Sadece isim kulağa söylenirken hoca furkanın yanında ahmet dedi yani ahmet furkan dedi ama kimlikte sadece furkan yazıyor...

Bende Kuran okurken icimden gecirmistim.. simdi bu sozumu de ezip gecmek istemiyorum, o nedenle kararsiz kaldim arkadasim ...

Ben bu ismi koysam benimde ikinci bir isim ile mi kulagina soylemem gerekir ????

canım hepsi çok güzel isimlerin ikisinede Allah isimleriyle sağlıklı uzun ömürler verin sadece bildiğim eren ismi tek konmazmış isim değil fiil olduğu için.

çok teşekkür ederim kızlar...Şimdi birkaç arkadaş da EYMEN güzel diyor...

KAAN - EYMEN---EREN....kaydirigubbakcemile3

arasında kaldım :))

kızlar hala isme karar veremedim ama kendime liste yaptım..

hem size de yardımcı olur...bir oğlum daha var adı FURKAN...

banada fikir verin hangisi güzel kaydirigubbakcemile5

EYMEN:
1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı
2.
ashab-ı yemin", sağdakiler. Kuranı kerimin 56. Suresi olan vakıa suresinde geçen terimdir. Eymen ismi yemin kelimesinin arapça gramer kuralına göre ismi tafdil kalıbından ismi fail sigasında söylenmiş sözcüktür. Anlamı ise "hürmet makamında bulunan çok yüksek şeref sahibi kimse" demektir. (en iyisini allah bilir) sizlere elmalılı hamdi yazır’ın vakıa suresinde geçen "ashab-ı yemin" deyiminin bulunduğu 8. Ayetinin tefsirini gönderiyorum. 1--ashab-ı meymene. Meymene, yemin yeri yani sağ kol, sağ taraf yahut meymenet, uğur ve bereket mânâlarına gelir. Sağ taraf, meclis ve mahfellerde saygı ve hürmet mevkii olduğuna göre, "ashab-ı meymene" hürmet makamında bulunan yüksek şeref sahipleri demek olur. aynı zamanda bu gibi kimseler hayra yarayan ve kendilerinden istifade edilen faydalı zatlar olmaları sebebiyle meymenetli diye nitelendirilirler. Nitekim kelimenin iki mânâsına da işaret etmek için dikkatler şöyle celbediliyor: amma ne ashab-ı meymene, yani öyle çok meymenet sahibi zatlar ki uğur ve bereketleri her vechile gıpta ve hayrete şayandır. Kanaatimizce bu vasıf, hitabın şu andaki ümmet için olduğunu hatırlatmaktadır. Yani geçmiş ümmetlerde benzeri bulunmayan ashab-ı meymene demektir.

EMİR:
1. Bir kavmin, bir şehrin başı. 2. Büyük bir hanedana mensup kimse. 3. Peygamberimizin soyundan gelen. 4. Kumandan. 5. Abbasi devletinde başkomutan. 6. Osmanlı devletinde beylerbeyi ve Tanzimat'tan sonra sivil paşalığın ilk derecesi.

KEREM:
. Asalet, asillik, soyluluk. 2. Cömertlik, el açıklığı lütuf, bağış, bahşiş.

KAYRA:
Yüksek büyük tutulan ya da sayılan birinden gelen iyilik lütuf, ihsan atıfet, inayet. Hediye.

EREN:
1. Yetişen, ulaşan, vasıl olan. 2. İyi yetişmiş kişi. 3. Cesur, yiğit adam. 4. Ermiş. 5. Koca, zevc. 6. Kişi, şahıs.

BERKAY:
Sağlam, kuvvetli. 2. Katı, sert. Şiddetli.

CANBERK:
Güçlü, sağlam kimse.

ERSAN:
l. Adıyla, sanıyla ünlenmiş erkek. 2. Güzel, güçlü san bırakmak.

GÜRKAN:
1. Bol kan. Genç, taze, gelişmiş, serpilmiş.

KAAN:
1. Hükümdar, komutan, asil

ASRIN:
Bu asıra ait, bu devire uygun

ÇAĞAN:
Bayram, şenlik

Back
X