doğmamış bebeğe don biçmek

canım hamile falan olsan anlıycam haklısın üzülmekte diycem..ama ortada bişey yok...boşuna üzülmüşsün bence kafana takmaya değmez...

sevimli_çirkin anlattığına çok güldüm hakikaten ama sinirden güldüm çünkü benim yaşadıklarıma benziyor yaşadıkların:)
Önceleri çok atıp tuttular ama eşyaların hepsini eşime bıraktılar bol bol dantel tülbent var işte onlarıda babamın evindeki odamda bıraktım millet gelinin haberi olmadan dolapları doldurur biz kendimiz gittik hatta kendi babam destek çıkmıştı.
Beyaz eşyalar eşimin bekar evinden geldi allahtan eski mobilyaları kakalamadılar ama eşim aldı tabi eşyaları ve öyle bi şekilde geldi ki o beyaz eşyalar insan o buzdolabını falan bi silerde yollar sadece 1 günüm buzdolabı silmekle geçmişti eşimin eski evinde kullandığı dandik çaydanlığı falan yollamışlar çeyiz diye güler misin ağlar mısın bende o çaydanlığın altıyla yumurta demliğiylede ıhlamur falan kaynatıyorum:)
Bebek için tedavi lazım eşimde sorun var hiç umurlarında değil eminim allah kısmet ederse oluncada eline bi şeker tutuşturup savarlar ancak.
Bizim buralarda (trakya) adet ilk torunda olsa oda takımını erkek tarafı alır. Yav zaten erkek bi tohum atıp dalgasına bakıyo kız tarafı bizim kız 9 ay karnında taşıdı her sıkıntıyı çekti maşallah iyi döllemişsin diye hediyemi alcaklar bide tövbe tövbe:D Dinimizde bile çocuk babanın soyudur bence adetlere dine çok uycaksan kendi soyundan olana kendin alcaksın!
Eşyalarda kim gönlünden ne koparsa alır kaç tane tanıdığım varsa hepsinin bebeklerinin beşiğini arabalarını falan kaynanaları aldı. Zaten bebek görmeye gelenler bi dünya kıyafet getiriyolar mevlüt olayını tam bilmiyorum ama onuda erkek tarafı yapıyo galiba.
Ama şunu söyleyeyim ben kısmet olur da bebeğim olursa dünyaya gelmesi için destek olmadılar geldikten sonrada olmasınlar derim keseme göre alırım herşeyini zaten kendine güvenmeyen çocuk yapmaz.
Eltimin çocuğu var beşiği falan yok koltuk üstünde büyümüş çocuk bebek arabasını hiç görmedim ama kendileri almışlardır heralde mevlütü kaynanamlar okutmuşlar ama eltim başka şehirde olduğu için kaynanam kendi komşularını falan toplayıp okutmuş doğumda da bişey takmamışlardı galiba eltim öyle demişti yada en fazla bi çeyrek altın onu da tepsinler istedikleri yerlerine hahahahaha:)

ne kadar komık seyler yha
kız tarafı erkek tarafı,
nedense kendılerın yapılması gerektıgı seyde kız erkek tarafı demezler
böle brısey ınsanların cıkarmıs oldugu sacmalık
hem 2 kuru seyı o alsa ne olur almasa ne olur
rabbm saglık versınde
varsın cocugun yanında kıvrılıp yatsın
hc sınırını bzma..canım benm

merhaba arkadaşlar..aslında pek büyütülcek bi şey değil ma sormak istedim..dün kayınvalidemi aradım kadir gecesi için..teşekkür etti ve hemen ardından X yengenler (abisinin eşi yani gelinleri) kızlarına gittiler..(kızı uzakta ve hamile)neden gittiler biliyo musun dedi..neden anne dedim..bebek odası alcaklar dedi bebek odasını kız tarafı!! alır dedi..(bahsettiği kişide bi hayli zengin)ne güzel anne durumları iyi almaları normal dedim..ama çok bozuldum..yok canım durum kötü olsada kız tarafı alır bebek odasını dedi..bu arada ben hamile falan değilim daha 2 aylık evliyim..ve bu süreçte kayınvalideme bi çok konuda kırıldım ama asla kırıcı olmadım..eşim tavrını sert bi şekilde belli etti bi süre ne aradı ne sordu ne de evlerine gitti..ben hep yapıcı olmaya çalıştım ve eşimi sakinleştirdim..dün bu olaydan kısa süre sonra eşim geldi..ona anlatırken dayanamadım ağladım..tahminimden daha fazla sinirlendi aramaya kalktı artık çok ağar konuşçam dedi 2 kez teli elinden aldım..ama ben yine de kayınvalideme bi şey demedim..arkadaşlar benm anlamadığım artık kız tarafı erkek tarafı kalmadı..kim elinden ne geliyosa yapar..ayrıca kayınvalidemin deyişiyle bebek odasını kız tarafı alır diye bi şey ben ve ailem ilk kez duyuyoruz..sizin bu konuyla ilgili görüşünüz nedir?kimseye anlatamıyorum ve akıl almaya ihtiyacım var..

sizin ki gerçekten doğmamış çocuğa don biçmek olmuş.ama aslını sorarsan bizdede adet ilk bebeğin herşeyini kız tarafı yapar.1 ay önce kuzenim doğum yaptı teyzem a dan z ye herşeyini aldı bebek odasından tutta bebeğin yıkanacağı küvete hatta bornozuna kadar.benim de abim evli yeğenim doğduğunda gelinimizin annesi oralı olmadı onun da herşeyini biz yaptık erkek tarafı olduğumuz halde.biberonundan tutunda bezine kadar ayrıca annem hediye olarak bir burma bilezik taktı gelinimize.bizde de adet kız tarafı yapar ama böyle şeylerde emri vaki çok yersiz oluyo yapmak isteyen,durumu uygun olan yapar şart koşmak çok yersiz.sen canını sıkma bence bebeğine odaklan...

bu işler böyle kızlar. benim 5 yıl sonra tedaviyle bebeğim oldu. banada hemen kaynanam bizde bebeğin herşeyini kızın annesi yapar sanki kaçan var. annem yaptı herşeyini. kaynanam hava attı attı bi beşik yaptırdı zorla. ama geri kalan her şeyi örgülere kadar annem yaptı. düşünün artık. doğum olacak bi baktım bunlar annemlere bırakmadı beni hemen sahip çıktılar. ama ne oldu bakmadılar bile. ama oğullarına bakmış gibi gösterdiler. aaa unutmadan söyleyeyim kızıma halası çocuklarının ve bilumum komşularının eski kıyafetlerini getirdi. doğumdan sonra kaynanamın bizim evden götürdükleri anlatmakla bitmez ama. gelenede görseniz sanki çocuğa herşeyini yapmışlar çocuk sadece onların gibi davranıyordu. ama bi kere bile kucağına almadı 3 aylık olana kadar. bu arada babam hasta diye annemler gelemedi bana bakmak için. ama annemlerin ilk torunu ve görseniz deliriorlar. kaynanamda sadece gelir iki öper eve akar ne götürsem diye görümcemde görünce kızımı öpüp somurmak için deli olur ama elinde biride bi bez parçası getirmez. annemlerde 2 3 güne bir gelirler yada biz gideriz eli boş hiç gelmezler. süreklide kızıma bişeyler alırlar. bu arada babam kanser bu yüzden bizde kalamadı

canım evet benim de duyduğum kadarıyla böyle saçma sapan bir adet var. saçma sapan diyorum çünkü isteyen istediği şeyi yapmalı bence. doğacak olan kimin çocuğu sanki? kendi çocuğunun çocuğu. hadi çeyiz meselesini anlarım. el kızıyız yapmak istemezler şu bu... ama torun bu yaaa. ne demek şunu karşı taraf yapsın bunu ben yapayım.görgüdszülükten başka bişi değil. ha isim koymaya gelince ille benim ismim olsun derler ama...
maşşallah benim kaynanamla aram çok iyidir ama maalesef geçenlerde buna benzer bi laf etti çok kırıldım.hiçbeklemiyordum.eltimin babası çok zengin. bi de erkek çocuk yok ailede hiç.o yüzden adamlar varı yoğu dökmüşler kızlarına ve torunlarına. kaynanam da anlattı anlattı bi de durduk yere kız yapar bunları dedi. ha belki art niyet yoktur ama bozuldum işte ne bileyim. ben de eşime diyorum ben kimseden bişi istemiyorum.çok şükür iyi kötü maaşımız var biz hallederiz herşeyini diye. takılma bunlara boşver. laf açılırsa anne ben kimseden bişi beklemiyorum. biz hallederiz nası aolsa de.

Hiç hiç canını sıkma güzelim bak ne güzel eşin sana tam destek..Söyler söyler durur..Biz artık aileyiz ne kız tarafı ne erkek tarafı kaldı de çık işin içinden ama bunu toplum arasında söyle yani eşin ve kayıpeder var iken ;)

ben sana bişey anlatıyımda gül.bak hem moralinde bozukmuş iyi gelir:))).....biz eşimle 4 sene konuştuk ama sadece telefonda görüşüyoduk.yüzyüze gelince konuşamıyoduk.neyse nişanlandık ev yerleştirilecek.ben 1 kamyon eşya çeyiz götürdüm.kamyonun kapısı zor kapanıyodu gerisini sen düşün..benim eşim tek çocuk ve okadar ballandıra ballandıra anlattılarki şöyle olur böyle olur diye.bende enaz benimki kadar çeyiz yapmıştır kaynanam dedim.ne de olsa tek çocuk eşim.ilk başta onların eşyası gitti eve sonra bizim evdekiler gitti.arabadan indik.ablamla ben hemen odaları aramaya başladık nerde eşyalar diye.merak ettik açıkçası ne çeyiz var diye.1 tane koli vardı sadece.oda nasıl hafif:))).ablamla yüzyüze baktık ne bu diye.açmadık ama.neyse benim eşyalar seriliyo.kaynanam koliyi açmış içindekileri gösterdi.ŞOK ŞOK ŞOK :52::52::52::52: 1 TANE TÜPTeN GELEN PROMOSYON BORCAM 1 TANE 1 LİRALIK NAYLON ŞAMDAN. 1 TANEDE KARDEŞİME VERİLMESİ İÇİN KONAN KARTAL HEYKELİ........ben çılgına döndüm.1 tane çocuğu var ve hiçbir eşya almamış çeyiz olarak.fırın çamaşır makinesi buzdolabı salon takımı ve oturma grubu haricinde 1 çöp almadılar.ya sabır dedim.sabah akşam oturup ağlıyodum.elimden hiçbişey gelmiyodu.neyse düğün olacak hiçbir allahın kulu gelip demiyoki gel kızım siz evde ne yiyeceksiniz dolabınıza bişeyler alıp koyalım...anneme dedim maaşımı aldım bi pazara gidelim bişeyler alalım diye.tüm dolabı doldurduk.her eşyayı aldık falan.düğün oldu ama bizim evde yıkanacağımız şofben yok.eşim normal çeşme suyuyla banyo yaptı bende küçük tüpte su ısıtıp yıkandım.....aradan 6 ay geçti ve hamile olduğumu öğrendik.yine bi atmalar tutmalar.şunu alırız bunu yaparız.öreriz dikeriz giydiririz falan demeye...doğum yaklaştı.ablam çocuğun odasını halletti.içinin eşyalarını falan benim ailem aldı.kayınvalidemler hiç seslerini çıkarmadılar.ilk bebeğin her eşyası kız tarafına aitmiş.onun için seslerini çıkarmadılar.bana gelince herşey kız tarafına ait oldu ama onlardan başka biri evlenince herşeyi oğlan tarafı yaptı.....anlayacağın bize gelince öyle,onlara gelince öyle değil...takma kafanı sen.üzüldüğün yanına kar kalır.

canım seninki buzdolabını doldurmamış benimki de yaptığı alışverişi annemin burnuna soka soka dolaba yerleştirtmiş :) bunu da aldık bunu da aldık diye :) var işte napacaksın . :60:

arkadaşım sen de hiç üzülme herşey sen de biter.lafını esirgemeyeceksin bi yerde.karşındakine göre davranmayı öğreniyor insan zamanla.bu büyüğün bile olsa.herşeyi kız tarafına yıkacaklarsa sevmeye de gelmesinler ozaman.ne o öyle :36:

bizim oralarda da kız tarafı alır bebek eşyalarını yatağını falan ......yeğenimin yatağını da biz almıştık eşyalar falan ozamanlar bebek odası yoktu böyle tam takım tabi:31:ama dediğin gibi artık bencede kim elinden ne geliyorsa onu yapmalı şartlar değişti adetler yerini bulmuyor bu zamanda ne yazıkki ............kendince bişeyler yapmaya çalışmış olabilir kayınvaliden ama takma boşver belkide lafın gelişi demiştir :77:

Benim yengem bebegini dogurdugunda da annesi almıstı cocugun besigini.
Ama artık kalmadı böyle seyler.
O yapsın, bu yapsın hele ki kayınvalidenizin durup dururken böyle bir konuyu acıp misilleme yapması cok daha garip.
Hersey olmus bitmiste sıra cocugun besigini kimin alacagına mı gelmis?!
:68:

arkadaşlar yorumları tek tek okudum..söylediklerinizi dikkate alıcam cidden..yeri geldiğininde uygun bi dille söyliycem..hepinize çok teşekkür ederimm

Back
X