Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları doğmuş veya doğacak olan bebişlerimize neler aldık :)

$image.webp Şubat annelerine girin arkadaşlar doğumlar yaklaştığı için öğrenmek istediklerinizi ordn öğenebilirsiniz:))

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 73
kızlar merhaba.Allah izin verirse mayıs sonu gibi doğum yapıcam.İlk bebeğim olucak.biraz erken ama şimdiden birşeyler almak istiyorum.
Ama neyi ne kadar alıcağım vs. konusunda pek bilgim yok.tecrübeli annelerden yardım istiyorum.Hem bana hem de merak eden diğer arkadaşlara yardımcı olur musunuz?

örneğin: doğumdan önce/sonra şunları aldım,
en çok kıyafetlerden ...... kullandım/kullanmadım,
kullanışlı olduğunu/olmadığını düşündüğünüz bebeğinizle ilgili herşey
şimdiden çok teşekkür ederim.:16::16::49::nazar:

Merhaba lovewinning,
Ben daha konu odaklı gideceğim. öncelikle Allah bağışlasın, bir avazda eline versin (bu lafın kıymetini doğumdan sonra anladım!)
benden önce doğum yapmış olan iki arkadaşımdan ellerinde olan ve bana verebilecekleri tüm kıyafetleri aldım. yenidoğduğu zamanlarda en çok zıbın (ve benimki yaz bebeği olduğu için) askılı body kullandım. bir de bolca çorap. inanılmaz hızla büyüyorlar, benim gibi kıyafet alabileceğin birileri varsa öncelikle onlarla konuşmanı öneririm çünkü hamilelik hevesi ile aldığım birçok şeyi HİÇ kullanamadan küçüldüler, kaldırdım! 6 ayımız bitti, 4. seri (yenidoğan, 0-3 ay, 3-6 ay, 6-9 ay) kıyafete geçtik. cidden çocuğun yediği helal, giydiği haram!
en çok aldığım/kullandığım kıyafetleri liste gibi yazayım, umarım sen ya da başka bir arkadaşımızın işine yarar:
1. zıbın
2. çorap
3. askılı/kısa kollu/ uzun kollu body. (yazın tek olarak kullandım, havalar soğudukça birşeylerin altına giydirdim ya da arkadaşlarımdan gelen pantalon-taytlarla beraber kullandım.)
4. tulum!tulum!tulum! (kendi göz zevkimiz için çocukların rahatsız ve cicili bicili şeyler giydirilmesini -çok şirin bulsam da- çok desteklemiyorum. beli sıkmaz, açıkta bir yer yok üşütmez, yumuşacık penye, vs..vs... vesselam en sevdiğim kıyafet tulum :16: )
5. şapka (penye cincüce bereleri :) )
6. önlük (önü kumaş, arkası naylon olanları daha çok beğendim, önlük yamyaş olsa da çocuğun üstü ıslanmıyor. göğsü ıslak kalırsa hasta olabilir. koruyuculu olsalar da çok da bekletmemek lazım gene de!)
7. uyku tulumu(kutsal ve mübarek uyku tulumu! zaten indirimden almıştım, verdiğim parayı çoktan çıkarttı gözümde, gittim ikincisini aldım yedekli olsun diye. şuan kış aylarında olduğumuz için bir tane kollu uyku tulumumuz var. kolları üşümesin birtanemin. diğeri kolsuz, askılı. tulum formunda olanlar güzel de diğer torba gibi olanlar da epey kullanışlı. bacakları rahat rahat geziyor torbasının içinde. bir de uyku eğitimimizin bir parçası. tulumu giyince yatma vaktimizin geldiğini biliyoruz :54: )
(8. kanguru)
kanguru, uyku tulumu, tulum ve bodyler için şiddetle mothercare'ı tavsiye ederim. yumuşak, beden ölçüleri tutarlı, penye ve boyalarının da güvenilir olduğunu UMUYORUM! indirimi takip ediyorum, indirime girdikten sonra ihtiyaçlarımı toparlıyorum. tam olarak bu ara %50 indirimde.(sevgili mothercare yetkilileri, bu yazıyı okuyorsanız, prim istiyorum, sanırım hakettim az önce :37: )
h&m'nin yenidoğan body ve tulumları organik sertifikalı. onları da çok beğeniyorum. çok şeker şeyler var.
kayınvalidemler, eş-dost bir sürü şey örüp yollamış olsalar da tüyü olanları alerji/astım riskini arttırmamak için pek kullanmıyorum. kullandıklarım koton ya da bambu iplikten örülmüş tüysüz şeyler. bu tip hediyeleri kibarca kabul edip, şifonyerin en alt çekmecesine istifliyorum!

aklıma başka gelen olursa yazarım gene. umarım faydalı olmuştur.

Merhaba lovewinning,
Ben daha konu odaklı gideceğim. öncelikle Allah bağışlasın, bir avazda eline versin (bu lafın kıymetini doğumdan sonra anladım!)
benden önce doğum yapmış olan iki arkadaşımdan ellerinde olan ve bana verebilecekleri tüm kıyafetleri aldım. yenidoğduğu zamanlarda en çok zıbın (ve benimki yaz bebeği olduğu için) askılı body kullandım. bir de bolca çorap. inanılmaz hızla büyüyorlar, benim gibi kıyafet alabileceğin birileri varsa öncelikle onlarla konuşmanı öneririm çünkü hamilelik hevesi ile aldığım birçok şeyi HİÇ kullanamadan küçüldüler, kaldırdım! 6 ayımız bitti, 4. seri (yenidoğan, 0-3 ay, 3-6 ay, 6-9 ay) kıyafete geçtik. cidden çocuğun yediği helal, giydiği haram!
en çok aldığım/kullandığım kıyafetleri liste gibi yazayım, umarım sen ya da başka bir arkadaşımızın işine yarar:
1. zıbın
2. çorap
3. askılı/kısa kollu/ uzun kollu body. (yazın tek olarak kullandım, havalar soğudukça birşeylerin altına giydirdim ya da arkadaşlarımdan gelen pantalon-taytlarla beraber kullandım.)
4. tulum!tulum!tulum! (kendi göz zevkimiz için çocukların rahatsız ve cicili bicili şeyler giydirilmesini -çok şirin bulsam da- çok desteklemiyorum. beli sıkmaz, açıkta bir yer yok üşütmez, yumuşacık penye, vs..vs... vesselam en sevdiğim kıyafet tulum :16: )
5. şapka (penye cincüce bereleri :) )
6. önlük (önü kumaş, arkası naylon olanları daha çok beğendim, önlük yamyaş olsa da çocuğun üstü ıslanmıyor. göğsü ıslak kalırsa hasta olabilir. koruyuculu olsalar da çok da bekletmemek lazım gene de!)
7. uyku tulumu(kutsal ve mübarek uyku tulumu! zaten indirimden almıştım, verdiğim parayı çoktan çıkarttı gözümde, gittim ikincisini aldım yedekli olsun diye. şuan kış aylarında olduğumuz için bir tane kollu uyku tulumumuz var. kolları üşümesin birtanemin. diğeri kolsuz, askılı. tulum formunda olanlar güzel de diğer torba gibi olanlar da epey kullanışlı. bacakları rahat rahat geziyor torbasının içinde. bir de uyku eğitimimizin bir parçası. tulumu giyince yatma vaktimizin geldiğini biliyoruz :54: )
(8. kanguru)
kanguru, uyku tulumu, tulum ve bodyler için şiddetle mothercare'ı tavsiye ederim. yumuşak, beden ölçüleri tutarlı, penye ve boyalarının da güvenilir olduğunu UMUYORUM! indirimi takip ediyorum, indirime girdikten sonra ihtiyaçlarımı toparlıyorum. tam olarak bu ara %50 indirimde.(sevgili mothercare yetkilileri, bu yazıyı okuyorsanız, prim istiyorum, sanırım hakettim az önce :37: )
h&m'nin yenidoğan body ve tulumları organik sertifikalı. onları da çok beğeniyorum. çok şeker şeyler var.
kayınvalidemler, eş-dost bir sürü şey örüp yollamış olsalar da tüyü olanları alerji/astım riskini arttırmamak için pek kullanmıyorum. kullandıklarım koton ya da bambu iplikten örülmüş tüysüz şeyler. bu tip hediyeleri kibarca kabul edip, şifonyerin en alt çekmecesine istifliyorum!

aklıma başka gelen olursa yazarım gene. umarım faydalı olmuştur.

çok çok teşekkür ederim canım bilgilendirmen için ve bebeğini inş.sağlıkla büyütürsün.iyi dileklerin için de teşekkürler:16:
ben tulum için kullanışlı olmaz diye düşünüp şimdilik 3 tane aldım bir de küçük kız kardeşimden kalanlar flan var o da fazla kullanamadı zaten.(şu an 4 yaşında)
onları kullanıcam dediğiniz gibi çabuk büyüyorlar.ama dediğinize göre yetmiycek sanırım :1: çıtçıtlı bodyler evet çok iyi olur bir de yaz bebeği olucak benimki de inş. kısa,uzun,atlet olanlarından bir sürü alırım artık.eşimde zaten kızmaya başladı alma artık görmeye gelenler de getirirse hepsini giydiremezsin çabuk büyür dedi :1: alt üst ayrı veya takım almak dediğin gibi mantıklı fazla olsun temiz olsun.

Foto atmak isterdim ama beceremiyorum :) aldıklarımı yazayım ben en iyisi
5li 10lu hastane çıkışı birer tane
Kısa/yarım/uzun kollu çıt çıtlı body bunlar çok lazım oluyormuş sayılarını hatırlamıyorum :)
3-4 tane kadife tulum şapkası olanı tercih ettim ben
3-4 takım alt üst tek patikli ve patiksiz alt aldımıyafetlerin çoğunu h&m den aldım
6 çift çorap
Paketli ağız bezlerinden
3 tane banyo havlusu
3 polar 1 peluş battaniye
3 takım nevresim taç marka
Bübchen bebek bakım seti
Tarak çıt çıt makas emzik nuk marka
Bebek bezi ben ıslak mendil kullanmak istemediğimden pamuk aldım büyük paketlerle onunla silcem
Daha bir sürü bişey var aslında ama aklıma gelenler bunlar en azından biraz fikir olur kızlar sizlerede :)

yaz bebeği olcağı için kadife türü vs. bişey almayın
alttan çıtçıtlı çok lazım oluyo..ağız silme mendili önlük bunlar çok lazım olan şeyler...3 tane bebeğimiz oldu tecrübelere dayanarak söylüyorum
hastane çıkışı ama çok parçalılar çok gereksiz pahalı en fazla 5 li alın
penye battaniye çok lazım oluyo rahat 3 tane olsun..polarda kışın lazım olcak..
tulumlar 2 kere anca giydiriliyo hevesiniz varsa alın
ufak boy bi biberon alın ilk baş büyüğe gerek yok gereksiz yarısından çoğu boş kalıyo içtiği 30 60 cc bişey :)
pijama takımı alın .gezmelik kıyafetleri sizin tercihinize kalmış mevlüttede çokk hediye geliyo
taşıma koltugu bence alın süper kullanışlı
hee penye eldiven şapka vs. lazım ama onlar aldığınız takımlarda oluyo zaten..şapka yazın pek kullanılmaz
emzik alıcaksanız chicco olabilir bizimkiler chicco kullanıyo ve emerse eğer büyükk rahatlık biz susturucu diyoruz
2 miyakladımı koy ağzına hemen susuyo :)

aklınızda varsa sorun 3 yeni bebeğimiz oldu fazlaca tecrübe edindim :D

kızlar merhaba.Allah izin verirse mayıs sonu gibi doğum yapıcam.İlk bebeğim olucak.biraz erken ama şimdiden birşeyler almak istiyorum.
Ama neyi ne kadar alıcağım vs. konusunda pek bilgim yok.tecrübeli annelerden yardım istiyorum.Hem bana hem de merak eden diğer arkadaşlara yardımcı olur musunuz?

örneğin: doğumdan önce/sonra şunları aldım,
en çok kıyafetlerden ...... kullandım/kullanmadım,
kullanışlı olduğunu/olmadığını düşündüğünüz bebeğinizle ilgili herşey
şimdiden çok teşekkür ederim.:16::16::49::nazar:

set yerine 2-3 tane tek parça tulum, tulumlar çok kullanışlı oluyor, ben hep tulum kullandım, 4-5 body, 2 tane alt üst takım, penye battaniye, şapka/bere yenidoğanlar için, aslında adetleri daha fazla tutup karışık bedende almanız daha iyi olacaktır malum bebekler çok hızlı büyüyorlar, yani 3 yane yeni dogan body alırsanız 3 tane de en azından elinizin altında olması için 3 aylık body alın. çünkü ilk birkaç ay biraz kabus gibi oluyor, bunları düşünmeye çok vaktiniz olmaz. butikbebe haricinde, bebekdukkanim.com a da bakabilirsiniz, ikiz yeğenlerime buradan hastane çıkışı ve setler almıştık çok ta rahat ve beğenerek kullanmıştı kardeşim. burada çok şirin elbiseler de var, mutlaka bakın, sağlıcakla bebişinizi kucağınıza almanız dileğiyle...

Yeni doğum yaptım tulumlarin işkence sinden bebeğinin altını acamiyorumher seferinde tamamen çıkarıp giydirirken bebek sürekli agliyo

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben alt üst takim giydiriyorum artik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X