Doğru dürüst yüzemiyorum

Delidolumm

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2017
181
42
18
31
Merhaba arkadaşlar.Yüzme için iki defa kursa gittim.İlkinde sadece suya girmeye ve ufak tefek hareketler yapmaya alışabildim.İkincisinde ise sadece başım içerideyken kısa bir süreliğine yüzmeyi öğrendim fakat ne yazık ki bir türlü başım dışarda yüzmeyi beceremiyorum öyle yapmaya kalkınca dibe batıyorum ve heryerime su doluyor.Vücudumu tamamen suya sokunca su ancak kaldırıyor beni sadece öyle yüzebiliyorum ki o da gözlerimi havuzdan çıkınca mahvediyor sürekli su altınsa kalmak.Sizce kendimi çok mu kasıyorum? Rahat bırakayım diyorum bu defa tamamen dibe batıyorum.Neler yapmam gerekir yüzmeyi becerebilmem için?

Merhaba arkadaşlar.Yüzme için iki defa kursa gittim.İlkinde sadece suya girmeye ve ufak tefek hareketler yapmaya alışabildim.İkincisinde ise sadece başım içerideyken kısa bir süreliğine yüzmeyi öğrendim fakat ne yazık ki bir türlü başım dışarda yüzmeyi beceremiyorum öyle yapmaya kalkınca dibe batıyorum ve heryerime su doluyor.Vücudumu tamamen suya sokunca su ancak kaldırıyor beni sadece öyle yüzebiliyorum ki o da gözlerimi havuzdan çıkınca mahvediyor sürekli su altınsa kalmak.Sizce kendimi çok mu kasıyorum? Rahat bırakayım diyorum bu defa tamamen dibe batıyorum.Neler yapmam gerekir yüzmeyi becerebilmem için?
simitle yüz

İki kez kursa gittim derken? Kızım haftada 2 kez toplamda en az 4 hafta kursa giderek yüzmeyi öğrenmişti.Onda da öyle uzun mesafe filan değil ..suya düşse 3 /5 MT ileriye yüzüp çıkacak şekilde.Sonrasinda o yaz haftada 2/3 kez denize goturmustum öyle ilerletti.

Dibe batmanizin sebebi kollarinizi yukarı kaldırıyor olusunuzdan kaynakli yads vucudunuz dik duruyorsa dibe batarsiniz su yer cekimi gibi düşünceksin suyu. Suda dik durup kollarini yukari kaldirirsan dibe batarsin ancak ayaklarini hareket ettirip ona paralel kollarini hareket ettirip suda uzun sure kalabilirsin. Once su uzerinde kalmayi ogrenceksiniz. Sonra yüzmeyi
. Insan vucudu suyla doludur. Cigerlerde hava ile yani bir insan aslinda yüzebilir. Youtube da videolar vardir onlari izle. Teknik olarak yuzmeye gecmeden once sudan korkmayacaksin. Ayrica suya ne kadar cok carparsan elinle kolunla o kadar yorulursun su sana hemen tepkisini gosterir ve acimasizdir su ile savasmayacaksin. Yavas sakin ve kontrollu olcaksin. Bilincalti da onemli. Korkularından vazgecceksin

Back
X