Doğru Insan mi?

Rengarenk kelebekler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
608
283
23
34
Bunu nasıl anlarim arkadaşlar?Sürekli kaygı halindeyim.karsima kim çıkarsa çıksın duygularimi serbest birakamiyorum.kaygilar ve korkulardan dolayi karar veremiyorum .bu bir kişiye değil herkese karşı böyle..
Şu an iki aydır görüştüğüm erkegi kararsızlıktan ötürü birakmistim.icimde bir pişmanlık olmadi degil..onun mesajlarına cevap verdim.tekrar görüştük.3. Kez...gario bir duygu yasadim..kaygolsrimin arasında yüzum gülmedi degil.Ama o yorulmuş gibi..istekli ama benim kararsız tavurlarim onu usandirmis.Anladigim kadarıyla artık bir şeyler olmasını istiyor. Aileler de tanistirinca durum daha farkli...
Korkuyorum arkadaslar..kararsiz başlayıp sonu güzel gelir mi sizce?Kendimi bırakmalı miyim?Yoksa vazgeçip yoluma mi bakmalıyım?kendime de ona da zarar vermek istemiyorum artık?çünkü o kendinden emin.

Öncelikle bir psikoloğa git. Kaygı bozukluğun evlenmeye karar versende geçmicek.
Kafanda kurmadan akışına bırak önce karşındaki insanla vaktini iyi değerlendir, iyi gözlemle sonra akışına bırakırsın. Bunun belli bir kuralı kaidesi yok zamanla bir fikrin oluşur.

Yaeın ne olacağını bilemediğin bir hayatı yaşarken bu kadar kararsız olmak iyi değil. Akışına bırak. Yaşayarak öğrenmeli insan bazı şeyleri. Yaşasakta yaşamasakta dünyada belli bir zamanımız var ve zaman tik tak ilerliyor.

Rahat bırakın kendinizi. Çok düşünmek iyi değildir

Sizi rahatsız eden bir durum ortada yoksa,eline işini almışsa,içten içe onunla olmayı istiyor ve ilgi duyuyorsaniz nedir ki bu tedirginlik??

Tanıma aşamasındasınız,içinizde yenemediginiz kaygılar ile boğuşurken onu nasıl tanıyabilir ve karar verecek duruma gelebilirsiniz ki??

Kaygıları bir kenara bırakın ve olan bitene gerçekçi gözle bakın,olmadı bir destek alın..

Sizi rahatsız eden bir durum ortada yoksa,eline işini almışsa,içten içe onunla olmayı istiyor ve ilgi duyuyorsaniz nedir ki bu tedirginlik??

Tanıma aşamasındasınız,içinizde yenemediginiz kaygılar ile boğuşurken onu nasıl tanıyabilir ve karar verecek duruma gelebilirsiniz ki??

Kaygıları bir kenara bırakın ve olan bitene gerçekçi gözle bakın,olmadı bir destek alın..
Evet dediğim an büyük bir sorumluluk altına göreceğim bunu biliyorum.sorumluluklarimin verdiği kaygıyla hissettiğim duyguların kaybolmasından korkuyorum.nisan atmış bir insan olarak bu süreçte bununyasamistim.Ama kötü bir nişanlılık gecirmistim.

Kaygılarla ve korkularla ciddi bir yola girmiş biri olarak benden size bir tavsiye : korkularla ciddi bir adım atmak en büyük hataymış, emin olana kadar zaman geçirin lütfen sırf karşınızdaki beklenti içinde diye o adımı atmayın. Kararsız başlayınca kararsız devam ediyor çünkü yani bende öyle oldu.

3 kez gördüğün biri doğru kişi mi değil mü anlayamazsın zaten .
Kaygıları bir kenara bırakıp tanımaya çalışman gerekir . Tanımadan bilemezsin .

Kaygılarını bir kenera at ve gerçekten tanımaya çalış birşey kaybetmezsin ama acele edip evlilik yoluna girme veya aileleri tanıştırmak gibi birşeylere girme daha kaç kez gördün adamı . Kriterlerini değerlendir sana uyuyor mu yaşam tarzı mesleği vs. için ısınıyor mu ? Baktın olmuyor bir daha görüşmezsin olur biter.

Icine sinmeyen seyler var demek ki.. Istedigin gibi olsa bi sekilde hissedersin.. Insan yanilabilir de ama o yalnilgi olan iliskiler bile genelde cok guzel ve hevesli basliyor.. Bu kadar isteksiz isen aileleri işin içine katmakta acele etme derim..

Kaygılarını bir kenera at ve gerçekten tanımaya çalış birşey kaybetmezsin ama acele edip evlilik yoluna girme veya aileleri tanıştırmak gibi birşeylere girme daha kaç kez gördün adamı . Kriterlerini değerlendir sana uyuyor mu yaşam tarzı mesleği vs. için ısınıyor mu ? Baktın olmuyor bir daha görüşmezsin olur biter.
Yaa 2 aydır görüşuyoruz .3 kere yzuyize görüştük
Uzum zaman geçirdik
Ben de zaten kaygı bozukluğu var
Tedavi de görüyorum..
Karşıma kim çıkarsa aynı şeyleri yaşıyorum.
Bu çocuğu ailem çok beğeniyor
Çevremdeki herkes daha ne istiyorsun diyor.
Aileler işin içinde olunca adım atmak da zorlanıyorum.

Kaygılarla ve korkularla ciddi bir yola girmiş biri olarak benden size bir tavsiye : korkularla ciddi bir adım atmak en büyük hataymış, emin olana kadar zaman geçirin lütfen sırf karşınızdaki beklenti içinde diye o adımı atmayın. Kararsız başlayınca kararsız devam ediyor çünkü yani bende öyle oldu.
Ben de zamanında böyle bir yola girmistim.nisanlanmisyim ve ayrilmistim.ama kaygı sebebi yaratan durumlar çok farklıydı.nisanlimin sorumsuzluğu,aileme karşı saygısızlığı,ailesinin hal ve hareketleri..
Şimdi bi şahıs öyle degil.ilgili,sevgili,duyarli..eski nisanımdan yaşca küçük olmasına rağmen olgun..en önemlisi de beni geçmişle yargilamadi.eski nişanlım hakkında hiç bir şey sormadı.
Nişanlılık sürecinde yaşadığım depresyon beni o kadar tedirgin etti ki aynı depresyona girmekten korkuyorum..

Ben de zamanında böyle bir yola girmistim.nisanlanmisyim ve ayrilmistim.ama kaygı sebebi yaratan durumlar çok farklıydı.nisanlimin sorumsuzluğu,aileme karşı saygısızlığı,ailesinin hal ve hareketleri..
Şimdi bi şahıs öyle degil.ilgili,sevgili,duyarli..eski nisanımdan yaşca küçük olmasına rağmen olgun..en önemlisi de beni geçmişle yargilamadi.eski nişanlım hakkında hiç bir şey sormadı.
Nişanlılık sürecinde yaşadığım depresyon beni o kadar tedirgin etti ki aynı depresyona girmekten korkuyorum..
Galiba bende de kaygı bozukluğu var bunu düşünüyorum artık. Benim görüştüğüm kişi de saygılı sevgili anlayışlı çok ilgili gakat ben sabah akşam doğru insan mı diye düşünüyorum. Önceki görüştüğüm kişilerde de aynı şeyi yaşadım. Sizin gibiydim başlarda da hatta o zamanlar konu açtım okuyabilirseniz okuyun derim. Ama lütfen önce emin olun duygularınızfan çünkü ailelerin istekleri dur durak bilmiyor. Bir de kaygı için hangi terapiste gittiniz hepsinin uzmanlıkları farklı oluyor ya aile terapisti vesaire?

C
Galiba bende de kaygı bozukluğu var bunu düşünüyorum artık. Benim görüştüğüm kişi de saygılı sevgili anlayışlı çok ilgili gakat ben sabah akşam doğru insan mı diye düşünüyorum. Önceki görüştüğüm kişilerde de aynı şeyi yaşadım. Sizin gibiydim başlarda da hatta o zamanlar konu açtım okuyabilirseniz okuyun derim. Ama lütfen önce emin olun duygularınızfan çünkü ailelerin istekleri dur durak bilmiyor. Bir de kaygı için hangi terapiste gittiniz hepsinin uzmanlıkları farklı oluyor ya aile terapisti vesaire?
Canim psikoloğa gittim.

Back
X