dogru insan o mu emin olamıyorum. lutfen yardım!

athenenoctua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
5.452
5.134
168
Ankara
Kızlar merhaba,
daha onceden uye olmasam da bu siteden saglık, bakım vb. konularda bilgi alıyor, ara ara takip ediyordum. cevremdeki insanlarla paylasıp dillendirmek istemedigim "bu konu" olana kadar da uye olmak aklıma gelmemisti acıkcası. yeni uyeyim, konuyu dogru yere mi açıyorum bilmiyorum.

gelelim konuya...
2,5 yıldır hic ayrılma vs olmadan suren, sevgi ve saygıyı temel aldıgımız guzel bir iliskimiz var.
her sorunu konusarak cozmeye calısıyoruz. elbette hosnut olmadıgımız davranıslarımız oldu-oluyor fakat orta yolu buluyoruz. zaten aile, kultur, egitim , maddi acıdan birbirimize yakın ozelliklere sahibiz ve yasadıgımız sorunlara ya da cevremizde gelisen olaylara cok farklı yaklasımlar sergilemiyoruz. buraya kadar her sey iyi...

fakat sorun su ki erkek arkadasım umursamaz birisi.
bana deger veriyor ve bunu sozleriyle davranıslarıyla acıkca belli ediyor. hatta hayatlarımızı birlestirme niyetinde.
ancak benim kafam cok karısık.

rica ettigim bir seyi 40kez soylemeden yapmıyor. isteklerimi onemsiyormus gibi davranıyor ama ben dırdır etmedikce harekete gecmiyor. birsey yapacaksa da benim ikna etmem veya ateslememden ziyade, gereksiz gordugu umursamadıgı bir seyi kavga gibi daha gereksiz bir olaya donusmesini istemedigi icin yapıyor.
bu durum 1-2kere olsa ustunde durmam ama market alısverisinden tutun kafeye gitmeye kadar her sey bu sekilde. bir aksam gezelim birseyler yapalım demem icin bile kırk takla atmam gerekiyor. en sonunda dırdırdan bezip cıkalım dese de benim gonlum gecmis oluyor...
bunların yanı sıra bencillik mi dusuncesizlik mi desem adlandıramıyorum, ben dertlesmek konusmak istedigimi soylemedikce benim sorunlarımla pek alakadar olmuyor. anlatınca dinliyor fakat problem "ben burdayım" diye bangır bangır bagırırken dahi erkek arkadasım kendi telaslarına kapılıp beni ve hayatımı konu mankeni gibi tutuyor.

kac kez karsıma alıp, kendisine cok kızgın oldugumu icten ice öfkelendigimi hatta bunların bile tukendigini ve artık yuregimde yaralar olusmaya basladıgını ve telafisi edilmeye calısılmayan bu kırgınlıklarımla yasadıgımı anlattım.

yavas yavas degismeye basladı (muhtemelen beni kaybetmemek icin... ) artık biraz daha ozen gosteriyor ama ben duvarlar olusturmaya baslamısım haberim yokmus... simdi benimle guzel konussa bile o eski heycanı kendimde bulamıyorum. su an aramız gayet iyi, kavgamız vs yok. fakat nasıl desem bir seyler eksik...

sizce bu iliski yurur mu?

cevremdeki (arkadaslarım, ailem, akramalarım) nisanlı-evli insanlara bakıyorum da... zaten 5yıl icinde cogu erkek bu anlattıgım sekle bürünuyor. bazen diyorum işin içinde özne erkek olunca sonuc yine aynı, bu kadar paylasım varken o kadar emegi çöpe atmaya degmez hem efendi cocuk iyi bir baba olur, devam et. bazen diyorum ki boyle ömür gecmez tek basına bir hayat da surebilirsin, mecbur degilsin...

erkek arkadasımla hem cok fazla ortak arkadasımız oldugundan hem de iliskim devam ediyorken kendisi hakkında kimsenin olumsuz dusunmesini istemedigimden yakın cevremle paylasamıyorum.
yazdıklarım epey uzun oldu farkındayım. ama lutfen bir fikir verin. ne yapabilirim?
artık ona nasıl davranacagımı bile sasırmıs durumdayım.

Simdiden böyleyse evlenince totosunu iki günde kaldirir oturdugu yerden, bi arkadasimdada ayni dert
Var, oda elli kere demeden Adam kilini kipirdatmiyo.
Bazi insanlar rahat oluyo :36:

Kesinlikle yapısıyla alakası olabilir. Yani bu seni az ya da çok sevdiği anlamına gelmiyor. Zamanla belki çok daha farklı olacaktır, olumlu anlamda tabii ki :)

Yapı . Seni sevmediğinden değil kesinlikle. Miskin ve tembelse yapılacak bir şey yok.
Benim kardeşim de öyle, ille 40 kere diyeceksin. Unutur, dalar, üşenir .
Zor. Yürüyüşünden bile belli böyle insanlar. Çok aheste oluyorlar ya . :1:
Ömür boyu ben taşırım onu diyorsan evlen canım. Bilemiyorum ki şimdi. İyi biriyse , seni seviyorsa,sadıksa, çekilebilir belki de.

İlişkilerde en enn büyük hatalardan biri "evlenince ben onu değiştiririm" diye insanın kendini kandırmasıdır.
Erkek arkadaşın değişmeyecek,onu bu şekilde kabul edebiliyorsan etmelisin.
Yoksa bu sebeple hep sorun yaşayacağınız ortada...

Simdiden böyleyse evlenince totosunu iki günde kaldirir oturdugu yerden, bi arkadasimdada ayni dert
Var, oda elli kere demeden Adam kilini kipirdatmiyo.
Bazi insanlar rahat oluyo :36:

tesekkurler, daha simdiden 2gunu buluyor zaten :))
peki arkadasınız nasıl bir izlenim bırakıyor, mutlu mu..? tartısıyorlar mı ..? bir de kadının sorunlarına egiliyor mu? bencil mi?
mesela erkek arkadasım aldıgı meyveyi bile kendi sevdigini secer, ne de olsa ben fazlasıyla uyum gosteriyorum...

Yapı . Seni sevmediğinden değil kesinlikle. Miskin ve tembelse yapılacak bir şey yok.
Benim kardeşim de öyle, ille 40 kere diyeceksin. Unutur, dalar, üşenir .
Zor. Yürüyüşünden bile belli böyle insanlar. Çok aheste oluyorlar ya . :1:
Ömür boyu ben taşırım onu diyorsan evlen canım. Bilemiyorum ki şimdi. İyi biriyse , seni seviyorsa,sadıksa, çekilebilir belki de.

aynen oyle! bir yuruyusu var ki... yavaaas yavas, dunya yıkılsa umrunda degil. :9:
fakat kafaya taktıgı isi de hemen yapar, beceriklidir de, son dakikaya nasıl o kadar is yetistiriyor anlamıyorum.
bazen oyle bunaltıyorum ki dırdıra sevmeden dayanılmaz sanırım, ben bile kendimden soguyorum.
hem modern acık goruslu hem de aile ve yakın cevresinde ahlaki degerlere onem veren biri, aldatacagını sanmıyorum.
gerci ilk basladıgımız zamanlar gecmisini cok kurcaladım fakat her seyin acıklamasını o kadar ikna edici yaptı ki... kandım:17:
simdilik 30dan once evlenmem, kariyer yapıcam diyip sakayla karısık gecistiriyorum. ama bana hep "bi ise gireyim o zaman konuscaz" diyordu... ve simdi iyi bir is gorusmesi arifesinde.
her seyin olumlu sonuclanmasını isterken bir yandan da korkuyorum...

İlişkilerde en enn büyük hatalardan biri "evlenince ben onu değiştiririm" diye insanın kendini kandırmasıdır.
Erkek arkadaşın değişmeyecek,onu bu şekilde kabul edebiliyorsan etmelisin.
Yoksa bu sebeple hep sorun yaşayacağınız ortada...

degisecegini cok dusundum baslarda ve iliski oturdukca degisen seyler oldu ama umursamazlıgı ve bencilligi degisebilecek gibi gelmiyor. artık daha iyi ve farklı davranıyor ama beni kaybetme korkusundan ve ona karsı ödügüm duvarları aşma isteginden baska bir sey degilmis gibi hissediyorum...

Kesinlikle yapısıyla alakası olabilir. Yani bu seni az ya da çok sevdiği anlamına gelmiyor. Zamanla belki çok daha farklı olacaktır, olumlu anlamda tabii ki :)

tesekkurler, umarım zaman olumlu anlamda işe yarar :)
haftasonu yanıma gelecek, bir suredir gorus(e)miyorduk, bakalım neler olacak...

değişmez canım sevgilimde de odunluk var hala var ben kabullandim artık. gerekmedikçe dır dır yapmıyorum kendi görmeye başlıyor, dır dır yapaerken kendimden soğuyorum çünkü :D

Ya şimdi ne denilir ki değişmez bekleme onu olduğu gibi kabul et ki babamda böyle bir insan hatta tamam yapicam edicim der anneme sonra üzerine gitmezsen veya bıçak kemiğe dayanmadan yapmaz karakter meselesi 60 yasında adam.d daha kötü karelterlikler var (aldatma,yalancilik,çift karatterlilik,dolandırıcılık) onlar yoksa büyütme ama gercekten seviyorsan...bu arada bencillik demişsin benim pek bi kortugum huydur ..

değişmez canım sevgilimde de odunluk var hala var ben kabullandim artık. gerekmedikçe dır dır yapmıyorum kendi görmeye başlıyor, dır dır yapaerken kendimden soğuyorum çünkü :D

bu dırdır belasına tutulmadan once surekli gulen fıkır fıkır biriydim. simdi ise surekli soyleniyorum. ondan olumsuz dahi olsa bir tepki alamıyorum, konusuyor konusuyor sonra kendimden soguyor, yoruluyor susuyorum.
ve onyargılarım olusmus artık, guzel bir sey yapsa bile yine kendisini dusunuyordur diyorum icimden. o da bu durumun farkında, artık huysuzum diye sevmeye basladı :1::17:

Artık huysuzuum diye sevmeye başladı deyip gulucuk ikonlari koyduğunuza göre ne yaparsa yapsin vazgeçmeyeceksin.. burda ne dense boş fikirlerin değişmez kolay gelsin:-)

Ya şimdi ne denilir ki değişmez bekleme onu olduğu gibi kabul et ki babamda böyle bir insan hatta tamam yapicam edicim der anneme sonra üzerine gitmezsen veya bıçak kemiğe dayanmadan yapmaz karakter meselesi 60 yasında adam.d daha kötü karelterlikler var (aldatma,yalancilik,çift karatterlilik,dolandırıcılık) onlar yoksa büyütme ama gercekten seviyorsan...bu arada bencillik demişsin benim pek bi kortugum huydur ..

zaten sorun umursamazlıgı ve rahatına duskun olma durumunun artık dusuncesizlige bencillige dogru evrilmesi.
mesela yogun, projesi var diye ben nerdeyse 1yıl gıkımı cıkartmadım. arada aksam yemegi yiyorduk, karnı doydu mu tamam baska bir muhabbete luzum yok, hemen eve gitsin yatsın dinlensin. sonunda proje bitti artık rahat rahat gorusecegiz diye beklerken pat diye otobus bileti alıp gitti, kendi işleri varmıs ailesi beklermis. bu acıklamayı biletten once yapması gerektigini sonrasında etkisi olmadıgını soyleyince de bulundugum sehre gelmeyi istedi ama kabul etmedim kafamızı dinleyelim birbirimizi ozleyelim dedim.
simdi her fırsatta ileriye yonelik konusuyor, beraber yurtdısında bir hayat kurguluyor ama ben mumkun oldugunca tek kisilik planlar yapmasını ve dogru zamanda yollarımızın kendiliginden birlesebilecegini soyluyorum.
sanki ikna etmek icin yakın zamanda bir surpriz yapacakmıs gibi hissediyorum, sinyallerini veriyor. kacan kovalanır dedikleri dogruymus.

Artık huysuzuum diye sevmeye başladı deyip gulucuk ikonlari koyduğunuza göre ne yaparsa yapsin vazgeçmeyeceksin.. burda ne dense boş fikirlerin değişmez kolay gelsin:-)

yanıtınız resmen tokat etkisi yaptı. gercekten tesekkur ederim.
yani o kadar sogumus uzaklasmıstım ki. tek bir hatasını bekliyordum. fakat son konusmamızdan sonra biraz daha farklı davranmaya basladı hatalarını telafi etmeye calısıyor diye biraz muhabbetimiz artmıstı. ve artık ikimizde halimize guluyorduk. o da farkında.
ancak bu geyige benzer bu diyalogun "vazgecmeme" belirtisi oldugunu hic dusunmemistim...

zaten sorun umursamazlıgı ve rahatına duskun olma durumunun artık dusuncesizlige bencillige dogru evrilmesi.
mesela yogun, projesi var diye ben nerdeyse 1yıl gıkımı cıkartmadım. arada aksam yemegi yiyorduk, karnı doydu mu tamam baska bir muhabbete luzum yok, hemen eve gitsin yatsın dinlensin. sonunda proje bitti artık rahat rahat gorusecegiz diye beklerken pat diye otobus bileti alıp gitti, kendi işleri varmıs ailesi beklermis. bu acıklamayı biletten once yapması gerektigini sonrasında etkisi olmadıgını soyleyince de bulundugum sehre gelmeyi istedi ama kabul etmedim kafamızı dinleyelim birbirimizi ozleyelim dedim.
simdi her fırsatta ileriye yonelik konusuyor, beraber yurtdısında bir hayat kurguluyor ama ben mumkun oldugunca tek kisilik planlar yapmasını ve dogru zamanda yollarımızın kendiliginden birlesebilecegini soyluyorum.
sanki ikna etmek icin yakın zamanda bir surpriz yapacakmıs gibi hissediyorum, sinyallerini veriyor. kacan kovalanır dedikleri dogruymus.

Tipik turk erkegi ya bildigin....aslında bir iyi yanın var kendini gizlemiyor ya iste bu benim diyor iyisiyle kotusuyle...okuduklarım kadarıylada o kararını vermiş kafası rahat olay sende bitiyor gercekten seviyorsan iste bu insan diyebiliyormusun kimse sütten çıkmış ak kasık değil onuda soylim eğer gercekten seversen katlanırsın yormaz seni ,sevmiyorsanda dunya dar gelir olay sende bitiyor yaniii...

Bide son olarak her istediğini yapıyor seni hesaba katmıyor deger veriyorum diyipte göstermiyormu ne sadece sozdemi acaba bu son okuduğumdan bana biraz öyle geldi tabi ben sadece burda yazdıklarına göre yorum yapıyorum dediğim gibi sende bitiyor olay

Bide son olarak her istediğini yapıyor seni hesaba katmıyor deger veriyorum diyipte göstermiyormu ne sadece sozdemi acaba bu son okuduğumdan bana biraz öyle geldi tabi ben sadece burda yazdıklarına göre yorum yapıyorum dediğim gibi sende bitiyor olay

cok abartıya kacmadan sevgi gosterisinde bulunur fakat tatlı dillidir ikna kabiliyeti yuksektir. bir o kadar da duz birisidir, karnın ac mı tok mu usuyor musun bunlar tamamsa gerisi teferruat, temel ihtiyacları onemser. deger verme bicimi bu diyeyim.
daha onceki tecrubelerime dayanarak,
deger veren insanın "net" oldugunu; lafı suslesin veya suslemesin her kosulda dolandırmadan konustugunu dusunuyorum. bu yuzden de erkek arkadasımın cok renkli cumleler kurmaması dert etmiyorum.
fakat benim biraz aktif baskın bir yapım var ve buna dayanarak ustume cok dusmemesi, zaten a.noctua becerir diyip beni bana bırakması hatta ihtiyacım oldugu zamanlar uykuyu tercih edip beni erteleyebilmesi üsengecligin bencillige donustugunu gosteriyor.
simdiye kadar ufak ufak uyardım, kucuk tartısmalarım karsılık bulmadı pek, buyuk kavgalar da cıkarmamaya calıstım ama gelecege dair bunların her biri kafamda soru isareti olusturuyor...

cok abartıya kacmadan sevgi gosterisinde bulunur fakat tatlı dillidir ikna kabiliyeti yuksektir. bir o kadar da duz birisidir, karnın ac mı tok mu usuyor musun bunlar tamamsa gerisi teferruat, temel ihtiyacları onemser. deger verme bicimi bu diyeyim.
daha onceki tecrubelerime dayanarak,
deger veren insanın "net" oldugunu; lafı suslesin veya suslemesin her kosulda dolandırmadan konustugunu dusunuyorum. bu yuzden de erkek arkadasımın cok renkli cumleler kurmaması dert etmiyorum.
fakat benim biraz aktif baskın bir yapım var ve buna dayanarak ustume cok dusmemesi, zaten a.noctua becerir diyip beni bana bırakması hatta ihtiyacım oldugu zamanlar uykuyu tercih edip beni erteleyebilmesi üsengecligin bencillige donustugunu gosteriyor.
simdiye kadar ufak ufak uyardım, kucuk tartısmalarım karsılık bulmadı pek, buyuk kavgalar da cıkarmamaya calıstım ama gelecege dair bunların her biri kafamda soru isareti olusturuyor...
Ya iste erkekler evlendikten sonra seninki gibi olurlar ama seninki evlenmeden olmuş bile.d.d tamamen senle alakalı Canım kafan karışık cok belli ama senin bileceğin is yani

Back
X