Doğru kişi olduğundan nasıl emin oldunuz?

pink152

aşkısının bitaNesi :)
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
424
38
98
İstanbul
Daha önceki konularmdan bilen bilir dört yıllık bi ilişkim var geçen yıl sonuna kadar hep evlenme teklıf etmesini bekledim tamki iş ciddiye binecekken o artk ciddiyete dökelm dedikten snra bende bi soğuma oldu niye böle oldu bilmyorm resmen kaçıyorm adım atmaktan sanki bütün heyecanım arzum bitti. Bunları hisseden oldumu aranızda napıcamı bilemiyorm zamana bıraktm ama kendimden emin olamıyorm hislerimi bile sorgular oldum sadece bi hırsmıydı yoksa sevgimmi bitti yada evlılık stresi korkusumu ne olabilir kızlar yardım edin :(

Ben de evlilik teklifi alacağımı öğrendim (çok güzel bir duygu ve bunu dağa taşa ormana yazasım var :D )
Ve ilk bir hafta aynen böyle hissettim. Sonra yavaş yavaş geçti.

Normal bence endişeler ama iyice bir tart kendini. Doğru insan olduğuna şöyle eminim en zor, en çirkin, en muhtaç zamanlarımda tüm çekilmezliğime rağmen yanımdaydı. Sağ olsun. İyi ki var. Değerlendir iyice.

Ben de evlilik teklifi alacağımı öğrendim (çok güzel bir duygu ve bunu dağa taşa ormana yazasım var :KK70: )
Ve ilk bir hafta aynen böyle hissettim. Sonra yavaş yavaş geçti.

Normal bence endişeler ama iyice bir tart kendini. Doğru insan olduğuna şöyle eminim en zor, en çirkin, en muhtaç zamanlarımda tüm çekilmezliğime rağmen yanımdaydı. Sağ olsun. İyi ki var. Değerlendir iyice.
Oda benm yanmdaydı ama heyecanm kalmadı sanki :(

8 yıldan sonra evlendim ve hala doğru kişi diyemiyorum.
Çünkü insan sürekli değişen bir canlı.
2 yıl önce evlendiğim karakterimle şimdiki bambaşka, eşimin de öyle.
Zaman ve yaşanmışlıklar değiştiriyor insanı.
Dolayısıyla doğru kişi yerine tahammül edilebilir kişi tabiri bence daha doğru.
Ve istemeye gelindiğinde, nişanlandığımda, evlenmeden bir gün önce zırıl zırıl ağladım ben istemiyorum diye.
Stresmiş, başarısızlık ve mutsuzluk korkusuymuş...

Oda benm yanmdaydı ama heyecanm kalmadı sanki :KK43:

Acelen yok bir kere, ben hep bunu söylüyorum kendime.
Enine boyuna düşün. Zaman da seni netleştiremezse o zaman bitirmeyi düşünürsün.

Ya da işlerin ciddileşmesi için erken de olabilir. Biraz zaman ver kendine.

Acelen yok bir kere, ben hep bunu söylüyorum kendime.
Enine boyuna düşün. Zaman da seni netleştiremezse o zaman bitirmeyi düşünürsün.

Ya da işlerin ciddileşmesi için erken de olabilir. Biraz zaman ver kendine.
29 yasndaym bıraz evlılık basksı hıssedyorm bı karar versem ıyı olcak gibi

8 yıldan sonra evlendim ve hala doğru kişi diyemiyorum.
Çünkü insan sürekli değişen bir canlı.
2 yıl önce evlendiğim karakterimle şimdiki bambaşka, eşimin de öyle.
Zaman ve yaşanmışlıklar değiştiriyor insanı.
Dolayısıyla doğru kişi yerine tahammül edilebilir kişi tabiri bence daha doğru.
Ve istemeye gelindiğinde, nişanlandığımda, evlenmeden bir gün önce zırıl zırıl ağladım ben istemiyorum diye.
Stresmiş, başarısızlık ve mutsuzluk korkusuymuş...
Mantk olarakda eksileri var ailesine çok düşkün dengeyi sağlayanamasndan korkuyorm çünkü hiç ailesini haksz bulmuyo

Saygi, sevgi, hosgoru, durustluk var mi?
Huyun huyuna uyuyor mu?
Degistirmek istedigin huyu yok mu?
Ailene de saygili mi?
Aile yapilariniz uyuyor mu?
Bide ailen onay veriyor mu?

Tum bunlar evetse...

Eee daha ne duruyorsuuun tamamdir bu is.:KK55:

Mantk olarakda eksileri var ailesine çok düşkün dengeyi sağlayanamasndan korkuyorm çünkü hiç ailesini haksz bulmuyo
Şöyle bir durum söz konusu.
Çok büyük şeyler yaşanmadıkça hiçbir insan kendi ailesi için 'evet haksız' demez.
Yani bu kozu size vermez en azından.
Beşim eşim de inanılmaz ailecidir, en büyük kavgalarımızı onlar için ettik ama yüzde bir milyon eminim ki haklı olduğumu biliyor, anlıyor ama ses çıkaramıyor.
Çünkü normal konuşmalarımızda susup kalıyor, ne haksızlar diyebiliyor ne de sen haklısın.
'Yok canım yanlış anlaşılma vardır seni çok severler, öyle yapmak istemezler bilememişlerdir, aa gerçekten öyle mi oldu tuhh ben dikkat ederim' gibi sözcüklerle geçiştirir ama bir daha asla o durumlarla alakalı benden bir şey talep etmez ya da o pozisyonlara sokmaz.

Erkekler 'aslan' tabiri ile büyütülse de ailelerine miyavlayamıyorlar bile çünkü cesaretin c si yok çoğunda.
Siz bence buna dikkat edin, size hatalarını kabul etmesini es geçip baskı kurması ya da bir şeylere zorlası oluyor mu, o zaman düşünün derim.

Şöyle bir durum söz konusu.
Çok büyük şeyler yaşanmadıkça hiçbir insan kendi ailesi için 'evet haksız' demez.
Yani bu kozu size vermez en azından.
Beşim eşim de inanılmaz ailecidir, en büyük kavgalarımızı onlar için ettik ama yüzde bir milyon eminim ki haklı olduğumu biliyor, anlıyor ama ses çıkaramıyor.
Çünkü normal konuşmalarımızda susup kalıyor, ne haksızlar diyebiliyor ne de sen haklısın.
'Yok canım yanlış anlaşılma vardır seni çok severler, öyle yapmak istemezler bilememişlerdir, aa gerçekten öyle mi oldu tuhh ben dikkat ederim' gibi sözcüklerle geçiştirir ama bir daha asla o durumlarla alakalı benden bir şey talep etmez ya da o pozisyonlara sokmaz.

Erkekler 'aslan' tabiri ile büyütülse de ailelerine miyavlayamıyorlar bile çünkü cesaretin c si yok çoğunda.
Siz bence buna dikkat edin, size hatalarını kabul etmesini es geçip baskı kurması ya da bir şeylere zorlası oluyor mu, o zaman düşünün derim.
Sanırum benmkide öle politik davranıyo bilerek haklısın demiyor.Kafam gercekten cok karışk ne zormus evlilik kararı vermek mutsuz olmaktan cok korkuyorm maddı skntı cekmektende anlaşamayan çift olup tshammül edememektende

Sanırum benmkide öle politik davranıyo bilerek haklısın demiyor.Kafam gercekten cok karışk ne zormus evlilik kararı vermek mutsuz olmaktan cok korkuyorm maddı skntı cekmektende anlaşamayan çift olup tshammül edememektende
Endişelerin kafanı karıştırıyor bence , normal bunlar. İlk günlerdeki Heyecan zaten geçecek, yerini sevgiye bırakacak. Herkes evleneceği zaman yüzden yüz emin evlenmiyor, hayırlısı olsun, çok mutlu olursunuz inşallah

Endişelerin kafanı karıştırıyor bence , normal bunlar. İlk günlerdeki Heyecan zaten geçecek, yerini sevgiye bırakacak. Herkes evleneceği zaman yüzden yüz emin evlenmiyor, hayırlısı olsun, çok mutlu olursunuz inşallah
Teşekkür ederm Umarm dedgnız gibidirr bıraz uzak kalmaya calısıcam hayatmdaki yerini iyice anlarsam daha rahat karar veririm diye

Sevgi varsa , saygi varsa , kafa dengiyse , sizi oldugunuz gibi seviyor ve degistirmeye calismiyorsa , beraber vakit gecirmekten zevk aliyorsaniz , beraberken konusmasaniz bile aradaki sessizlikten bile sıkılmıyorsaniz , gelecekle ilgili hayalleriniz ortusuyorsa , birbirinizin degerlerine sayginiz varsa , ofkelendiginde kendinden gecip size hakaret etmiyorsa evlenin.. mutluluklar dilerim
Ben boyle adami 36 yasinda ikinci evlilikte buldum , ilkinde bulanlar sansli gerçekten

Daha önceki konularmdan bilen bilir dört yıllık bi ilişkim var geçen yıl sonuna kadar hep evlenme teklıf etmesini bekledim tamki iş ciddiye binecekken o artk ciddiyete dökelm dedikten snra bende bi soğuma oldu niye böle oldu bilmyorm resmen kaçıyorm adım atmaktan sanki bütün heyecanım arzum bitti. Bunları hisseden oldumu aranızda napıcamı bilemiyorm zamana bıraktm ama kendimden emin olamıyorm hislerimi bile sorgular oldum sadece bi hırsmıydı yoksa sevgimmi bitti yada evlılık stresi korkusumu ne olabilir kızlar yardım edin :KK43:

Sana sunu diyebilirim ki ben esimle 9yil sonra evlendik. Aileme bile cok zor soyledim. Ciddiye donsun istemedim hic. Evlilik sorumluluk korkusu agir basiyodu. Simdi 10aylik evliyim bazen mutluyum bazen mutsuzum. Iki havayi da yasiyosunuz. Onemli olan idare edilebilir olmasi. Emin olun kimse mukemmel degil sizde degilsiniz. Ayni evin icine girince idare etmeyi ogreniyosun zamanla.

Back
X