- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
evet bende öyleyim, kendime doğru olanı bulduktan sonra aramam daha ötesini.
ama şu vardır gerçeğin ne olduğunu öğrenmek isterim, bağnazlık yapıp bağlanmam doğrularıma körü körüne.
ama öğrenmek içince çaba sarfetmem gerçekleri.
eğer tesadüfen bulursam gerçek doğruyu, ya da biri görmeme yardımcı olursa kabul edip anlamaya çalışabilririm.ama mutlu olmamız için önemli olan bizim doğrularımız değil midir zaten
heh o bi kesin ben yanlış anladım o zaman. mutlak doğrular vardır değişmemesi gereken şeyler.Inan bana selcim bu kadarini yapamayan insanlar bile var..
Kisisel dogrular vardir birde toplumsal dogrular..beyaza evet bu beyaz demek gibi mesela...
Mark Twainin demek istedigide bu galiba...kisisel dogurlardan ziyade her insanin icinde olan genel dogruluk anlayisini kast ediyor...
Bilmem ki..
Çok karışık bir konu bu..
"Doğru bir tanedir" derler ya bu söz bile kafamı kurcuklar aslında..:uhm:
Sana göre ayıp olanın adı bende aşktır..
Bana göre yanlış olan sende normaldir,olağandır..
İşimize geldiği gibi yaşamak değil de yaşadıklarımıza göre hayatı değerlendirmek sanki bu..
Belki güzel ifade edemedim ama biliyorum ben kendimi..
Doğrularım çok farklıdır kendi en yakınlarımdan bile..
Annemin vefatindan sonra sunu anladim Laale...Teyzemlerin ve anneannemin annem hakkindaki düsünceleri sadece inanmak istedikleri dogrulardan ibaretdi...onu ne kadar üzdüklerini bildikleri halde hala annemin onlara karsi hep iyi ve olumlu duygular besledigne inanmak daha rahat bir vicdan veriyor muhtemelen...
Yine böyle bir konusma esnasinda teyzeme söylemek istedim..Teyze cidden annemin senin hakkinda ne düsündügnü son zamanlarda neler hissettigni bilmek istiyormusun? Ama iyi düsünmeni tavsiye ederim..belki kaldiramayabilirsin.
Söyleyemedim Laalis!! fakat inanki söylemek isterdim..yinede onu inanmak istedigi yalanlarla bas basa biraktim... :çok üzgünüm:
Ahhh be canım..
Nur içinde yatsın anneciğin..:Saruboceq:
Ama çoğumuz bunu yapıyoruz bana inan..
Bazen düşünüyorum da aslında onlar biliyorlar ne hissettiğimizi,ama kendilerine itiraf etmekten korkuyorlar.. Çünkü anneciğinin sebepsiz yere kırıldığını sanmıyorum.. Onlar işte kendi hatalarını inkar ediyorlar aslında..:dilcikar:
Oysa üstünü örterek hem daha büyük çıkmaza giriyorlar hem de önce kardeşlerinden şimdi de yeğenlerinden,torunlarından uzaklaşıyorlar farkında bile olmadan..
Sakın yanlış anlama,senden örnek verdim diye..
İnan bana benim de birebir yaşadığım durum bu..
Sadece kişiler farklı,sonuç aynı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?