• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogrular

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Nedense hicbir zaman gercekten dogruyu arayan bir insana rastlamadim.
Her kim dogruyu aramak icin yola ciktiysa isine gelen bir dogru bulmus ve aramaktan vazgecmistir....
(Mark Twain)

Sizcede böylemi arkadaslar? Kendimizi isimize gelen dogrularla avutmak nedense dahami cazip geliyor bize?

Farkindaysaniz her zaman ve heryerde dogruyu konusan insanlar sevilmez, patavatsiz dengesiz olarak görülür...yada sormak lazim herhalde önce...dogruyu duymak istiyorsan önce bir düsün..kaldirabilecekmisin diye...
Insanoglu tuhaf bir yaratik degilmi?...Inandigi yalanlardan yasadigi dogrular oluyor....ve bile bilede inanmaya devam ediyor....

canım gülsüm .........

insanlar gerçeklerle karşılaşmak yada yüzleşmek istemez......çünkü gerçekler bazen acımasız olabiliyor.......
o yüzden insan kendine bir yol bulup ordan devam ediyor..........
dogru insanlar sevilmez......günahınıda sevabınıda yüzüne vurur....söyler........bu dogrularda kimsenin hoşuna gitmez...........
bu yüzdende............herkes kendine yalan söyler............
yani kimselere yalan söylemesekte kendimize yalan söylüyoruz...........
dogruları arkaya atıp yalanlarla yaşıyoruz...........
kırılırsakda üzülsekte kendimiz yaşıyoruz...........
iç dünyamızda fırtınalar kopsada..........gerçeklerde uzaklaşıp .....yada dogru bildigimiz şeylerle kendimizi dindiriyoruz.............

evet bende öyleyim, kendime doğru olanı bulduktan sonra aramam daha ötesini.

ama şu vardır gerçeğin ne olduğunu öğrenmek isterim, bağnazlık yapıp bağlanmam doğrularıma körü körüne.
ama öğrenmek içince çaba sarfetmem gerçekleri.
eğer tesadüfen bulursam gerçek doğruyu, ya da biri görmeme yardımcı olursa kabul edip anlamaya çalışabilririm.
ama mutlu olmamız için önemli olan bizim doğrularımız değil midir zaten :delphin:

Herkesin doğrusu farklı olduğu için
zıtlıklar,anlaşmazlıklar yaşamıyormuyuz zaten...
aslında doğru da tektir,yanlış da...
ama insanlar bencilliklerinden dolayı,
yanlış olduğunu bilse de,bir tarafı kendine dokunduğu için,
yanlışı doğru diye savunabiliyor...
bu düzeni düzeltmek mümkün değil ki...
eğer vicdan denen bir olay varsa,
doğruya,doğru,
yanlışa yanlış demeliyiz...
birilerini menun etmek için,yanlış bildiğimiz bir olaya
doğru diyebiliyorsak,bence bu oluşmamış
kişilikle alakalı bir durum...
sevgiler...

evet bende öyleyim, kendime doğru olanı bulduktan sonra aramam daha ötesini.

ama şu vardır gerçeğin ne olduğunu öğrenmek isterim, bağnazlık yapıp bağlanmam doğrularıma körü körüne.
ama öğrenmek içince çaba sarfetmem gerçekleri.
eğer tesadüfen bulursam gerçek doğruyu, ya da biri görmeme yardımcı olursa kabul edip anlamaya çalışabilririm.ama mutlu olmamız için önemli olan bizim doğrularımız değil midir zaten :delphin:

Inan bana selcim bu kadarini yapamayan insanlar bile var..:kahve:

Kisisel dogrular vardir birde toplumsal dogrular..beyaza evet bu beyaz demek gibi mesela...:delphin:

Mark Twainin demek istedigide bu galiba...kisisel dogurlardan ziyade her insanin icinde olan genel dogruluk anlayisini kast ediyor...

Inan bana selcim bu kadarini yapamayan insanlar bile var..:kahve:

Kisisel dogrular vardir birde toplumsal dogrular..beyaza evet bu beyaz demek gibi mesela...:delphin:

Mark Twainin demek istedigide bu galiba...kisisel dogurlardan ziyade her insanin icinde olan genel dogruluk anlayisini kast ediyor...
heh o bi kesin ben yanlış anladım o zaman. mutlak doğrular vardır değişmemesi gereken şeyler.

beyaza göz göre göre siyah diyecek kadar bağnaz ve kör değilim elbette. he mutlaka vardır böyle insanlar. nedenleri tartışılır tabi ki,...

:delphin:

galiba biz insan oğlu biraz benciliz..
doğruları kendimize göre şekillendiriyoruz..yarar ve çıkarlarımıza göre..
bu durumda da genel geçer doğrular zamanla yerini yanlışlara bırakıyor.
ne yazık ki böyle..

Bilmem ki..
Çok karışık bir konu bu..
"Doğru bir tanedir" derler ya bu söz bile kafamı kurcuklar aslında..:uhm:
Sana göre ayıp olanın adı bende aşktır..
Bana göre yanlış olan sende normaldir,olağandır..
İşimize geldiği gibi yaşamak değil de yaşadıklarımıza göre hayatı değerlendirmek sanki bu..
Belki güzel ifade edemedim ama biliyorum ben kendimi..
Doğrularım çok farklıdır kendi en yakınlarımdan bile..:delphin:

Bilmem ki..
Çok karışık bir konu bu..
"Doğru bir tanedir" derler ya bu söz bile kafamı kurcuklar aslında..:uhm:
Sana göre ayıp olanın adı bende aşktır..
Bana göre yanlış olan sende normaldir,olağandır..
İşimize geldiği gibi yaşamak değil de yaşadıklarımıza göre hayatı değerlendirmek sanki bu..
Belki güzel ifade edemedim ama biliyorum ben kendimi..
Doğrularım çok farklıdır kendi en yakınlarımdan bile..:delphin:

Annemin vefatindan sonra sunu anladim Laale...Teyzemlerin ve anneannemin annem hakkindaki düsünceleri sadece inanmak istedikleri dogrulardan ibaretdi...onu ne kadar üzdüklerini bildikleri halde hala annemin onlara karsi hep iyi ve olumlu duygular besledigne inanmak daha rahat bir vicdan veriyor muhtemelen...:kahve:

Yine böyle bir konusma esnasinda teyzeme söylemek istedim..Teyze cidden annemin senin hakkinda ne düsündügnü son zamanlarda neler hissettigni bilmek istiyormusun? Ama iyi düsünmeni tavsiye ederim..belki kaldiramayabilirsin.:kahve:

Söyleyemedim Laalis!! fakat inanki söylemek isterdim..yinede onu inanmak istedigi yalanlarla bas basa biraktim... :çok üzgünüm:

Annemin vefatindan sonra sunu anladim Laale...Teyzemlerin ve anneannemin annem hakkindaki düsünceleri sadece inanmak istedikleri dogrulardan ibaretdi...onu ne kadar üzdüklerini bildikleri halde hala annemin onlara karsi hep iyi ve olumlu duygular besledigne inanmak daha rahat bir vicdan veriyor muhtemelen...:kahve:

Yine böyle bir konusma esnasinda teyzeme söylemek istedim..Teyze cidden annemin senin hakkinda ne düsündügnü son zamanlarda neler hissettigni bilmek istiyormusun? Ama iyi düsünmeni tavsiye ederim..belki kaldiramayabilirsin.:kahve:

Söyleyemedim Laalis!! fakat inanki söylemek isterdim..yinede onu inanmak istedigi yalanlarla bas basa biraktim... :çok üzgünüm:

Ahhh be canım..
Nur içinde yatsın anneciğin..:Saruboceq:
Ama çoğumuz bunu yapıyoruz bana inan..
Bazen düşünüyorum da aslında onlar biliyorlar ne hissettiğimizi,ama kendilerine itiraf etmekten korkuyorlar.. Çünkü anneciğinin sebepsiz yere kırıldığını sanmıyorum.. Onlar işte kendi hatalarını inkar ediyorlar aslında..:dilcikar:
Oysa üstünü örterek hem daha büyük çıkmaza giriyorlar hem de önce kardeşlerinden şimdi de yeğenlerinden,torunlarından uzaklaşıyorlar farkında bile olmadan..
Sakın yanlış anlama,senden örnek verdim diye..
İnan bana benim de birebir yaşadığım durum bu..
Sadece kişiler farklı,sonuç aynı..:delphin:

Her insanın kendine göre doğrusu vardır. Bence bir insan doğru bildiğini (eğer doğruluğundan eminse) karşısındakinin anlayabileceği dilde mantıklı bir şekilde anlatırsa kabul ettirebilir..

Ahhh be canım..
Nur içinde yatsın anneciğin..:Saruboceq:
Ama çoğumuz bunu yapıyoruz bana inan..
Bazen düşünüyorum da aslında onlar biliyorlar ne hissettiğimizi,ama kendilerine itiraf etmekten korkuyorlar.. Çünkü anneciğinin sebepsiz yere kırıldığını sanmıyorum.. Onlar işte kendi hatalarını inkar ediyorlar aslında..:dilcikar:
Oysa üstünü örterek hem daha büyük çıkmaza giriyorlar hem de önce kardeşlerinden şimdi de yeğenlerinden,torunlarından uzaklaşıyorlar farkında bile olmadan..
Sakın yanlış anlama,senden örnek verdim diye..
İnan bana benim de birebir yaşadığım durum bu..
Sadece kişiler farklı,sonuç aynı..:delphin:

Kesinlikle sebebsiz yere degildi canim..hatta belki bir baskasi olsaydi bir daha yüzlerine bakmaz kontagni keserdi...ama rahmetli annem yinede anamdir bacimdir dedi...yine gitti yine gerek maddi gerek manevi verdi verdi verdi...ama yaranamadi hic bir zaman:çok üzgünüm:

Ayirca dedigin cok dogru bitanem...bizden cok uzaklasiyorlar...cünkü sahsen benim bu vicdanlarini rahatlatmak icin söyledikleri sacmaliklari duydukca inanki migdem bulaniyor...:kızgın:

Her zaman annemin lafi kulagimda cinlar...Kizim cok kötü birsey yapsan bile her zaman arkadasinda duracak kadar delikanli ol...hatasini kabul eden zaten dogruyuda kabul eder....a.s

Öpüyorum seni Laalem:1hug:

doğrular tektir yanlışlarda
ama insan lar çok farklı
farklı kişilikler
ve doğrular yanlışlarda insalara göre değişir.
çevremizdekilerle yaşadığım sorunlarda hep bundan çıkıyor işte
benim doğrum onlara yanlış geliyor başlıyor çatışma

ne olacak böyleee

ben şöyel demek istiyorum
doğru tektir ama yanlışlar kişiden kişiye farklıdır
ve dediğin gibi "doğru söyleyen dokuz köyden kovulur" malesef
benim cok sevdiğim bi söz vardır
yalan söyleyip göz yumup kaybedeceğime , doğru söyleyip kaybederim...en azındna kişiliğim bana temiz kalır!
içim rahat olur!
zaten karşıdaki insan düşünclere acıksa ve alıcı ise ,öğrenmek niyetliyse söylenen gösterilen doğruyu kabul eder
tam tersi ise zaten o doğru bildiği yanlışının esiridir....

Back
X