Doğu illerine atanan öğretmenlerin terör tedirginliği

matmazeldepresif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
7.981
11.880
218
Doğu ve Güneydoğu’da artan terör olayları, bölgede görev yapacak öğretmenler arasında korku ve endişeye yol açtı.
16.09.2015 - 06:21

http://www.ensonhaber.com/dogu-illerine-atanan-ogretmenlerin-teror-tedirginligi-2015-09-16.html

Haberler » Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı ([URL='http://www.ensonhaber.com/meb.htm']MEB
) 105 branşa 35 bin 563 öğretmenin atamasını yaptı. Atamaların büyük bölümü, Doğu ve Güneydoğu bölgelerine olurken, kuraya terör olayları damga vurdu.

"TERÖR OLAYLARI YÜZÜNDEN TEDİRGİNİM"
Şemdinli’ye atanan kadın öğretmen üzüntüden gözyaşlarına boğulurken, Şırnak’a atandığını öğrenen diğer bir öğretmen ise “10 yıldır atama bekliyordum. Terör olayları yüzünden çok tedirginim” dedi.

b_9202.jpg

37 bin öğretmenin ataması yapıldı İZLE
[/URL]

Çok haklılar.bir arkadaşım cizrede nasıl gidecek bilmiyoruz. Çok korkuyoruz.

Her konuda her platformda öğretmenlerin maaşını ve tatilini gündeme getiren zihniyetler keşke bu konuya da bir el atsa.bir de buradan baksalar olaya.

Öyle sanıldığı gibi kolay bir meslek değil öğretmenlik ve şimdi de can korkusu taşıyorlar.

Şu lanet terör bitse artık.

dünde yazdım akrabamı mardın dargeçite atandı..

şimdi bu kız buraya nasıl gidicek

doğudan biri batıya geliyor ve huzurunu düşünmüyorsa mutlu mesut geliyorsa ama batıdan biri doğuya gidince kara kara düşünüyor sa şimi bunun neresi özgürlük yada kim nerde özgür.

Benim abimde Şırnağa atandı zaten çok duygusal hassas bi dönemdeyim haberlere bile sürekli ağlayıp üzülürken ordaki insanlara dayanamıyordum şimdi abim oraya gidecek gerçekten zor artk bian önce bi çözüm bulunsun :KK61:

amcamın kızı hakkari çukurcada öğretmenlik yaptı 1 yıl. Normalde açık biri,orda güzel kadınları kaçırıp eşleri yapıyolarmış öyle söylemiş daha önce görev yapan arkadaşları. 1 yıl boyumca feraceyle gezmişti,yüzünü sarıp giderdi okula. 2 kere görev yaptıgı okul bombalanmış 2 şer ay eğitime ara verilmişti. can güvenliği yoktu,kaç defa istifa etmek istedi de geçim derdi işte yapamamıştı :KK51:

Benim abimde Şırnağa atandı zaten çok duygusal hassas bi dönemdeyim haberlere bile sürekli ağlayıp üzülürken ordaki insanlara dayanamıyordum şimdi abim oraya gidecek gerçekten zor artk bian önce bi çözüm bulunsun :KK61:

allah yardımcınız olsunböyle yıllarca bekle bekle sonra bunla karşılaş

sonra bu pkk lılar herşeye kılıf hazırlıyor ya burda eğitim yok haztee yok o yok bu yok deniyor devlet bence hepsini veriyor ama ya öldürüyorlar ya yıkıp viran ediyorlar.

dilerim herşey düzelir.

allah yardımcınız olsunböyle yıllarca bekle bekle sonra bunla karşılaş

sonra bu pkk lılar herşeye kılıf hazırlıyor ya burda eğitim yok haztee yok o yok bu yok deniyor devlet bence hepsini veriyor ama ya öldürüyorlar ya yıkıp viran ediyorlar.

dilerim herşey düzelir.
Çok haklısınız. Hem memurlara art niyetle yaklaşıp Devlet için çalıştıklarından olmadık rahatsızlık verip sonra Devlet bize bakmıyo ilgilenmiyo.. Hıhı oldu canm tabi

Önceden yer beğenmeyen öğretmenlere kızıyordu kalbim.
Evet zor olabilir ama sen öğretmenliği seçerken " batıda ki çocuklara eğitimi vereceğime and içiyorum " demiyorsun.
Türkiye'nin her yerinde bu görevini seve seve yapan diğer öğretmenler gibi değilsen çekilmelisin eğitimden " diye düşünüyordum.

Şimdi korkmakta haklılar. Ortalık çok karışık. İnşaallah yeniden durulur ve biter bu kahrolası terör.

amcamın kızı hakkari çukurcada öğretmenlik yaptı 1 yıl. Normalde açık biri,orda güzel kadınları kaçırıp eşleri yapıyolarmış öyle söylemiş daha önce görev yapan arkadaşları. 1 yıl boyumca feraceyle gezmişti,yüzünü sarıp giderdi okula. 2 kere görev yaptıgı okul bombalanmış 2 şer ay eğitime ara verilmişti. can güvenliği yoktu,kaç defa istifa etmek istedi de geçim derdi işte yapamamıştı :KK51:

harbim bir kaç kez yazdım yine yazayım ben van da iki sene kaldım. sokağın bir ucunda ilkokul bir ucunda lise vardı her haftasonu o okulun pencerelri yerle bir olurdu.atatürk büstü ya yakılırdı ya taşlanırdı sprey boyalarla türklere çok ayıp küfürler yazılırdı.

hatta resim öğretmeni çok güzel bir bayandı onun adı duvara yazılıp küfürlerle dolu şeyler yazılırdı.bu merkezde olup biten bir olaydı.

gelinimiz hemşireydi arkadaşı vardı iki hemşire gece yaralı var diye götürüp hemşireye neler neler yapmışlar.

arkadaşı olan hemşire ise orda bunlara sahip çıkan biriyle evlenmek zorunda kalmış ve bir dahada boşanamamış.

anlatırdı gözleri dolu dolu

90 yıllarda olmuş bunlar tv de hemşire öldü ögretmen öldü evet ama kimse bilmez nasıl öldü derdi o hemşire abla...

Arkadaşımın ablası atandı siirt gitmeyi düşünmüyor. İnsanlar hayallerini gerçekleştiremiyor terör yüzünden :110::110:

harbim bir kaç kez yazdım yine yazayım ben van da iki sene kaldım. sokağın bir ucunda ilkokul bir ucunda lise vardı her haftasonu o okulun pencerelri yerle bir olurdu.atatürk büstü ya yakılırdı ya taşlanırdı sprey boyalarla türklere çok ayıp küfürler yazılırdı.

hatta resim öğretmeni çok güzel bir bayandı onun adı duvara yazılıp küfürlerle dolu şeyler yazılırdı.bu merkezde olup biten bir olaydı.

gelinimiz hemşireydi arkadaşı vardı iki hemşire gece yaralı var diye götürüp hemşireye neler neler yapmışlar.

arkadaşı olan hemşire ise orda bunlara sahip çıkan biriyle evlenmek zorunda kalmış ve bir dahada boşanamamış.

anlatırdı gözleri dolu dolu

90 yıllarda olmuş bunlar tv de hemşire öldü ögretmen öldü evet ama kimse bilmez nasıl öldü derdi o hemşire abla...
:( Allah kahretsin hepsini. ''dövlet bize bohmiiir'' demezler mi bide:KK62: okulu yakar yıkarlar,doktora hemşireye böyle yaparlar sonra ''hakkımızı almak için dağa çıktık'' ne hakkı pardon?

Çok haklılar.bir arkadaşım cizrede nasıl gidecek bilmiyoruz. Çok korkuyoruz.

Her konuda her platformda öğretmenlerin maaşını ve tatilini gündeme getiren zihniyetler keşke bu konuya da bir el atsa.bir de buradan baksalar olaya.

Öyle sanıldığı gibi kolay bir meslek değil öğretmenlik ve şimdi de can korkusu taşıyorlar.

Şu lanet terör bitse artık.

Isin o yuzu olunca eeee kendiniz sectiniz bu meslegi oluyor.Allah yardimcilari olsun dogu ve g.doguda gorev yapan arkadaslarin.

Şu şartlar altında doğuda görev yapan insanlara kimse meslek seçimlerini önlerine süremez.
Sürüyorsa zaten PKK ya yaltaklık etmekten farkı kalmaz, illa peşmerge ile yürümeye gerek yok yani..
Öğretmen, asker, polis olmayan insanlar da son noktasına kadar üzülüyor bu duruma. Herkesin Allah yardımcısı olsun.

valla çok zor üzülsünler mi sevinsinler mi, kim gitmek istemedikleri için onları suçlayabilir ki

Benim de arkadaşım doğuya atandı bir tarafı sevinirken bir tarafı tedirgin.Ben de öğretmenim bu yıl gireceğim sınava ben bile şimdiden tedirginim.Zor bir durum hele ki durumlar bu şekildeyken insan ne düşüneceğini bilemiyor.
Yıllardır hayalimiz olan meslek ama içimizi de sürekli yiyen bir tedirginlik var maalesef.
Allah tüm öğretmen,asker,polis,doktor,hemşire hepimizin ve tüm insanlarımızın yardımcısı olsun.

ya bi meslek için seçmeseymiş, dünyanın parasını alıyor, okadar çalışsın, ooow işi kıyak vs tarzı söylemlere da-ya-na-mı-yo-rum.
her iş zor, kimse babasının yalısından çıkıp özel şöförüyle, ailesini kilometrelerce geride bırakıp çalışmaya gitmiyor.

bile bile terör bölgesine gitmek,hele bu günlerde.. çok zor. Allah yardımcıları olsun.

Back
X