• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum baslangici

Nehir3800

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
24
0
1
31
Merhabalar benim dogumuma çok az kaldı ay sonuna falan olcak ama sancılar nasıl oluyor nereden anlıyoruz doğum sancısı olduğunu bilmiyorum hafif sancilarim var ama doğum sancisimi anlamıyorum bileniniz varmi

Bel, kasık, karın bölgesinde hafif hafif adet ağrısı gibi ağrılar olur... Pozisyon değiştirmiş olsan da geçmez yatsan geçmez... Vajinaya baskı hissedersin (ağrılı) bacakların ağırır... Eğer nişanın gelirse ki "herkeste gelmek zorunda değil" ama eğer gelirse bil ki doğum çok yakın iki gün içinde de olur bir hafta içinde de olur... Suyun gelirse hiç durma hemen doktora git... Nişan ve su, doğum habercisidir ama gelmesi şart değil...

Kasiklarima arada baskı oluyor ama aynı zamanda migdeme doğru da tekme atıyor belim ve kasiklarim ara ara agriyo sanki bişey zorluyor gibi

Periyodik ağrı olacak. Belden kasığa vuran.... sadece kasıktaki ağrı yanıltıcı oluyor. Doğum sancısının belden öne doğru olmasının sebebi bebeğin kafasının kemikli kısmının kanala doğru ilerlemeye çalışmasıymış. Benim Önce 15 dakikada bir oldu, doğuma kadar dakikada 3 keze kadar çıktı. Sonra doğum gerçekleşti.

Inan o acıyı anlamaman imkânsiz. Inşallah kolay doğum olur. Düşünmemeye çalış. Sağlıcakla al bebeğini kucağına inşallah.

Kasiklarima baskı oldukça korku düşüyor içime nasıl olcak diye
Korkma , ben tamamen sıfır tecrübe ve bilgi birikimi ile doğumun başladığını anladım.. anlamamak mümkün değil inan bana.... O ağrılar öyle küçümsenecek ağrılar değil.. ve doğuma yakın zaten bebeğin hareketlerinde azalma olacak sancılar olacak alttan baskıların olacak ama ağrılı baskılar çocuğun itme baskıları değil

Altta baskılar oluyor ama bebek hareketleri var şuan da hemde normalden fazla hareket ediyor
Etsin annesi edecek tabi maşallah ... Dediğim gibi, anlattığın baskılar çocuğun dönüşleri hareketinden kaynaklı ... Belden karnına doğru adet sancısından biraz daha fazla bir ağrı hissedilir... Nasıl anlatsam bilmiyorum ama alttaki baskı sanki orası açılıyor gibi olur ama ağrısı da olur oturtmaz seni canın yanar... Zaten daha 1 ay var doğuma stres yapma

39+2 haftadayim durup durup belime ve kasiklarima ağrı giriyor dün de iki kez akıntılı kan geldi acaba doğum basladimi doktora ulasamiyorum

Back
X