• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum belirtisi mi lütfen yardımcı olur musunuz

sukrannn01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2024
27
6
1
28
Sevgili anneler 37+2 yim dün geceden beri karnım ağrıyor ama yaygın bir ağrı dakika tutayım dedim düzensiz ama adet olacakmışım gibi kasıklarıma da yayıldığı oluyor hala geçmedi ama kanama vs bişeyim yok
yanlara dönerken ağrı oluyor sabit yan yatarken geçiyor ama uyuyayım dedim sabit yatarken de ağrı başlıyor
Bu durumu yaşayan anneler var mı

Sevgili anneler 37+2 yim dün geceden beri karnım ağrıyor ama yaygın bir ağrı dakika tutayım dedim düzensiz ama adet olacakmışım gibi kasıklarıma da yayıldığı oluyor hala geçmedi ama kanama vs bişeyim yok
yanlara dönerken ağrı oluyor sabit yan yatarken geçiyor ama uyuyayım dedim sabit yatarken de ağrı başlıyor
Rahatsız eden bir ağrı ise hastaneye başvurun derim.

Hastaneye gidince doktor yatış verecek takip edelim diyecek normal doğum istediğimiz için evde sancılarımı bekliyordum. Ama normal doğum sancısı nasıl bir şey bilmiyorum ki

Hastaneye gidince doktor yatış verecek takip edelim diyecek normal doğum istediğimiz için evde sancılarımı bekliyordum. Ama normal doğum sancısı nasıl bir şey bilmiyorum ki

1.

Yalancı (Braxton Hicks) kasılmalar
  • Genelde düzensizdir.
  • Ağrı genellikle karında yaygın hissedilir, kasıklara vurabilir.
  • Pozisyon değiştirince hafifleyebilir veya geçebilir.
  • Dinlenince azalır.
2.
Gerçek doğum sancıları başlangıcı olabilir:
Başta düzensiz olabilir ama zamanla ritim kazanır ve şiddeti artar.
  • Ağrı sırt, bel ve kasıklara yayılır.
  • Pozisyon değiştirmek ağrıyı geçirmez.
  • Dinlenmekle geçmez, hatta gece uykuda bile başlayabilir.
3.
Pelvik bölge gevşemesi / kas gerilmeleri:
Özellikle yanlara dönerken ya da sabit kalınca olan ağrılar, pelvik kasların gerilmesinden kaynaklanabilir.
  • Bu haftalarda bebeğin iyice aşağı inmesiyle bu bölgedeki baskı artar.
  • Kanama, su gelmesi, çok şiddetli keskin ağrı ya da bebeğin hareketlerinde azalma yoksa, genellikle acil bir durum değildir.
  • Ancak bu ağrılar doğumun birkaç gün veya saat içinde başlayabileceğinin belirtisi olabilir.
  • Ağrı başladığında zaman tutmaya devam et → Düzenli hale gelirse mutlaka doktorunu ara.
  • Ilık bir duş alıp dinlenmeyi dene.
  • Sol yanına dönüp uzanmayı sürdür.
  • Bebeğin hareketlerini takip et (2 saatte en az 10 hareket olmalı).
  • Ağrı giderek şiddetleniyorsa, düzenli hale geliyorsa veya bir şey içip yatınca da geçmiyorsa → doğum eylemi başlamış olabilir.
📞 Ne zaman doktora/ hastaneye başvurmalı?
  • 5 dakikada bir gelen ve en az 1 dakika süren kasılmalar
  • Su gelmesi ya da kanama
  • Bebeğin hareketlerinde azalma
  • Çok keskin ya da geçmeyen ağrı

Devlete mi gidiyorsun özele mi, dün gittim sancıyla sancıyi hafifletmek için serum.verdiler, yatış istemiyorsan evde beklerim de diyebilirsin zorla almazlar, riskli bı durum varsa söylerler zaten başlatalim doğumu diye, böyle inatla iyi mi kötü mu olduğunu bilmeden beklemek doğru değil, doğum sancisini bilmene gerek yok gelince anlaşılıyor da, sancinin şiddeti arttıkça büyük tuvalet hissi ıkınma hissi geliyor, bahsettiğin yatarken gelen ağrılar bende de var 36.haftadayim

Devlete mi gidiyorsun özele mi, dün gittim sancıyla sancıyi hafifletmek için serum.verdiler, yatış istemiyorsan evde beklerim de diyebilirsin zorla almazlar, riskli bı durum varsa söylerler zaten başlatalim doğumu diye, böyle inatla iyi mi kötü mu olduğunu bilmeden beklemek doğru değil, doğum sancisini bilmene gerek yok gelince anlaşılıyor da, sancinin şiddeti arttıkça büyük tuvalet hissi ıkınma hissi geliyor, bahsettiğin yatarken gelen ağrılar bende de var 36.haftadayim
Özele gidiyorum birde dinlenince geçiyor biraz daha beklicem geçmezse gideceğim mecbur tabi
Her şeye yatış veriyorlar o yüzden ya

1.

Yalancı (Braxton Hicks) kasılmalar
  • Genelde düzensizdir.
  • Ağrı genellikle karında yaygın hissedilir, kasıklara vurabilir.
  • Pozisyon değiştirince hafifleyebilir veya geçebilir.
  • Dinlenince azalır.
2.
Gerçek doğum sancıları başlangıcı olabilir:
Başta düzensiz olabilir ama zamanla ritim kazanır ve şiddeti artar.
  • Ağrı sırt, bel ve kasıklara yayılır.
  • Pozisyon değiştirmek ağrıyı geçirmez.
  • Dinlenmekle geçmez, hatta gece uykuda bile başlayabilir.
3.
Pelvik bölge gevşemesi / kas gerilmeleri:
Özellikle yanlara dönerken ya da sabit kalınca olan ağrılar, pelvik kasların gerilmesinden kaynaklanabilir.
  • Bu haftalarda bebeğin iyice aşağı inmesiyle bu bölgedeki baskı artar.
  • Kanama, su gelmesi, çok şiddetli keskin ağrı ya da bebeğin hareketlerinde azalma yoksa, genellikle acil bir durum değildir.
  • Ancak bu ağrılar doğumun birkaç gün veya saat içinde başlayabileceğinin belirtisi olabilir.
  • Ağrı başladığında zaman tutmaya devam et → Düzenli hale gelirse mutlaka doktorunu ara.
  • Ilık bir duş alıp dinlenmeyi dene.
  • Sol yanına dönüp uzanmayı sürdür.
  • Bebeğin hareketlerini takip et (2 saatte en az 10 hareket olmalı).
  • Ağrı giderek şiddetleniyorsa, düzenli hale geliyorsa veya bir şey içip yatınca da geçmiyorsa → doğum eylemi başlamış olabilir.
📞 Ne zaman doktora/ hastaneye başvurmalı?
  • 5 dakikada bir gelen ve en az 1 dakika süren kasılmalar
  • Su gelmesi ya da kanama
  • Bebeğin hareketlerinde azalma
  • Çok keskin ya da geçmeyen ağrı
Teşekkür ederimm yalancı kasılmalar benim ağrılarıma daha çok uyuyor gibi geldi

Back
X