dogum çantası nasıl hazırlanır?acilll yardımmmmm

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.863
10.314
773
merhaba bayanlar.ılk hamılelıgım halıyle cok tecrubesızım.dogum cantası nasıl hazırlanır*içinde neler olmalı?fazla abartmadan hazırlamak ıstıyorum.bırde bebegımın gıysılerı ıcın bebe deterjanı yumusatıcı aldım ama kac derecede yıkanır bılemedım?gıysılerını yıkarken battanıyesını de onlarla yıkasam olurmu?34,haftalıgım suan daha hıcbırseyı hazırlamadım.yıkayıp utulemek cantama yerlestırmek ıstıyorum.tecrubelı arkadaslarım lutfen yardım edın.şimdiden hepınıze teşekkur ederim...:nazar:

bende sıvı deterjan aldım
30 derecede bir kez sıktırarak yıkadım
bataniyeyide diger penye battaniyeleri vardı onlarla birlikte attım
hastane cantamıda kafama göre hazırladım
bana 2 önden dügmeli pijama tk,1 gecelik sbahlık,yelek corap vs..
daha koymadım ama ped olacak,belki hasta bezi hastane karsılamıyosa
bebişe 1 tum tk hastane cıkısı,2 de yedek.alt üst yedek,yelek ,corap
penye,yün,polar battaniye.
hazır bez,pişik kremi,ıslak mendil,emzik,biberon,mama,
aklıma gelenler şimdilik bunlar
yine yazarım,kolay gelsin

benim daha çok var hazırlığıma ama ablma şöyle yapmıştık bebeğin çamaşırlarını hani gömlekleri filan yıkadığımız sentetik tarafı oluyo ya herkesde farklıdr o taraftan yıkamıştık takımın battaniyesine bohça şekli verip bebeğin doğumdan çıkar çıkmaz giyeceği kıyafetleri bezini koymuştuk hemşirelere bohça şeklinde vermiştik güzeldi...

ben aldıklarımı makınanın hasas bolumunde kısa programda dalın deterjan ve yumusatıcıyla yıkadım mıs gıbı bebek koktu heryer utuledık hepsını
ben ıkı valız yaptım BENİM VALİZİM
2 tane pijama onu dugmeli
3tane kılot atlet
gogüs pedleri
yelek
terlik-3tane corap-patik
basımı ortmem ıcın tulbent
ped- ıslak mendil- sıvı sabun-kagıt havlu
hasta bezi -yatak pedi
tarak
fograf makınası- kamera
ayva cekırdegi jeli gögsüm yara olmasın dıye
süt sagma makınası(ilk bebegımde gogsumun ucları kayboldu bebek ememedı mama verdıler kasıkla anne sutu alamayınca sarılık oldu o yuzden gene aynı sorunu yasarsam dıye sutsagma makınasını yanıma aldım)
kolonya gelenlerin eline sıkmak için hijen olsun
BEBEK İÇİN
dogumda ebenın elıne verılecek kıyafetle:
sapka -eldiven- çorap
zıbın takım- bataniye
2tane bebek bezi (bunları bohca yaptık acıl olursa valız karıstırılmasın dıye)
2 takımda dogduktan sonra gıymesı için
3tane corap-patik
vizon battaniye- yatagına altına sermek icin pazen bataniye
emzik-ıslak mendil- pişik kremi
yüz örtüsü-agız bezi
yelek
20tane bebek bezi
bukadar hazır valızımız bırtek bıberon ve zemzem koyucam çikolata alınacak ikram için
ben sezeryan olucam 3gunluk hazırladık

özle hastaneyse terlik bebek bezi ve senin bezini karşılıyo götürmene gerke yok havlu koy bitane terini silmek için enaz 2tane pijama takımı koy gecelik pek gitmiyo hastanede bebege enaz 3takım koy sezeryanda 2gün değiştiriyolar üstünü ıslak mendil koy peçete refakatçin için çatal bıçak bardak koy makyaj malzemeni alırsın zaten çantana kesin yüzün şiş oluyo berbat oluyo renk vermek şart bebege kalın battaniye bitane abartıya gerek koy aylık gitmiyon 2gün topu topuna ben böyle gittim bide dışarı çıkarken giymek için kıyafet yada eşofman takımı bir çift patik ve yelek yada kalın hırka bukadar cnmmm

Back
X