Bakın kızlar tecrübeli bir anne olarak yazayım:
herşeyden önce hamileliğinizin 6.ayında çantanız hazır olacak,belki bebek acelecidir,dımdızlak kalıverirsiniz.
İnternette gezen çok kalabalık listelere bakmayın,saçmasapan şeyler yazıyor,yok kitap yok müzikçalar,süt sağma makinesi banyo havlusu bilmem ne.
Ne banyosu,sezeryanda zaten ilk birkaç gün yasak,normal doğumda da ertesi gün evindesin.
Kendiniz için 1gecelik ve 1takım pijama alın.sık sık muayene ediyorlar dogum öncesi,gecelik rahat oluyor.zaten normal doğumda 1,sezeryanda 2gece kalınıyor.isteyen 1pijama veya geniş bir eşofman altı eklesin.aldıklarınızın önden düğmeli ve belinin rahat olmasına dikkat edin
Özel hastaneler genelde ped veriyor ama siz gece için olan boyundan ped alın,hatta ben kendim için bebek bezi koymuştum çantama,kanamam çok olursa diye
hastaneden çıkışta giyebileceğiniz bir takım alın,eşofman takımı olur,hamilelikte giydiğiniz bişeyler olur
emzirme sütyeni veya atleti,külot,çorap,atlet,diş fırçası,diş macunu tarak,toka vs.özel eşyanız.ufak tefek makyaj malzemesi isteyen alsın kendinizi iyi hissedersiniz,bebişle ilk pozlarınızda sefil görünmezsiniz :)terlik alın mutlaka,özel hastaneler veriyor ama çorap gibi ince ve rahatsız,ona güvenmeyin
BEBEK İÇİN:hastaneden çıkarırken neye koyacaksanız bebeği onu valizin üstüne koyun,bir kenarda dursun.mesela portbebe mi deniyor,şu valiz gibi,içine bebeği battaniyesine sarıp yatırıyorsun,o veya sadece battaniyeyle kucaklayabilirsiniz.
Yine özellerde veriliyor ama siz yine de alın,en küçüğünden bebek bezi,15tane kadar olsa yeter.
Yeni doğan için ıslak mendil alın,ya da pamuk.ılık suya batırır silersiniz.alt değişme işini siz veya yanınızdaki refakatçi yapsın,hemşirelere bırakmayın.en uyduruğundan ıslak mendili sürdüler,el kadar bebemi pişirdiler.
Emzik biberon almayın gerek yok,süt olmasa da emzireceksin ki süt gelsin.mama verirsen sütün olmaz.süt yapan çaylardan alın valize atın,çok fayda gördüm tavsiye ederim.neskafe gibi granül şeklinde olanlar var ondan alın,soğuk suda da erir,tadı da güzel,eve dönünce de lazım olur,çay yasak kahve yasak,onu içersin kahvaltıda
bebeğe giydirmeye 3takım alın yeter,illa hastane çıkış seti almanıza gerek yok,evden takım yapılabilir,şapka eldiven,çorap,içine çıtçıtlı badisi,üstüne bir alt bir üst penye olmak üzere 3takım yapın,her takımı ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyun,valizde kaybolur ararsınız,hangisi hangi takımın diye.herşeyi poşetleyin,pedleri,bezleri,aramayın.
Ağız mendili alın,altını değiştirirken serecek birşey alın.alt açma aldıysanız onu,yoksa bir örtü vs.
Sezeryandan sonra annenin gazı için hemşireler kayısı suyu aldırıyor,bir işe yaramıyor.bir yakınınızı görevlendirin önceden,siz doğuma gidince kayısı kompostosu pişirsin getirsin,çok işe yarıyor ayrıca süt yapar.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,hatırlarsam eklerim.aklınıza takılanı sorabilirsiniz.
Şunu da sakın unutmayın,emzİrmezseniz bebeğiniz sarılık olur,süt var yok demeyin,uzun uzun uyumasına izİn vermeyin emzirin.bana söyleyen olmadı,aman da ne akıllıymış oğlum5 saat uyudu derken çocuk sarılık oluyordu