doğum çantası

Buket

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
19
1
286
Ankara
merhabalar kızlar ben martın sonunda doğum yapcam ama daha çanta falan hazırlamadım hazırlayanlar varmı benmi acele ediyorum yoksa..

:49:

benimde mart ortası doğum bekleniyor. erken aslında ama kış aylarında alışveriş falan zor olur diye ufak ufak başladım.
kızımın çantası hazır şimdi kendim için alışveriş yapmam lazım.
kızımın çantasına hazırladıklarım :
1 tane kalın battaniye ( malum mart soğuk olur)
1 tane orta kalınlıkta polar battaniye (hastanede kızımın yatağına sermek için yumuşak ve sıcak olsun)
1 tane 10lu hastane çıkışı
1 tane 5 li hastane çıkışı (kakası değer veya kusar falan diye)
1 tane çıkarken giydirmek için zıbın ve tulum
20 tane bebek bezi
1 paket ıslak mendil
1 tane biberon ve 1 tane emzik

hepsi yıkandı ütülendi biberon ve emzik kaynatıldı...
kızımın çantasında bunlar var :) yakın zamanda kendi çantamı da hazırlayıp içindekileri paylaşırım hepimize Allah kolaylık versin:)

bende martın ortasında doğum yapacağım. Henüz bebişe hiçbişey almadık. biraz bencil davrandım :34: ilk alışverişi kendime yaptım. Emzirme sütyeni ile emzirme atleti aldım. Ha bide hastane odasında giymek için babet patiklerden aldım. Rengide pembe,çok beyenerek aldım.İki tane gecelik yada pijama gerekiyor. Çünkü biri mutlaka kirleniyor.Oğlumda çok acemiydin ama kızımda herşeyin tam olmasını istiyorum.Herşey güzel olur inşallah...

teşekkürler yorumlarınız için mart ayı kız bebek ayı anlaşılan :1: yılbaşından sonra başlayalım ozaman :49:

teşekkürler yorumlarınız için mart ayı kız bebek ayı anlaşılan :1: yılbaşından sonra başlayalım ozaman :49:

mERHABA Benim doğumum martın ilk haftası, bu ikinci hamileliğim,
hastane çantası için henüz erken gibi :21:,
ama yine temkinli olmakta fayda var erken doğuma karşı,
hastaneye giderken kendinize ve bebeğinize iki ayrı çanta hazırlarsanız, hastanede daha pratik oluyor,
annenin eşyaları bir çantada bebeğinki küçük diğer çantada gibi :49:,
20 tane bebek bezine gerek yok mesela :) 1 gece hastanede kalınıyor ortalama 3 saatte bir değişilse 10 tane yeter,
zıbın takımı da iki takım kesin olsun her ihtimale karşı ben öyle yapıcam,
biberon ve mama da bulundurun eğer vermeyi düsünüyorsanız ilk gün süt gelmeyebilir,
kendiniz için fotolarda güzel çıkmak istiyorsanız makyaj için bikaç kalem rimel ruj falan ve tarak bulundurabilirsiniz,
bebek için iki tane battaniye biri ince biri kalın olmak üzere iyi olur,
şimdilik aklıma gelenler bunlar :):16:

bende henüz hiç bir hazırlık yapmadım :( aceleci davranmak ta istemiyorum
ama ult ölçümlerine göre bebeğim 2 3 hafta önde görünüyor. ufaktan başlamak lazım kışta geldi
yerler buz nasıl alışverişe çıkacağız bilemiyorumm :(((

mERHABA Benim doğumum martın ilk haftası, bu ikinci hamileliğim,
hastane çantası için henüz erken gibi :21:,
ama yine temkinli olmakta fayda var erken doğuma karşı,
hastaneye giderken kendinize ve bebeğinize iki ayrı çanta hazırlarsanız, hastanede daha pratik oluyor,
annenin eşyaları bir çantada bebeğinki küçük diğer çantada gibi :49:,
20 tane bebek bezine gerek yok mesela :) 1 gece hastanede kalınıyor ortalama 3 saatte bir değişilse 10 tane yeter,
zıbın takımı da iki takım kesin olsun her ihtimale karşı ben öyle yapıcam,
biberon ve mama da bulundurun eğer vermeyi düsünüyorsanız ilk gün süt gelmeyebilir,
kendiniz için fotolarda güzel çıkmak istiyorsanız makyaj için bikaç kalem rimel ruj falan ve tarak bulundurabilirsiniz,
bebek için iki tane battaniye biri ince biri kalın olmak üzere iyi olur,
şimdilik aklıma gelenler bunlar :):16:

bencede iki çanta çok mantıklı geldi bana şimdi eee tecrübee saolasın :1:

bende henüz hiç bir hazırlık yapmadım :( aceleci davranmak ta istemiyorum
ama ult ölçümlerine göre bebeğim 2 3 hafta önde görünüyor. ufaktan başlamak lazım kışta geldi
yerler buz nasıl alışverişe çıkacağız bilemiyorumm :(((

aynen öyle alışverişi ne kadar sevsekde bi kar yağdı dışarı çıkamıyoruz ben bebek için herşeyi aldım ama kendime bişi alamadım daha :18: biraz aceleci davran artık bence :34:

ben bi çok şeyi aldım.doğum mart sonunda nasipse.
2 ayrı çanta götüreceğim kızım ve kendim için.
ama henüz o çantaları almadım: ))
bebeğim için;
2 tane hastane çıkışı,
ağız mendili,
bez,
organik ıslak mendil,
polar ve ince battaniyeler,
kullan at alt açma bezleri,
beşiğe sermek için nevresim,
kundak havlu
daha da eksikler var yavaş yavaş tamamlıyorum.
kendim için aldıklarımsa;
doğuma giderken giymek için boydan gecelik,
doğumdan sonrası için gecelik sabahlık pijama takımı seti,
bol pel,hasta bezi,
kalın bir şal,patik,
emzirme sütyeni,
göğüs ucu pedi,
el havlusu,diş fırçası,macunu,kirli torbası,tarakpeçete,tuvalet kağıdı,el aynası(bunlar evde olan şeylerdi zaten)

aklıma gelen aldıklarım bunlar.
eksik kalan ve alacağım şeyler,
kendim için şık bir terlik,göğüs ucu kremi.
kızım için yenidoğan biberon,emzik,ateş ölçer.

daha bir çok ayrıntı var onlarıda yazarım bi ara: ))
bunları netten toparlayarak bir liste yapıp aldım ve daha alacağım şeyler var: ))

3 mart gözüküyor ama doopler dan 22. haftadan sonra erken doğum ihtimalinden dolayı çantalarımızı hazırlamıştım.

en önce kordon kanı bankası kitim

hastanenin gebelik eğitiminde istedikleri;

bebek çantası:
organik 8 li zıbın takımı
bebek bezi
ağız bezi
alt açma bezi
polar battaniye
penye battaniye
süslü saç bantları (fotoğraf çekimi için)
2-3 önlük
patik-çorap

benim için:
gecelikli sabahlık takımı 1 adet -pijama 3-4 adet
çorap
terlik
iç çamaşırı 5- 6 adet
atlet 2 tane
1-2 emzirme sütyeni (şu anki göğüs ölçünüzden 1 beden büyüğü )
1 paket göğüs ucu pedi
göğüs pompası
1 paket büyük boy ped
diş fırçası -macunu - gül suyu
toka- taç -tarak-ayna-makyaj malzemesi
poşetler
foto makinesi - camera
havlu
rulo havlu
kolonya

3. çanta ;erken doğum premature olmasına karşı;
10 lu zıbın takmı
8 li zıbın takımı

merhabalar kızlar ben şimdi yavaş yavaş bebişin elbiselerini yıkadım ütüleyip hazırlıcam çantasını inşaallah.size sormak isrediğim şey şimdi bebeğingöbeği malum mandallı olacak alttan çıtçıtlı badiler kullanılır mı?sadece zıbın mı koymalıyız acaba ? szilerede kolay gelsin...

merhabalar kızlar ben şimdi yavaş yavaş bebişin elbiselerini yıkadım ütüleyip hazırlıcam çantasını inşaallah.size sormak isrediğim şey şimdi bebeğingöbeği malum mandallı olacak alttan çıtçıtlı badiler kullanılır mı?sadece zıbın mı koymalıyız acaba ? szilerede kolay gelsin...

onu bende düşündüm canım göbek düşene kadar en fazla 10 gün zıbın kullanmakta fayda varmış çıtçıtlı zıbın sürtüp canının acımasına sebep oluyormuş. hastane çıkışlarının içinde var zaten zıbın batırma ihtimaline karşı 12 tane daha aldım. zaten çabuk büyüyor bebekler. kolay gelsin....:49:

onu bende düşündüm canım göbek düşene kadar en fazla 10 gün zıbın kullanmakta fayda varmış çıtçıtlı zıbın sürtüp canının acımasına sebep oluyormuş. hastane çıkışlarının içinde var zaten zıbın batırma ihtimaline karşı 12 tane daha aldım. zaten çabuk büyüyor bebekler. kolay gelsin....:49:

teşekkür ediyorum sanada kolay gelsin bi hazırlayamadım şu çantayı halledecem inşallah :)

Back
X