doğum çantası

benim çevremdeki anneler pişik önleyici kullanma dedi ama kararsız kaldım yineden yanımda bulunsa iyi olur diyorum tecrübeli anneler daha iyi bilgi verecektir sanırım

bende doktor demeden kullanmayın diyenleri çok duydum canım.
ben ne olur ne olmaz diye alacağım yanıma ama muhtemelen bende kullanmam hastanede.
küçücük şey yer kaplamaz nasılsa diye koydum çantaya: )
ben idrarı çok asitli bir bebekmişim ve nisan ayında doğduğum için yaz ayını çok sıkıntılı geçirmişim.
annem anlatır,hiç bişey fayda etmedi diye.
doktorda,idrarı asitli o yüzden demiş ve ben tüm yaz altım çıplak dolaşmışım doktor tavsiyesi üzerine :27:
ilk 1 yaşa kadar ki tüm fotolarımda alt fora :27:
kızım inşallah bana çekmez.
birazda o korkudan tedbirli davrandım sanırım :26:

bende doktor demeden kullanmayın diyenleri çok duydum canım.
ben ne olur ne olmaz diye alacağım yanıma ama muhtemelen bende kullanmam hastanede.
küçücük şey yer kaplamaz nasılsa diye koydum çantaya: )
ben idrarı çok asitli bir bebekmişim ve nisan ayında doğduğum için yaz ayını çok sıkıntılı geçirmişim.
annem anlatır,hiç bişey fayda etmedi diye.
doktorda,idrarı asitli o yüzden demiş ve ben tüm yaz altım çıplak dolaşmışım doktor tavsiyesi üzerine :27:
ilk 1 yaşa kadar ki tüm fotolarımda alt fora :27:
kızım inşallah bana çekmez.
birazda o korkudan tedbirli davrandım sanırım :26:

çok tatlı ya alt fora :) bizim bebeklerin şimdilik öyle bir şansı yok canım mart bebeleri olacakları için sıkı giyinecekler ama tedbirli davranmak en iyisi senin de dediğin gibi ufacık bişey birde ilk zamanlar altını yıkarsanız yada pamuklu su kullanırsanız pek pişik olmaz dediler benim bir arkadaşım kavonoza pamuk basmıştı onu ıslatıyordu belki bende öyle yaparım umarım gazsız ve sıkıntısız pişiksiz bebişler olurlar...

çok tatlı ya alt fora :) bizim bebeklerin şimdilik öyle bir şansı yok canım mart bebeleri olacakları için sıkı giyinecekler ama tedbirli davranmak en iyisi senin de dediğin gibi ufacık bişey birde ilk zamanlar altını yıkarsanız yada pamuklu su kullanırsanız pek pişik olmaz dediler benim bir arkadaşım kavonoza pamuk basmıştı onu ıslatıyordu belki bende öyle yaparım umarım gazsız ve sıkıntısız pişiksiz bebişler olurlar...

inşallah canım :16: tek gayem kızımın bana çekmemesi :1:
malum yaza gelecek 3 4 aylık halleri ve bu aylarda pişik görülme olasılığı çok fazla malesef :50:
bende yazın evdeyken sık sık altını havalandırmayı düşünüyorum.
pamuklu suyu bende duydum,şimdilik elimde uni saf sulu mendil var eğer memnun kalmazsam pamuğa geçerim bende.
birde yazın bol bol banyo yapmak lazım hem pişiği önler hemde biraz serinler bıcırıklar :emir_bebek:

inşallah canım :16: tek gayem kızımın bana çekmemesi :1:
malum yaza gelecek 3 4 aylık halleri ve bu aylarda pişik görülme olasılığı çok fazla malesef :50:
bende yazın evdeyken sık sık altını havalandırmayı düşünüyorum.
pamuklu suyu bende duydum,şimdilik elimde uni saf sulu mendil var eğer memnun kalmazsam pamuğa geçerim bende.
birde yazın bol bol banyo yapmak lazım hem pişiği önler hemde biraz serinler bıcırıklar :emir_bebek:

inşallah canım sorunsuz bebekler olsunlar annenin babanın kötü yanlarına çekmesinler benim eşimi annesi ağaca bağlarmış yaramazlıklarından bende ondan korkuyorum :18:

inşallah canım sorunsuz bebekler olsunlar annenin babanın kötü yanlarına çekmesinler benim eşimi annesi ağaca bağlarmış yaramazlıklarından bende ondan korkuyorum :18:

ağaca mı bağlarmış :53:
uuuwwww :27:
bebişin erkek mi peki?
kızsa çok çekeceğini sanmıyorum,kız çocukları sanki daha sakin büyüyorlar erkeklere nazaran.
sonuç itibariyle kız da olsa erkek de olsa illa kanları kaynıyor gerçi :emir_bebek:
umarım başedemeyeceğimiz boyutlarda olmaz :1:
benim arkadaşımın çocuğu 2 yaşında(erkek) ve çocuk o kadar hareketliki,yerinde durmuyor hiç bir şekilde :27:
benim kızım olacak Allah'ın izniyle bakalım kız çocukları nasıl büyüyor,yaşayıp göreceğim :9:

güzel anneeler bir sorum olacak,
hastaneye göğüs pompası götürecekmisiniz?
bazıları bebeğin emememe ihtimaline karşı götürüyor.
hastanede zaten oluyor benim bildiğim.
buna rağmen götürmeye gerek var mı ki?
kararsız kaldım çantaya koyup koymamakta :44:

ağaca mı bağlarmış :53:
uuuwwww :27:
bebişin erkek mi peki?
kızsa çok çekeceğini sanmıyorum,kız çocukları sanki daha sakin büyüyorlar erkeklere nazaran.
sonuç itibariyle kız da olsa erkek de olsa illa kanları kaynıyor gerçi :emir_bebek:
umarım başedemeyeceğimiz boyutlarda olmaz :1:
benim arkadaşımın çocuğu 2 yaşında(erkek) ve çocuk o kadar hareketliki,yerinde durmuyor hiç bir şekilde :27:
benim kızım olacak Allah'ın izniyle bakalım kız çocukları nasıl büyüyor,yaşayıp göreceğim :9:

evet canım şaka değil cidden bağlamış kadının canına tak demiş bizim ki erkek eşim bana çekerse yandın diyor kız bebekler hem daha sakin hem daha kırılgan oluyorlar bide ufacık saçları oluyor bayılıyorum Rabbim hayırla kucaga almaya nasip etsin de bir şekilde büyürler :emir_bebek:

ben daha çanta hazırlamadım ama oğluşumun kıyafetlerini yıkadım.anneannesine de ütülettirecem inşaallah.ben çabuk yorulduğum için anneme devretmeyi düşünüyorum.:32:

Son düzenleme:
güzel anneeler bir sorum olacak,
hastaneye göğüs pompası götürecekmisiniz?
bazıları bebeğin emememe ihtimaline karşı götürüyor.
hastanede zaten oluyor benim bildiğim.
buna rağmen götürmeye gerek var mı ki?
kararsız kaldım çantaya koyup koymamakta :44:

Ben göğüs pompası almadım yeni doğum yapan arkadaşlarım ihtiyaç olursa alırsın demişlerdi bildiğim kadarıyla hastanelerde elektrikli olanından var bence yük etme çok lazım olursa alınır nasılsa ;)

evet canım şaka değil cidden bağlamış kadının canına tak demiş bizim ki erkek eşim bana çekerse yandın diyor kız bebekler hem daha sakin hem daha kırılgan oluyorlar bide ufacık saçları oluyor bayılıyorum Rabbim hayırla kucaga almaya nasip etsin de bir şekilde büyürler :emir_bebek:

inşallah çekmez canım yoksa yandın :27:
sende odaya kitlersin artık :27:
az evvel komşumu uğurladım 2 yaşında bir oğlu var,ne bizi konuşturdu ne rahat durdu,
2 bayan başedemedik yaa :26:
Rabbim hayırlı şekilde büyütmeyi nasip etsin,elbet olacak yaramazlıkları çocuk sonuçta,tek duamız kaldıramayacağımız derecede olmaması :9:

Ben göğüs pompası almadım yeni doğum yapan arkadaşlarım ihtiyaç olursa alırsın demişlerdi bildiğim kadarıyla hastanelerde elektrikli olanından var bence yük etme çok lazım olursa alınır nasılsa ;)

ben aldım internetten ama hastaneye götürüp götürmeme konusunda kararsız kaldım :26:
hemşireler meme almayınca hemen mama vermeye çalışıyormuş,öyle birşey yapılsın istemiyorum.
en iyisi bir dahaki muayenede doktoruma sormak :1:

pekii hasta bezi kzılar ???:49:

normalde hastaneler bebek bezide hasta bezide veriyormuş ama ben yinede kendim götüreceğim.
annem bana 2 tane hastabezi getirmiş.o yetmeyebilir diye 2 3 tane daha almayı düşünüyorum,onun dışında da bol miktarda ped koydum çantaya :1:

inşallah çekmez canım yoksa yandın :27:
sende odaya kitlersin artık :27:
az evvel komşumu uğurladım 2 yaşında bir oğlu var,ne bizi konuşturdu ne rahat durdu,
2 bayan başedemedik yaa :26:
Rabbim hayırlı şekilde büyütmeyi nasip etsin,elbet olacak yaramazlıkları çocuk sonuçta,tek duamız kaldıramayacağımız derecede olmaması :9:

:) yarın senin ki de geldimi asıl aşamatayı orda göreceksin benim arkadaşlar geliyor her biri bir tarafa dağılıyor sonra bakıyorum da ne konuşmuşuz hiç :) ama olsun o kadar tatlılar ki her şeye deger senin de dediğin gibi kaldırılmayacak gibi olmasın yeter :emir_bebek:

:) yarın senin ki de geldimi asıl aşamatayı orda göreceksin benim arkadaşlar geliyor her biri bir tarafa dağılıyor sonra bakıyorum da ne konuşmuşuz hiç :) ama olsun o kadar tatlılar ki her şeye deger senin de dediğin gibi kaldırılmayacak gibi olmasın yeter :emir_bebek:

sorma canım benimkine gerek bile kalmıyor.
bebeklerinin biri 9 aylık diğeri 22 ay civarı.ben biriyle ilgilenirken komşum diğeriyle ilgileniyor: ))
özellikle 2 yaşında olan çok hareketli bi çocuk,
benimkide eklenirse halimiz ne olur bilemiyorum :37:

bizde böyle büyüdük,bizimkilerde böyle büyüyecek...
her yaşın bir özelliği güzelliği var o yüzden tahammül gücümüzüde ona göre verir Rabbim :nazar:

Ben de haftaya hazırlıcam inşallah.
Şunları koyucam çantaya:

Kendim İçin:
2 takım pijama
1 hırka
1 penye hırka(sabahlık niyetine)
1 çift terlik(Eşimin ev terlikleirnden birini alırım geniş geniş ne de olsa şiş olucam)
Bol miktarda en büyük olanlarından gece pedi
Yüz temizleme jeli, diş fırçası, diş macunu,
Ayna, makyaj malzemesi
El yüz havlusu
Kağıt havlu
Tuvalet kağıdı
Hastaneden çıkarken giyeceğim kıyafetim
Çorap, patik(Ayaklar çok üşüyormuş doğumdan sonra. Üşütmemek lazım sonra bi de gaz falan yapar maazallah)
Hasta bezi almicam, alıcaktım vazgeçtim zaten özel hastaneye gidiyoruz versinler bi zahmet, o kadar para ödüyoruz aylardır, bir de doğumda ödeyeceğiz tonla. Bi hasta bezini de çok görmezler herhalde.
Bebeğim İçin
10'lu hastane çıkışı
ekstra zıbın tulum tek alt gibi kıyafetler (2'şer 3'er tane)
Penye battaniye ve kalın battaniye (Kalın olanı hastaneden çıkarken kullanıcam)
Pişik önleyici krem
Islak mendil (Bu ıslak mendil konusunda kafam hala karışık. En iyisi o diye uni baby aldık yenidoğan için olanından, ama yine de içim rahat değil, muhtemelen ilk 1 ay su ve pamuk kullanıcam)
Bebek bezi (12 tane alıcam yanıma, ihtiyaç olursa evden getirtirim zaten evim hastaneye 2 dk mesafede)
Biberon ve emzik düşünmüyorum bence gerek olmaz
Örgü yelek ve patik te koyucam nolur nolmaz diye
Yüzüne örtmek için iğne oyalı yazma (İğne oyasını belirtmeden edemicem :)) Arkadaşım yaptı sağolsun sırf kızım için, hastanede yüzüne örtücem die)
10-15 tane mendil
3'er tane çorap ve eldiven
Şapka
Göbeğinin bakımı için aldığım özel solüsyon ve steril mendiller
Telefon şarjları (Malum bu akıllı telefonların şarjı hemencecik bitio, kzıımın ilk anlarını bol bol çekmek için şarjımın full olması lazım :))
Bir de kayısı kompostosu yapıcam onu da yanıma alıcam
Doğumdan hemen sonra kabızlık falan yaşamamak için çok iyiymiş.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sağ salim kavuşalım bebişleirmize inşallah.:emir_bebek:

Back
X