Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba canım ben bunu biraz araştırdım da neyin nesidir diye karşıma aşağıda ki vikipedia sayfası çıktı bu yağ ismini aşağıda ki kişiden mi almış acaba ?
Hekim Füruzan Hatun olarak anılır. , (d. 1503, - ö. 1572)
Tebrizden İstanbula göç eden İranlı bir aileye mensuptur. O dönemde Osmanlının en ünlü saray hekimi tarafından satın alınmış ve saraya getirilmiştir. Efendisinin yanında hekimliği öğrenen Füruzan Hatun, üstün yeteneklere sahip olduğu için tıp tahsili yapmak istemiş ve 1525 yıllarında Fatih Darüşşifasında eğitim almıştır.
Hem Kanuni Sultan Süleyman döneminde hem de II. Selim döneminin hekimlik yaptığı söylenir. Üstün becerileri ve iyileştirici buluşları sayesinde Hürrem Sultanın özel hekimliğine kadar yükselmiştir. II. Selim döneminde de yine saray sultanlarının hekimliğini yapmıştır.
El yazmalarından oluşan buluşlarını topladığı defterini bir kitap olarak bastırmak istese de başarılı olamamıştır.
1572 senesinde 69 yaşında iken vefat etmiş, Sultan II. Beyazıt Türbesi bahçesine gömülmüştür.
Akıl hastaları Ortaçağ avrupasında içine şeytan girdiği düşünülerek yakılırken! Osmanlı topraklarında bu insanlarla aynı kaderi paylaşanlar su sesiyle tedavi ediliyordu! bence bilim olarak biz Türkler çok geriledikkim bilir hangi hastalıkların tedavileri vardı o reçetelerde... Dikkatinizi çektimi bilmem ama bugün yeni yeni moda olan güzellik trendleri Osmanlı İmparatorluğu haremlerinde kaide olarak varmış zaten. :)
ben sonunda buldum ve sipariş ettim kızlar allahım çok mutlu oldum yahu:) size sordum ama tık yok yine kendim buldum. ne demişler kendi işini kendin yapacaksın:) bi kullanayım etkisini yazarım ama eminim iyi gelecek çünkü çok duydum methini
ben sonunda buldum ve sipariş ettim kızlar allahım çok mutlu oldum yahu:) size sordum ama tık yok yine kendim buldum. ne demişler kendi işini kendin yapacaksın:) bi kullanayım etkisini yazarım ama eminim iyi gelecek çünkü çok duydum methini
acaba denedinizmi çok merak ediyorum sonuç nedir ?bende almak istiyorumdaben sonunda buldum ve sipariş ettim kızlar allahım çok mutlu oldum yahu:) size sordum ama tık yok yine kendim buldum. ne demişler kendi işini kendin yapacaksın:) bi kullanayım etkisini yazarım ama eminim iyi gelecek çünkü çok duydum methini
bende duydum yengem kullanmıştı, iyi de geldi çatlak matlak kalmadı. ama bu füruzan hatunun gerçek olduğunu bilmiyodum hatun kalıcı bi eser bırakmış valla :) Tam osmanlı kadınıymış :)![]()
nerden buldun gecti mi çatlaklarınben sonunda buldum ve sipariş ettim kızlar allahım çok mutlu oldum yahu:) size sordum ama tık yok yine kendim buldum. ne demişler kendi işini kendin yapacaksın:) bi kullanayım etkisini yazarım ama eminim iyi gelecek çünkü çok duydum methini