Doğum Günü Değişimi..

lumos maxima

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
22
29
3
29
Selam kızlar,
Bugün benim doğum günüm.21 bitti :) Size hiç oldu mu bilmiyorum,ama az önce aynada baktığım kişi kesinlikle 21 yaşında değil.Daha çok 50li yaşlarında,kaynana sorunları-ev işleri-çocuk üçlemesinde yıpranmış bir kadın görüyorum sanki.Halbuki henüz evli bile değilim.Zor bir hayatım oldu hep,ailevi sorunlar vs.Haliyle biiraz yıpranmış gördüm kendimi.Çok dağınık yazıyorum farkındayım.İyi değilim bunun da farkındayım.
Bugün doğum günüm demiş miydim?Koskoca 21 sene..Elimde hiç bir şey yok diyebilirim.Çürüdüğümü hissediyorum.Yaşıtlarım arkadaşlarıyla konserler,piknikler,çeşitli etkinlikler peşinde.Ben oturdum doğum günümde duvar izliyorum :) Son senelerde oldu bu,lisede çok arkadaşım vardı.Mezun olunca haliyle başka şehirler vs dağıldık.Herkes gittiği yerde kendine arkadaş buldu.Benimse koskoca üniversitede 1 tane selamlaştığım bir Allah kulu yok.Kendime acıyorum resmen.Durum böyle olunca özgüvensizlikte birlikte geldi.Artık insanlarla nasıl iletişime geçeceğimi unuttum.
3.5 senelik bir ilişkim var,biraz sorunlu günler geçiriyoruz.Sanırım böyle boş hissetmemin bir sebebi de bu.Babamla ilişkim hiç iyi olmamıştır.Nadir görüşürüz.Sevgilim ayatımdaki boşluğu doldurdu,babamın düşünmediği şeyleri düşündü ve bu onu hayatımda çok başka bi yere koymama neden oldu.Haliyle ilişkimiz de yoruldu,çünkü babasının prensesi olamayan ben sevgilimin herşeyi olmak istedim.Mesela babam doğum günümü kutlamazdı,sevgilim neden 00.00'da değil de 00.15'te kutladı diye yaptığım kaprisi tahmin edemezsiniz.Bilinçaltımda ikisini birbirine karıştırdım,babamın sinirini sevgilimden çıkarttım.Sınırımı bilemedim,çok saçma düşüncelere kapıldım.Neyse ki en azından şu an tüm bunların farkındayım,bunları yaparken farkında değildim.Sevgilim gerçekten iyi biri,benim yüzüme vurmadı bunları.Hep alttan aldı.Ben bile kendimi çekemezken sağolsun az katlanmadı bana..
Sorunuma gelince,kızlar ben böyle biri olmak istemiyorum.Değişmek istiyorumBu kadar aciz,bu kadar bağımlı olmak istemiyorum.Kendimi geliştirmek istiyorum.Sevgilimi seviyorum,onunla bir gelecek düşünüyorum.Ama sağlıklı bir ilişkimiz olsun istiyorum.Zamanın ne getireceği ne götüreceği belli olmaz,belki ileride farklı sebepten ayrılırız bilemeyiz bunu ama ben onu artık hayatımın merkezi yapmak istemiyorum.Ne bileyim kurslara gideyim,hayat tarzımı değiştireyim,farklı bir ben olayım.Daha donanımlı,daha entelektüel,daha sosyal biri olmak istiyorum.Ama nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum.Ne kursuna gideyim bilmiyorum mesela.Neye ilgim var bilmiyorum.Neye yeteneğim var bilmiyorum.Kendimi tanıyamaz oldum.Lise dönemimde ne istediğimi bilirdim en azından.Ama şimdi o da yok,haliyle büyüdükçe ilgi alanlarım da değişti.Değişim değil de,ilgi alanlarım kayboldu resmen.Kendim için değişmek istiyorum,kendime değişerek bir doğum günü hediyesi vermek istiyorum.Ama gerçekten nerden başlayacağımı bilmiyorum...

Dilini geliştirmek için İngilizce kursuna gidebilirsin hem kendini geliştirirsin hem çevre edinirsin,
Ya da mutfak işlerini seversen aşçılık pastacılık gibi eğlenceli olabileceğini düşündüğüm kurslara gidebilirsin ne bileyim yaşın genç eminim herşeyin üstesinden gelirsin üniversite de hangi bölümü okudun çalışmaya da başlayabilirsin mesela çevre edinmek için

Bu arada doğum günün kutlu olsun sağlıklı huzurlu yılların olsun inşallah böyle karamsarlıktan kurtulman dileği ile :):KK200:

Farkında olman bile 1 adım aslında
Psikoloğa gidip bunları aynen anlatabilirsin

Beraber gezip tozun işte ne güzel, ilişkinizi kurtarmak için de fırsat olur, tam yaz zamanı konserlere filan gidin, gençsiniz yahu

Doğum günün kutlu olsun bu arada :KK9:

Fotoğraf kursuna git hem yada halk egitimlerdeki hobi kursları olabilir gider incelersin hangisi hoşuna gidiyorsa ona başlarsın çok güzel şeyler yapıyorlar.spor salonuna gidebilirsin hem yeni arkadaşlıklar edinirsin.kendin için bişeyler yaparsan özgüveninde yerine gelir

Sevgili Zerosima,
Öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim.Yabancı dil şart ancak hiç eğlenceli gelmiyor şu an bana.Daha doğrusu ders çalışmak istemiyorum bir süre :) Henüz mezun olmadım,hala öğrenimim devam ediyor.Yaşım genç ama bana nedense her şey bitmiş gibi geliyor.Teşekkürler fikirlerin için :9

Farkında olman bile 1 adım aslında
Psikoloğa gidip bunları aynen anlatabilirsin

Beraber gezip tozun işte ne güzel, ilişkinizi kurtarmak için de fırsat olur, tam yaz zamanı konserlere filan gidin, gençsiniz yahu

Doğum günün kutlu olsun bu arada :KK9:
Bunu hep erteledim ancak sanırım artık bir psikoloğa gitmem şart.Ne kadar ertelesem o kadar büyüyor çünkü.Konsere hiç gitmedim,gece dönüş zor diye gidemedik hiç.Birbirimize uzak oturuyoruz.Çok teşekkür ederim kutladığın için,gözüm doldu..

Sevgili Zerosima,
Öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim.Yabancı dil şart ancak hiç eğlenceli gelmiyor şu an bana.Daha doğrusu ders çalışmak istemiyorum bir süre :) Henüz mezun olmadım,hala öğrenimim devam ediyor.Yaşım genç ama bana nedense her şey bitmiş gibi geliyor.Teşekkürler fikirlerin için :9

O zaman değişik aktivitelere katıl eğlenceli olabildiğini düşündüğün herşey bitmemiştir emin ol sen yaşlarda bende öyleydim ama yıllar geçtikçe hiç bişey umursamamaya başlıyorsunn öğrenimin devam ediyorsa part-time bir işe gir vaktinin nasıl geçtiğini anlamazasın bile değişiklik olur sana da

Fotoğraf kursuna git hem yada halk egitimlerdeki hobi kursları olabilir gider incelersin hangisi hoşuna gidiyorsa ona başlarsın çok güzel şeyler yapıyorlar.spor salonuna gidebilirsin hem yeni arkadaşlıklar edinirsin.kendin için bişeyler yaparsan özgüveninde yerine gelir
Halk eğitim kurslarına bi kaç kez başvurdum ancak hiç bir sonuç çıkmadı.Spora başladım ancak orda da hiç arkadaş edinemedim ne yazık ki,sanırım bu da biraz zedeledi beni.

Bunu hep erteledim ancak sanırım artık bir psikoloğa gitmem şart.Ne kadar ertelesem o kadar büyüyor çünkü.Konsere hiç gitmedim,gece dönüş zor diye gidemedik hiç.Birbirimize uzak oturuyoruz.Çok teşekkür ederim kutladığın için,gözüm doldu..
İstanbul da mı yaşıyorsun, çıkın gidin deniz kenarına oh mis, gezin beraber. Ne güzeldir oralar şimdi :cry:

Doğum gününüz kutlu olsun. Bence şuan çok doğru bir noktadan bakıyorsunuz, farkındalığınızın yükselmesi zaten gelişime işarettir. Buraya yazdığınız gibi bir psikologa da anlatmanız bence çok faydalı olacaktır.

Gönüllü olarak yardım kuruluşlarında çalışmanızı kesinlikle tavsiye ederim, insan hem çok güzel arkadaşlıklar ediniyor hem de manevi olarak doyum sağlıyor. Ben şahsen kendi kişisel dünyamda gönüllü çalışmaların çok faydasını gördüm, görüyorum. Bunun dışında spora gidin mutlaka ve hoşlanabileceğiniz çeşitli hobileri deneye deneye keşfetmeye çalışın.

Back
X