Doğum için özel mi devlet mi

elasarac

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2022
15
3
1
29
Arkadaşlar merhaba 33. Haftadayım doğum için çok kararsız kaldım bi kaç iyi denilen yere sordum dogum fiyatları 20 bine yakın, siz ne kadara nereye gideceksiniz doğum için? Ve ya devlet öneren var mı

Hangi şehirde olduğunuzu yazarsanız ona göre fikir verebilir arkadaşlar, ben izmirdeyim, ikiz olmasaydı devlet hastanesinde doğurmayı düşünüyordum

Nerede yapacaksın ata sağlık ve can ın yanından geçme 🤣

Yok doğurdum ben çok oldu dkfkfkf Tınaztepe galen’de doğurdum, doktorum orayla anlaşmalı olduğu için. Yoksa Buca kadın doğum düşünüyordum, hemşire arkadaşlarım var orada epey övüp tavsiye etmişlerdi ama doktor “biz seni doğurtamayız burada” dedi 🥴

Yok doğurdum ben çok oldu dkfkfkf Tınaztepe galen’de doğurdum, doktorum orayla anlaşmalı olduğu için. Yoksa Buca kadın doğum düşünüyordum, hemşire arkadaşlarım var orada epey övüp tavsiye etmişlerdi ama doktor “biz seni doğurtamayız burada” dedi 🥴
Ay bide ikizi çocukların varken kk ya gırebılıyosun😳 vay canınaa.senin her fırsatta bir köşeye yığılıp kalman gerekmiyor mu ya 😛

Ben karnında oldukları için vaktin ve halin var dıye düşünmüştüm 🤣

Ay bide ikizi çocukların varken kk ya gırebılıyosun😳 vay canınaa.senin her fırsatta bir köşeye yığılıp kalman gerekmiyor mu ya 😛

Ben karnında oldukları için vaktin ve halin var dıye düşünmüştüm 🤣

Yok, 20 aylıklar ffkfkfk

Beraber oynuyorlar, günde 2 kere uyku, yemeklerini kendileri yiyorlar, kendime vakit ayırabiliyorum fkfkfk

Yok, 20 aylıklar ffkfkfk

Beraber oynuyorlar, günde 2 kere uyku, yemeklerini kendileri yiyorlar, kendime vakit ayırabiliyorum fkfkfk
Yaa ben onları yerim Allah bagıslasın 🥹🥹🥹

Halen tek uykuya düşmemiş olmanıza sevındım

Benimki 9 aylık haliyle başladı dırenişlere

Arkadaşlar merhaba 33. Haftadayım doğum için çok kararsız kaldım bi kaç iyi denilen yere sordum dogum fiyatları 20 bine yakın, siz ne kadara nereye gideceksiniz doğum için? Ve ya devlet öneren var mı
Açıkçası şehir hastanesi falan düşünmüyorsanız ben özel derim. Çünkü devlette doğum anı değil de doğumdan sonra 4-5 lohusa ve bebekle aynı odada kalma kısmı bana çok ürkütücü geliyor. Şehir hastanelerinde 1-2 kişilik odalar mevcut. Bana uzak olduğu için özeli tercih edeceğim

Yaa ben onları yerim Allah bagıslasın 🥹🥹🥹

Halen tek uykuya düşmemiş olmanıza sevındım

Benimki 9 aylık haliyle başladı dırenişlere

Çok teşekkür ederim, hepimizin evladını inşallah 🤲😍

Ya, hazır değilim bende, en azından gün içinde 2 kere kahve içebiliyorum🙈🙈 kaç kere uyuyor? 4 kere uyuyordu benimkiler 9 ay civarı ama sabah 6-7 arası uyanıyorlardı tabii 🥴 hoş, hala aynı saatte uyanıyorlar 😬

İstanbul da 20 bin ne kadar uygunmuş Ankara’da 35 ten aşağı yok

Merhaba size birkaç soru sorabilir miyim ikizlerle ilgili,😅 süt yetiyor mu mutlaka mama mı vermek gerekiyor,süt sağma makinası gerekli mi

Merhaba, weewell elektrikli pompayı kesinlikle öneriyorum, ben 50 gün sağdım, tek damla süt bırakmıyor göğüste. Mama bence ver, ben vermedim, 4. gün sarılıktan hastaneye yattık meğer ememiyorlarmış, bende ne bileyim ilk defa doğum yaptım emdiklerini düşünüyordum. Sonrasında mama+süt devam ettik, 50. gün sütümü sağmayı bıraktım.

Doktorlar, hemşireler “emsin, sağıp verme” diyorlar, tek çocuk için mümkün olabilir ama ikizlerde çook zor. Ben tek başıma bakıyorum bir de en başından beri, 2 saatte bir doyurduğunu düşünürsek, ki öyle olmalı. 2 saat içinde hem iki çocuk doyuracaksın, hem yemek yiyeceksin ki sütün olsun, hem altlarını değiştirip uyutacaksın. Ben sağmayı vakit kaybı gördüğüm + sütüm lohusalık depresyonundan dolayı zaten iyice azaldığı için bıraktım, mama sistemini oturttum o yüzden hala rahatım.

Emziren yok mu dersen, mahallede bir komşum var, 6 aylık bebekleri. Hem emziriyor hem mama veriyor, annesiyle beraber bakamıyorlar, her gün arayıp ağlıyor, eşi de sütünü versin istiyormuş mama fiyatlarından dolayı ama bence anne için çok zorlayıcı bir durum

Merhaba, weewell elektrikli pompayı kesinlikle öneriyorum, ben 50 gün sağdım, tek damla süt bırakmıyor göğüste. Mama bence ver, ben vermedim, 4. gün sarılıktan hastaneye yattık meğer ememiyorlarmış, bende ne bileyim ilk defa doğum yaptım emdiklerini düşünüyordum. Sonrasında mama+süt devam ettik, 50. gün sütümü sağmayı bıraktım.

Doktorlar, hemşireler “emsin, sağıp verme” diyorlar, tek çocuk için mümkün olabilir ama ikizlerde çook zor. Ben tek başıma bakıyorum bir de en başından beri, 2 saatte bir doyurduğunu düşünürsek, ki öyle olmalı. 2 saat içinde hem iki çocuk doyuracaksın, hem yemek yiyeceksin ki sütün olsun, hem altlarını değiştirip uyutacaksın. Ben sağmayı vakit kaybı gördüğüm + sütüm lohusalık depresyonundan dolayı zaten iyice azaldığı için bıraktım, mama sistemini oturttum o yüzden hala rahatım.

Emziren yok mu dersen, mahallede bir komşum var, 6 aylık bebekleri. Hem emziriyor hem mama veriyor, annesiyle beraber bakamıyorlar, her gün arayıp ağlıyor, eşi de sütünü versin istiyormuş mama fiyatlarından dolayı ama bence anne için çok zorlayıcı bir durum
Ben de o zaman yine de süt sağma makinası alayımmyedekte dursun,Allah ın izniyle benim de ikizlerim olacak,bir de mama ısıtma biberon ısıtma dezenfekte makinası var onu kullanıyor musunuz,yada derecesini nasıl ayarlıyorsunuz mamanın

Ben de o zaman yine de süt sağma makinası alayımmyedekte dursun,Allah ın izniyle benim de ikizlerim olacak,bir de mama ısıtma biberon ısıtma dezenfekte makinası var onu kullanıyor musunuz,yada derecesini nasıl ayarlıyorsunuz mamanın

Sağlıkla gelsinler inşallah, ben ısıtma makinesi aldım, 10 gün sonra sattım çok gereksiz geldi, kettle gibi bir şey. Zaten mamayı hemen vermek gerekiyor, süt verecekseniz Gıda termometreleri var 50 liraya falan ondan alın mama ısıtma mak. gerek yok. Dezenfekte makinesi almadım, kaynamış sıcak suya atıyordum sonra güzelce organik biberon temizleyici deterjanla yıkayıp duruluyordum, mama yağlı olduğu için deterjan istiyor yıkarken

İstanbul da 20 bin ne kadar uygunmuş Ankara’da 35 ten aşağı yok

Özel hastanelerde fiyatlar çok değişken. 7 bine de doğuran var 40 bine de. Her semtte özel hastane var artık. Doğal olarak semtine göre değişiyor. İstanbulda bağcılarda bi özel hastanede doğurmakla şişlide bir özel hastanede doğurmak aynı değil fiyat olarak. Ankara da aynı şekilde. Yani 35ten aşağı yok gibi bir cümle hiç olmamış.

haklısınız detaylı sormamışım soruyu, İstanbul Avrupa yakası
Ben de İstanbul Avrupadym Cemil Taşçıoğlunda yaptım doğumu o kadar ilgiliydiki anlatamam. Doktor ve ebe çok güler yüzluydu.
Eşim özel de yap dedi ama ben nedense en ufak bir tahlil için bile özellere güvenmem.

Kuzum nereye gidiyorsan orada devam etmeni öneririm. Çünkü doktorlar senin gebelik öykünü vs bilmedikleri için çok baştan savıyorlar, istemiyorlar. Adam akıllı ilgilenmiyorlar. Zor oluyor. Ben bir tek Yalova da zannediyordum böyle. Değilmiş. İstanbul a evlendim. Daha ilk gebe takibine gittiğimde sağlık ocağındaki hemşire dedi. “ bir doktor belirle ve aynı kişiden devam et. Diğer türlü zor olur, tatsızlıklar oluyor” dedi. Başından beri buna dikkat ediyorum ben de

Maddi durumun iyiyse özele git biraz iyi davranırlar daha özel bakarlar, durumun yoksa devlete git sonuçta devlet hastanelerinde hergün yüzlerce doğum oluyor ve bir sıkıntı çıktığını da duymadım.

3 doğum yaptım doğuma kadar özele kontrole gittim doğumu devlet hastanesinde yaptım

Back
X