Doğum İzininde SGK Ödemesi

herseygizlisakli

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
137
29
298
38
İzmir
Günaydın hanımlar,
Malumunuz, doğum izininde iken şirketten değil de sgk tarafından bir para yatıyor. İnternette bunu iş görememezlik ödeneği olarakokudum. Ancak hesabıma süt parası diye 100bin civarında bir para yatmış. Bu para, doğum izininceki sgk ödeneğinden farklı mı bilginiz var mı? Yoksa sgk da kalan kısmı daha sonra tamamlayacak şekilde yatıyor mu?

Süt parası olsa çok cüzi bir ödeme yatardı hatta şimdi internetten baktım 1250 TL gibi bir tutar yazmışlar.Size yatan 4 aylık doğum izninizin parasıdır ve bunun içinde süt parası da vardır diye düşünüyorum.

Doğum sürecinde kullandığınız 4 aylık rapor doğum öncesi ve sonrası olarak ayrılıyor. Evet totalde 4 ay ama ne zaman doğum yaparsanız o zaman doğum öncesi raporunuz bitip doğum sornası raporunuz başlıyor. Tabi öncesi raporu bittiği için doğumdan kısa süre sonra o raporun parası hesabınıza yatıyor. Sonrası raporu bitince de yine kısa sürede o para hesabınıza yatıyor. Eğer yeni doğum yaptıysanız yatan para budur. Devletin sağladığı bir iki kalem yardım da dişin kovuğuna yetmez yani öyle yüz bin yatmaz. Para nerden yatmış gibi görünüyor?

Back
X