Doğum izni alma konusund bir sorum olacaktı????

Siljyah

Guru
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
510
5
318
Merhabalar;

Benim bir kaç gündür kafama takılan bir soru var deneyimli anneler yada araştırmış olanlar biliyordur şimdi doğumdan 2 ay önce izne çıkma durumda eğer yanlış hesaplamadıysam 32.haftaya denk geliyor ama bebeklerin tam 40.haftasında doğmadını da düşünürsek doğumdan 2 demek 7. ay a takabül etmiyor mu? bu izni alanlar nasıl aldı işleyiş nasılıdr bilgilendirirseniz sevinirim teşekürler

Canım 31+ da son olarak çalışıyorsun, eğer gebeliğinde sıkıntı yoksa ve dr un uygun görürse 31+ da çalışabilir raporunu alabiliyorsun 5 haftaya kadar.ama 36+ da son olarak çalışacaksın daha uzatamazsın, doğum için evde beklediğin süreleri izne katamıyosun ama memurlar bu süreyi katabilyor.hayır 7. aya tekabül etmiyor 8. aya tekabül ediyor, yani 32. haftadan önce kullanmak mümkün değil.ben geçen hafta çalışabilir raporumu aldm.umarım cevaplayabilmişimdir.

Son düzenleme:
Çok açıklayıcı oldu teşekkürlerimi sunuyorum:) 32.haftaya kadar beklemek durumu var uzatırsak raporu alıyoruz
çok teşekkür ediyorum tekrardan

Canım gebeliğinin 32 haftasında ya tamamen izine ayrılırsın yada 32 hafta aktarım raporu alırsın . Aktarım raporu normal şartlarda 37 . gebelik haftasına kadardır. ancak bazı durumlarda çalışamazsan 37. haftadan öncede izine ayrıla bilirsin illa 37 beklemene gerek yok . Daha sonrasındada torba yasası gereği dogum öncesi kullanmadığın izinlerin tamamı doğum sorasına aktarılır . Bu 1 gün dahi olsa . Toplamda tekil gebelikler için 16 hafta yasal izin hakkı vardır . Çoğul gebeliklerde ise artı 2 hafta daha ...

Rabbim hayırla doğurmanı nasip etsin canım ... :3:

teşekkür ediyorum:) bakalım dayanabilecekmiyim çok merak ediyorum

iyi dileklerin için tekrar sağol:)

Back
X