doğum izni hk:

byrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
228
2
96
İstanbul
merhabalar
arkadaşlar bir özel kurumda çalışıyprum. hamile kalmayı düşünüyorum. yalnız bu doğum izni vs. hakkında hiç bir fikrim yok. kafama takılanları aşağıda yazıyorum cevap verip beni aydınlatırsanız sevinirim.

1- doğum iznine çıkabilmem için iş yerinde ne kadar çalışmış olmam gerek. ( işe girilirken hamile olmak veya işe devam sürecinde hamile olmak arasında fark varmı:)
2- doğum izninde maaş veriliyormu benim bir arkadaşıma 5 ay ödeme yapmışlar.
3- doğum izni tam olarak ne kadar.

1- işe girerken falan değilde gebelikten önceki bir yıl içinde 90 yada 120 gündü sanırım ssklı olman lazım
2- çalışmadığın gün kadarını devletten alıyorsun ama devamı cevap 3 de
3- doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olarak toplamda 16 hafta izinli oluyorsun
bu durum doğum önce 3 hafta doğum sonra 13 hafta olarak değişebilir birde ikiz gebeliklerde değişiyor diye biliyorum
birde extradan emzirme yardımı var ama o az bir para

Son düzenleme:
süt izni doğumdan sonra ilk 6 ay günde 3 saat, ikinci 6 ay günde 1,5 saat işten erken çıkıyosun ya da geç geliyosun senin tercihin..

doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta, bunu kaydıramıyosun yeni kanunla diye biliyorum... yani doğumdan önce daha fazla çalışayım doğumdan sonra daha çok tatil yaparım düşüncesi olmuyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…