Doğum İzni

nuss

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
4
0
16
Kütahya
Merhaba arkadaşlar nasipse şubatın 5 inde doğum olacak yarın çalışabilir raporu alacağım müdürüm o kadar ilgisiz ki ben bilmem başından geçenlere sor diyor konu ile ilgili olarak ben araştırma yapmaya çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim doğum izni 18 hafta olmadı hala tasarı diye biliyorum erken ayrılmayı istiyorum ama maddi durumlarda problem olduğu için ne yapacağımı bilmiyorum İlçede çalıştığım için karda kışta gidip gelmek zor oluyor tavsiyeleriniz nelerdir sevgilerrrr

şimdilik 16 haftalık aylıklı iznin var, bu izni ister doğumdan önce ister sonra kullanırsın. ama 32. haftada eğer hala çalışabileceğini düşünüyorsan doktorundan 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp, iş yerine bırakıyorsun ve işine dewam ediyorsun, bu süreni doğumdan sonra kullanabilir olcaksın. ama son 3 hafta, yani 37. haftanın bitiminde izne ayrılmak zorundasın, her an bebek doğabilir diye. bunun için de yine doktorundan rapor alıyosun, izne ayrıldığına dair...

ben de öğretmenim ve parasal sıkıntılar olmasına rağmen artık gitmiyorum okula. 2013 ten kalan rapor haklarımı kullanıyorum. haftaya çarşamda da 32. haftama giricem ve izne ayrılıcam. çünkü malum bebişlerin ne zaman geleceği belli değil bu birincisi. ikinci olarak çalışsak da çalışmasak da zaten her şekilde şubat tatili araya girdiği için 2 haftamız kayboluyor zorunlu doğum iznine ayrılmış oluyoruz.

sorduğun soruya gelirsek 32. hafta da çalışabilir raporu alıp (kadın doğumdan) sonra mesela kbb den hastalık raporu alarak okula gitmeyebiliyorsun bu birinci seçenek. yada dersen çalışmak istiyorum 37. haftaya kadar çalışabiliyorsun (ben tavsiye etmem çünkü kafamız bi milyon bebeğe yoğunlaşmalıyız diye düşünüyorum)

ayrıca diyelim çalışabilir raporu aldın çalışıyorsun bebişin erken gelesi tuttu ki inşallah olmaz doğum sonrasına atabileceğin kısım gene aynı kendini yorduğunla kalacaksın.

kısacası benim tavsiyem (ben öyle yapıyorum) doğum sonrasına Allah kerim nasılsa 2014 den 40 günlük rapor hakkımız var. onun üstüne 40 günlük heyet raporu var. zaten yaz dönemine gelicek bi şekilde ayarlanır. mesela ben branş öğretmeniyim bize tutup nisan mayıs gibi ne sınıf verirler ne ders ayarlarlar. sınıfçılar için de durum bu. ayrıca okulumda doğum yapmış bi hoca var 9-12 çalışıyo 3 saat gelip gidiyo yaz döneminde çok sıkıntı olmaz.

şu anda bebişlerin ve kendi sağlığımızı düşünmeliyiz....

çok uzun yazdım umarım açıklayıcı olmuştur.... :46::46:

Back
X