dogum izni

superisi87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
1.065
129
113
merhaba bayanlar 1 aylık bir bebegim var ogretmenim ancak asaletim tasdik olmadi esimle farkli yerlerdeyiz bu yuzden.birde 3 yasina girecek bir kizim daha var.esimin yanina tayin isteyebilmek icin kasimdan itibaren ocak ayina kadar 2 ay fiili calismam gerekiyor,ancak benim dogum iznim aralik sonunda bitiyor.dogum iznimi kullanmak istemiyorum.kasimda dogum iznimi iptal edip ise baslama gibi bir sansim varmi? yoksa bu izni kullanmak mecburimi ?

eger kasimda iptal edip baslarsam,gunde sadece 2 saat derse girecem.sut iznimi kullanabilecem yani ve buyuk ihtimal subatta esimin yanina gelebilecem. ama iptal ettiremezsem taa agustosta tayin isteyebilecem ve o zamana kadarda 2 cocukla esimden ayri birbasima kalacam. bu konida bir bilginiz varmi cok karisik oldu ama sanirim isin içinde olanlar anlayabilirler

birde neden 2 ay calismak.falan diye soranlar olurs yeni yonetmelige gore asalet tasdigi icin her donem 2 ay fiili calisma şartı geldi.ben gecen donem sonuna kadar 4.5 ay calistim zaten,ama bu donemde 2 ay calismam lazim.

lutfen konumu taşımayın benimde en buyuk dertlerimden biri bu su anda en azi.dan bilen birileri cikarsa fikir almak istiyorum

Arkadaşım ben süt izni kamu içinde özel sektör içinde mecburi diye biliyorum Allah yardımcın olsun durumun epeyce karışık görünüyor yinede daha bilgili arkadaşlarımız sana dönüş yapacaklardır umarım :KK52:

Canım ben özel sektördeyim ama yine de İK ya sordum senin için :) Normalde hastanenin yazdığı tarihten bir gün önce bile işe dönemezmişsin,4 ay izinli olma zorunluluğu varmış. Yani bu durumda hastaneden aldığın,üzerinde işe dönmen gereken tarihin yazılı olduğu kağıt önemli. Tanıdıkları araya koyup bir şeyler yapılabilir mi ki acaba,bilemedim. Bizim şirketten bir bayan ameliyat geçirmiş, işe çabuk döneyim diye hastaneyle görüşüp izinli raporunu öne çektirmiş

Back
X