Doğum iznim bitmek üzere işe dönmelimiyim

Serapalandalan

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2014
67
7
18
Adana
Merhaba arkadaslar başım sıkıştıkça buraya yazıp fikir alıyorum.herkes yardımcı oluyor.şimdi bir sıkıntım daha var fikir verebilirseniz sevinirim. Arkadaslar aslında ben çok sıkıntılı günler geçirdim açıkcası pek işime geri dönmek istemiyorum bu arada devlet kurumunda memurum.işle ilgili sıkıntımı anlatmıyorum eski konumda anlatmıştım zor günleri geride bıraktım ama hala unutamıyorum. Ama yavrumun geleceği için çalışmak zorundayım.Gelelim sıkıntılı durumuma benım doğum iznim bitmek üzere yavruma her anne gibi çok düşkünüm bebegım 14 aylık doğum iznim bitince bebegıme kayınvalidem bakmak istiyor. Ama ben ona hiç güvenemiyorum çünkü biraz sorumsuz geliyor.davranışlarını da pek beğenmiyorum. Elinde sigara komşulardan çıkmaz.birde ayrıca eltimin oğluna bakıyor oğlan 5 yaşında anasınıfına gidiyor ama benim yavrumu cok kıskanıyor elinden oyuncakları alıyor ağlatıyor biz yanındayken bile vurmaya yelteniyor. Açıkcası onunla aynı ortamda sokmak istemiyorum.şimdi bunları düşünürsem aklım hep yavrum da kalacak ne oldu diye . Eşim kuruntu yapıyorsun diyor ama içim hiç rahat değil.doğum iznimi 1 sene daha uzatma hakkım var .acaba 1 sene daha uzatsam işe geri dönüşüm daha mı zor olur yoksa kayınvalidem mi baksın çocuğuma fikir verirmisiniz .şimdiden teşekkürler.

Maddi olarak çok zor durumda değilseniz eğer bir yıl daha bekleyin derim. Benim imkanım olsa öyle yapardım. İki yaşından sonra da zaten kreş araştırabilirsiniz.

madden ihtiyacını zorlamıyorsa bir yıl sonra ertele bence de.
hem ne güzel memursun ve 14 ay yanında kalabilmişsin.biraz daha kalıp kreşe hazırlarsın.

Ben özelde çalışıyorum ve ücretsiz izin hakkım sadece 6 aydı işe başladığımda yavrum 8 ayını doldurmuştu.
Keşke daha uzun süre izin alma şansım olsaydı hepsini kullanırdım.
Bizimde çok sıkıntılı dönemlerimiz oldu maddi olarak ama hiç bir şey evladınla geçirdiğin zamandan değerli değil.

Bence ücretsiz izninizi kullanın..
Sürekli aklınız evde olacak.
Beş yaşındaki oğlanın çocuğunuza zarar verme olasılığı çok yüksek.
Kıskançlıkla ilgili çok fazla araştırma yapmıştım..
Bir sene daha bekleyip işe döndüğünüzde kreşe verirsiniz çocuğunuzu..

Bence de eğer ki maddi yönden sıkışmayacaksanız ve 1 yıl kadar hakkınız varsa bence kesinlikle o hakkınızı kullanın..Henüz bebek durumlarım yok ama olacağı zaman mümkün olduğu kadar bebeğimle kalmak isterim ama maddi yönden öyle bir şansım yok benim..Bence bu şansınızı kullanın :)

BENCE DOĞUM İZNİNİ 1 YIL DAHA UZATIP BEBEĞİNE KENDİN BAK. SONRA İŞE BAŞLAYINCA DA KREŞE VERİRSİN. HEM SOSYALLEŞME YAŞI DA GELMİŞ OLUR. BENİM DE BENSZER BİR KONUM VAR AMA BENİM BİRAZ DAHA FARKLI DURUMLARIM. AMA ONA RAĞMEN KEŞKE BAŞLAMASAYDIM DİYORUM. BEBEĞİMİZİN GELECEĞİNİ SADECE MADDİ YATIRIMLAR OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ AMA MANEVİ YATIRIMLAR BENCE DAHA ÖNEMLİ. BENCE BEBEĞİMİZİN KİŞİLİĞİNİN OLUŞTUĞU BU DÖNEMLERDE, ONU YARALAYACAK ORTAMLARDAN UZAK TUTMAK ANNELİK GÖREVİMİZ. EVE PARA GETİRMEK VE PARAYI BİRİKTİRMEK BABANIN GÖREVİ. PARA NASILSA KAZANILIR AMA YARALANMIŞ BİR RUH KOLAY KOLAY DÜZELMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...ALLAH BÜTÜN ANENLERİN YARDIMCISI OLSUN, HERKESİN EVLADINI KORUSUN.

Arkadaslar yorumlarınız için teşekkür ederim. Artık kararını verdim yarın kurumuma gidip izin süremi uzattıcam.bebeğimle bir sene daha beraberiz inş.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…