doğum iznine ayrılacak memur anneler

selmatem

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
610
5
643
Diğer
arkadaslar çok merak ediyorum.agustosun 20sinde doğum yapacak bir öğretmen doğum iznini nasıl kullanır?doktor farklı bi tarih yazamaz mı?doğum izni daha uzun olsun diye?

Kızlar,
Benim de doğumum 10 Ağustos'ta olacak, ben de stres içindeyim.Doğum izni nasıl olacak , ne yapacağım diye, kara kara düşünüyorum.netten araştırdım ama kayda değer bir bilgi edinemedim.Bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa inşalah yardımcı olurlar.

bi kaç arkadasım yaza denk gelmesine ragmen 5hftayı doğumdan sonraya attı kimsede bişi demedi demekki oluyormuş kimse yokmu bize yardım etcekkk

öğretmen degilim ama bildiğim kadarıyla doktorun 35.haftada sana doğum öncesi iznini,5 haftayı doğum sonrası kullanması uygundur şeklinde 8+5 hafta olarak iznini düzenlemelidir.sanırım kasımın 2.haftası da işe başlaman istenecek...

Nilüfer Hanım, bildiğim kadarıyla çalışmış günleriniz tatile denk geldiği için doğum öncesi izinlerinizi kullanamıyorsunuz ama doğum sonrasında bir sıkıntı yok. Yönetmeliğe göre memur 32. haftada çalışabilir raporu aldığında okul açık olmalı ve son 3 haftaya kadar da çalışmış olması gerekiyor. sizin doğum ağustos ayı olduğundan doğum öncesini kullanamıyorsunuz. İyi akşamlar...

bende öğretmenim bu nedenle konuyu iyi biliyorum.ne yazıkki tatile gelen izin kullanılamıyor.eğer 1 temmuz-1 eylül arası doğum öncesi veya doğum sonrası izin kullanmak isterseniz böyle bi hakkınız yok çünkü izin kullanılma şartı çalışıyor olmak e bizde çalışmadığımız için tatilde izin hakkımızı kullanamıyoruz.bu arada en önemlisi bebeğiniz hayırlı olsun darısı bana ve tüm isteyenlere...

teşşekkür ederim şeyda öğretmenim ama benim doğum iznim 27 haziranda başlıyor.o zaman hemen iznemi ayrılacagım yoksa 5 haftayı sonraya aktarabilirmiyim

temmuz birinede çok az varken başlıyomuş izniniz.27 sinde kaç haftalık oluyor hamişliğiniz yani son 3 haftaya kadar çalışıncamı o zaman başlıyor yoksa doğum öncesi 8 haftalık kısım mı?eğer 8 haftalık kısım başlıyor ise aktarma yapamazsınız,çünkü izniniz tatile denk gelir.tam olarak doğum ne zamandı?

Kızlar normalde 4 ay iznimiz var. 2 ay doğum öncesi, 2 ay doğum sonrası... Ama doktor çalışabilir raporu verirse son 3 haftaya kadar çalışabiliyoruz.. Benimde 24 ağustosa denk geliyor...

doktor son üç haftaya kadar çalışabilir izni elbette verebilir fakat en önemli şart son üç haftaya kadar gerçekten faal bir şekilde çalışıyor olmak.eğer agustos sonu doğuruyorsan sen bu şartı sağlayamıyor demeksin tabi öğretmensen...

agustos 21 ama kulanamayacağız galiba ilk iki ayı öyle diyo memur sitelerinden bazılarını okudum yani ilk iki ay yanıyor.artık rapora kaldı işimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…