doğum kontrol hapı içmesem bir dert içsem ayrı dert :( sıkıntılarımın sebebi dk hapı mı kızlar yardm

greenliis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
227
89
48
slm kızzlar.. yazın doğum kontrol hapına baslamıstım 4 kutu bitirdim sonra içmek içime sinmediği için bıraktım 1 ay ara verdım ama bazı nedenlerden ötürü bu ay tekrar basladım. aslında zararı olursa dıye de cok korkuyorum fakat suan ıcın ıcmem gerek. size iki sorum olcak
1- ara verip tekrar baslamam hormonlarda sıkıntıya neden olur mu bazen bırakıp yenıden ıcenler yada ılacı değiştirenler varmıs
2- bu aralar asırı bır yorgunlugum oluyor ne yapsamda dınlenemıyorum, bacaklarımda sürekli bir ağrı halsizlik var doğum kontrol hapı bunu yapar mı ??
bu arada yasmın kullanıyorum

Eşin korunsun neden sen korunuyorsun.
Benım eşim korunur bu gune kadarda hiç şikayeti olmadı.
Bence en sağlıklısı bu.

Bende oyle seyler yapmadi dkh.
Isteksizlik yapmisti ama, her gun sevisesim gelmiyordu.
Ginera ve gynelle kullanmistim.
Yan etki gormedim.
Bu ay kullanmadim.

Yasmin kullanıyor çoğu tanıdığım. İş arkadaşım , kuzenim sorduğumda yan etki görmemislerdi. Yalnız is arkadaşım bıraktıktan 2 yıl sonra çocuğu olmuştu. Bir de sigara içenler için pek iyi değilmiş.

Eşin korunsun neden sen korunuyorsun.
Benım eşim korunur bu gune kadarda hiç şikayeti olmadı.
Bence en sağlıklısı bu.

Bende oyle seyler yapmadi dkh.
Isteksizlik yapmisti ama, her gun sevisesim gelmiyordu.
Ginera ve gynelle kullanmistim.
Yan etki gormedim.
Bu ay kullanmadim.

eşim korunuyor zaten ama o sekılde kaza olma ıhtımalı yüksekmiş doğum kontrol hapı daha garantı.
@slimsigara bu ay kullanmadım demişsin neye göre bırakıyorsun. benım 4 ay içip 1 ay ara vermem sıkıntı olur mu ki 3-4 kutu daha içip bırakmayı düşünüyorum..
bende de diğer yan etkiler yok ama bacak agrısında yasmınden süphelendım artık

Ben pcos lu olduğumdan doğum kontrol hapları en uygun yöntemmiş benim için. Kızım 4 yaşında 3,5 senedir kullanıyorum ki evlenmeden önce de kullanmışlığım vardı ilk zamanlar yan etkileri oldu. Biraz kilo yaptı ve adetim azaldı. Başka bir sorunla karşılaşmadım. Bence dr unuza danışın. Bir kere kafama göre bırakmıştım o ay kanamam çok uzun ve ağrılı olmuştu. Kafama göre iş yapmamaya karar verdim rahat ettim :)

aslında yasmin yan etkisi en az olan doğum kontrol haplarından benim bildiğim, hatta ben bu sebeple tercih etmiştim.

Ancak genel doğum kontrol haplarının yan etkisi damarlarda tıkanıklık olanlar için önerilmemesidir. Bacaklarınızda ağrı oluşuyorsa sigara vs sebeple damar tıkanıklığı yaşıyor olabilir misiniz, yasmin de bu durumu artırmış olabilir.

sigara alkol vs kullanmıyorum. bı tanıdıgıma doktır dk hapı onemrmıs dediğinz gibi damar tıkanıklıgı sebebıyle. ama bana öyle bısey dememıstı doktorum gercı detaylı bı tahlıl muayne fılende yapmamıstı. bilemiyorum daha 4 tane ıctım yenı kutudan bıraksamda daha mı cok zararı olur

çok da hormonlarınızla oynamayın, bence kutuyu bitirip bırakacaksanız ona göre değerlendirin.
bu arada doktora gitme ve şüphelerinizi anlatma şansınız var mı?

doğum kontrol hapını korunma amaçlı kullanıyorsanız, bir de tabi bıraktıktan sonrası için plan yapmanız gerekecek.

İlaç bu sonuçta öyle kafanıza göre bırakıp tekrar başlamanız sorun olabilir elbette. Ama kullanma talimatındaki yan etkiler arasında ayak ağrısı yok. Gerçi ben yazz kullanıyorum piyasanın en düşük etken maddeli ilacı deniyor, ben de ilk ay ara kanama hariç bir yan etki olmadı. Fakat yasmin kullanan arkadaşımda şişkinlik, ödem ve göğüste büyüme gibi şikayetler oldu.
Yine de bir doktorunuza görünün ya damar da tıkanmaya neden olabiliyor bacak ağrısı da damardan olabilir mi acaba? Yani bir doktorunuzla görüşüp bir ay ara verdiğinizi ve ağrınız olduğunu söyleyin ihmal etmeyin derim ben.
Ayrıca bu ilaçları da öcü gibi görmemek lazım benim tanıdığım en az üç kadın var bırakır bırakmaz hamile kalan (en başta iki kuzenim de bıraktıkları ay hamileydi), kullanmayıp hamile kalamayan da çok.

eşiniz korunsun nie hormonlarınızla oynuorsunuz ki?
@elvanelvan88 doktoru aradım az önce. yapabılır ama ılk aylar normal dedı agrının sıddetıne dıkkat et gecmezse bırakırsın dedı.
inanın bende hormonlarımla oynamak ıstemıyorum ve bu ılacı icmek hıc ıcıme sınmıyor ama esımle bı donem ayrılık yasamıstık sımdı cok sukur iyiyiz ama güvenemıyorum o sebeple bazı seyler rayına oturana kadar bebek olsun ıstemıyorum.. belki de bu psikolojıde oldugum ıcın ılac bu kadar cok etkıledı onu da bılmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…