Doğum kontrol hapı kullananlar yardımcı olabilir mi?

Marvellc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2021
201
68
28
27
İlk defa doğum kontrol hapı kullandım ilk kutu bitti 4 gün geçti hâlâ regli olamadım ne zaman regli olurum. Hapın markası yasmin

Ben 30 yaşımdan 35 yaşıma kadar 5 yıl kullandım. Aylık iğne oluyordum duzenimi alt üst etti bitmeyen adetler, ara kanamalar sinirlilik... Sonra Yasmin e gectim.Bilgi amaçlı yazmak istedim. Her ay her gün düzenli aldım, unuttuğumu diğer gün ikisini bir ve aynı saatte aldım. Ay içerisinde bu unutma durumunun 3 u geçmemesi gerekir.Alarm çok işe yarıyor tavsiyemdir. Her seferinde de ilaç günüm pazartesi başlayıp pazar bitiyordu ve ben cuma günü adet oluyordum yani tam 5. Gün. 5 yıl boyunca bir veya iki kere sasmistir günü. Son bikac ay adetim oldukça azaldı. Baş agrilarim gitgide geçmeyen migren ataklarına dönüşmeye başladı. Yavaş yavaş gebelik de düşünmeye başlayınca vücudum dinlensin diyerek bıraktım. Yasmin den önce 21 günde bir adet olurdum. Şu an aynı Yasmin gibi olacağım sanırım çünkü 24. Gundeyim tık yok. Ağrılarım her gün adet oluyor gibiyim yumurtlama döneminde de çok ağrım oldu. Sağlam bir yumurta ürettim muhtemelen.benden böyle merak ettiğiniz varsa cevaplayabilirim. Bu süreçte eşim hiç korunmadi. Hiç gebelik olmadı.

merhaba bende ilacı bıraktım ilaçsız ilk döngümdeyim 28 günde bir olurdum kullanırken, şimdi inofolic combi kullanıyorum adet başlangıcından beri. Size sormak istediğim ilacı bıraktığınızda ilişkiye girerken baskı hissi olmuş muydu kasıklarda, ben ilacı bıraktığım 2.haftadan itibaren kasık ağrıları yaşıyorum tuvalete sıkıştığımda karnıma bıçak saplanıyo rahime doğru ağrı giriyo korunmasız ilişkide bunları yaşadınız mı? bu arada kist için 3 ay kullandım doktor söylemişti kullan bırak diye.. ama bunlar yumurtlama ile alakalı mı acaba bilemedim.. çocuk istediğimiz için önce hormonları düzeltmek için vermişti doktor.. siz de uzun yıllar kullanmışsınız belki bilirsiniz diye sormak istedim..

İlaç kullanırken yumurtlamayı durduruyor, ben de hapı bıraktıktan sonra çok ağrılar hissettim öyle ki alt karnıma dokunamıyordum bile bazen, ben de 9 yıl kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…