Dogum Kontrol Hapi Nasil Kullanilir Yardimmm

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Tecrubeli arkadaslar yardimci olabilir mi?
Yasmin kullanicam ama nasil en iyi korunma saglanir anlatir misiniz?
Yani mesela her gun ayni saat olayi ne kadar fark ediyo, ornegin genelde saat dortte iciyorsam bir gun dort bucukta icsem fark eder mi? Veya dakika farki nereye kadar risksiz gider?
Bir de adetin ilk gunu baslanir yaziyo ama onu beklemeem olmaz mi daha 15 gun var.

-öncelikle düzenli içmeye özen göster ama yarım saatlik bir gecikmeden bişey olmaz tabi.. prospektüsünde kaç saat geçirmemen gerektiği yazıyordur.. unuttuğun zaman hatırladığın anda iç hemen kalan haplarını yine aynı düzeninde içmeye devam et..

-adetin ilk üç günü içinde başlaman lazım.. 15 gün var başlayayım mı demişsin gereksiz yere içmiş olur vücut düzenini bozarsın..

-ilk zamanlar bazı kişilerde bulantı yapabiliceğinden gece yatmadan önce içersen bulantıyı hissetmezsin hem de unutmazsın kolay kolay...

-21 gün içip 7 gün ara vereceksin

-ilacı bıraktıktan bikaç gün sonra adet olacaksın.. 4-5 günü buluyo bazı kişilerde...

Oncelikle tesekkur ederim yanitin icin :)
İlacin prospektusunu bastan sona okudum, orada 12 saat unutursam 4-5 gun ek koruma kullanin yaziyor.
Ama benim merak ettigim 12 saate kadar hic mi birsey olmuyor. Yani diyelim ki bes saat unuttum sonra ictim, risksiz mi hala?
Daha once kullanmistim aslinda ama bir ay kullanip diger ay birakiyordum. Bu sefer bi baslayip bi daha birakmicam insallah :))

Yani adetin ilk gunu baslamazsam ise yaramaz mi hic? 15 gun napicam :/

4-5 saatte daha etkisini kaybetmiş olmuyor.. 12 saatten sonra etki kaybolacağından dolayı ek koruma yapılması gerekiyor.. 15 gün farklı koruma yöntemleriyle devam et.. çünkü şimdi başlarsan bi etkisi olmaz.. adetinle beraber başla içmeye..

peki hap bittiğinde adet oluncaya kadar ki 5-6 gün içinde hapın koruması devam ediyor mu yoksa o hap kullanmadıqımız 6 gün başka yöntemle mi korunmak lazım :/

Son düzenleme:
7 günlük boşlukta herhangi bir ek koruma yapmanıza gerek yok.. siz dediğim düzende için başka bişey yapmaya gerek yok...

Bende Dİane kuLLanıyorum ama pcos için bi tedavisi oLur mu oLmaz mı zararı var mı biLemedm bişyLer diyoLr sürekLii

Son düzenleme:
aman özel hastanedeki bir kadın doğumcuya görün.Devlette nedense herkes hamile yada tüpü felan tıkalı gibi sorunlarla gelmek zorundaymışız gibi davranıyorlar malesef. aklıma geldi yine o an yaa !

kizlar adet duzensizligi icin kullandim bende ama bu ay birakinca duzelmedi olmadim simdi kafama gorr hapa baslamis oldum regl olmadan sizin bilginiz var mi?korunmus oluyor muyum 15gun sonrasinda cunku 21gunde zaten adet oluyorum kullandigimda ne diyosunuz (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…