doğum kontrol hapı ve hamilelik

selensel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
4
0
36
İstanbul
Merhaba,
benim bir sorum var; evliyim ve yaklaşık yıldır yasmin kullanıyorum. yasmin in koruyuculuğu % 99,9
küçücükte olsa bir ihtimal var. fakat ben bu riski almaya hazır değilim. bu yüzden ve vajinada hastalık oluşma düşüncesiyle vajinaya boşalma yapmıyoruz. yani hem yasmin hem geri çekilme ile korunuyoruz. peki hem hamilelik hem de hastalık boyutunda vajinal boşalma ile ilgili yanlış mı düşünüyorum?

tamamen yanlış düşünüyorsun boşuna böyle davranıyormuşsunuz. yapılan herşeyin ufakta olsa bir riski vardır bu yüzden %99,9 deniyor hapa da. ama hiç korkacak bir şey yok doktara gitseydin eğer sana yeterince güveni verirdi aslında. şimdiye kadar hapı düzenli içen bir kişinin hapı kullanım esnasında gebe kaldığı görülmemiş fakat yinede oran olarak bunu koymaları şart...

hastalık bazında da geri çekilme yöntemi tamaman saçma birşey. hastalık kapmak istemiyorsan kondom kullanacak eşin

tamamen katılıyorum ..........

Dr a gittim hapı bir gün bile unutursam riskli olabileceğini, hastaneye gelen kürtajların %85 inin prezervatiften olduğunu vb şeyleri söyleyince ben epey tedirgin oldum. bu yüzden her türlü önmeli almaya çalıştım galiba :S

hapı bıraktıktan sonra bile 3-6 ay arasında hapın koruması azalarak devam eder. tabikide unuttuğun takdirde risk artar ama bu kesin hamile olacağın anlamına gelmez ayrıca 1 gün unuttu diye hamile kalana da şahit olmadım hatta bi akrabamız 2.bir çocuk yapmak istiyordu fakat eşi istemiyordu kadındas hamile kalırsa eşinin duygularının değişeceğine emin olduğu için hapı gizlice bıraktı 3 ay sonrada hamile kalmış. eşi soruyo nasıl olur sen korunmuyormuydun kadında korunuyodum ama 1 gün unutmuştum içmeyi herhalde o gün hamile kaldım demiş adamda garibim inanıyor. bi doktor arkadaşları varmış ona söylüyor muhabbet arasında doktorda imkansız diyo bir gün unutmakla hamile kalmazki nasıl olur filan kadın bahaneyle doktoru içeri çağırıyo durumu anlatıyo çaktırma diyo ben hapı bırakmıştım zaten filan diyo

Hap kullanırken geri çekilme neden kullanıyorsunuz ki? eğer geri çekilme kullanacaksanız kondomla devam edin çünkü sürekli geri çekilme yüzünden eşin belli bir süre sonra erken boşalma problemleri yaşamaya başlar.

işte o hapın 0,01 lik ihtimali yüzünden. Dr bana öyle bi anlattı ki prezervatif olmaz hamile kalma riski çok yüksek, geri çekilme zaten bir yöntem değil, hapın da şu kadar riski var dedi. Düşünün ki ben her akşam saat 10 da içiyorum aksatmadan. hapı düzenli kullanıyorum ama dr o ihtimali söyleyince...

Evet hapı 1 gün unutursan sonraki 7 gün içinde hamile kalma riski var...
Ama hem ilaç kullanıp hem geri çekilme gerçekten saçma...
Geri çekilme zaten bir çözüm değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…