Selam kizlar bir konuyu daha hemennn yaziyorum sizlere, biliyorsunuz dogum kontrol haplari ile birsuru soylentiler var icerseniz hamile kalamazsiniz v.s ben tam 4.5 yil dogum kontrol hapi kullandim. Ve benimde tedirginliklerim vardi ya dogru ise ya hamis kalamazsam ya bir sorun olursa kafamda okadar cok sorular vardi ki ve simdi hepsii erkenden silinip gitti :) ilaci biraktim ve sadece 1 adet donemi gecirip 2. De hamis oldugumu ogrendim yani 1 ay sonra hamile kaldim yani dogum kontrol hapinin zararli oldugu tezlerini yikmis olduk :) herkese Rabbim bu duyguyu nasip etsin
Ben de sadece bir ay kullandim 2014 agustos ayinda, mahfetti beni o hap migrenim midem beter oldum ve ben de regl olunca biraktim bi daha almadim yani, ama bi daha da regl olmadim zaten hemen hamile kaldim simdi 4 aylik bebegim var :)
Ben de sadece bir ay kullandim 2014 agustos ayinda, mahfetti beni o hap migrenim midem beter oldum ve ben de regl olunca biraktim bi daha almadim yani, ama bi daha da regl olmadim zaten hemen hamile kaldim simdi 4 aylik bebegim var :)
Selam kizlar bir konuyu daha hemennn yaziyorum sizlere, biliyorsunuz dogum kontrol haplari ile birsuru soylentiler var icerseniz hamile kalamazsiniz v.s ben tam 4.5 yil dogum kontrol hapi kullandim. Ve benimde tedirginliklerim vardi ya dogru ise ya hamis kalamazsam ya bir sorun olursa kafamda okadar cok sorular vardi ki ve simdi hepsii erkenden silinip gitti :) ilaci biraktim ve sadece 1 adet donemi gecirip 2. De hamis oldugumu ogrendim yani 1 ay sonra hamile kaldim yani dogum kontrol hapinin zararli oldugu tezlerini yikmis olduk :) herkese Rabbim bu duyguyu nasip etsin
Canım ben de evliliğimin ilk 1 yılında doğum kontrol hapı kullandım, bıraktıktan yaklaşık 10 ay sonra hamile kaldım.
Ben doktorumla konuşmuştum, ya 1 yıl kullandığın için 1 yıla kadar koruma olabilir, ya da çok düzenli adet gördüğün için hemen hamile kalabilirsin demişti. Herkesin bünyesinde değişik tepkileri oluyormuş. Doktor kontrolünde alınmasını tavsiye ederim. Çünkü bazen çok değişik ve problemli yan etkileri olabiliyor.
bende 1 yil kullandim biraktiktan 3 ay sonra hamile kaldim. dogum kontrol hapi illaki hormonlari etkiliyor ama kisir birakir cocugunuz olmaz gibi batil inanclarada gerek yok bencede. bi ella kadar zararli oldugunu hic mi hiiiiiiiic dusunmuorm.
merhabalar.. bende çok yoğun olmayan pko vardı.. adet düzensizliğine sebep oluyordu.. yaklaşık 5-6 sene düzenli olarak doğum kontrol hapı kullandım.. uzun süre kullandığım için bebek yapmaya karar verdiğimiz tarihten 6 ay önce kadar bıraktım ama bırakma sebebim vücudumdaki kimyasalları gitsin diyeydi.. bebek yapma çalışmalarına başladıktan sonra 3. denemede hamile kaldım allahıma şükür..
benim doktorum bıraktığında ne zaman istersen hamile kalırsın demişti.. gerçekten dediği de oldu..
hamile kalmaya engel olduğunu düşünmüyorum açıkçası.. hatta hormon dengesi düzensiz olanları da düzene soktuğu da bir gerçek.. bu da hamile kalmanın önündeki bir çok engelin ortadan kalkması anlamına geliyor..