Gebeliğe Hazırlık Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra korunmadım,hamile kalırsam sıkıntı olur mu?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Phaloex

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2019
130
126
103
38
Merhabalar herkese,son bir yıldır kürtaj miyom ameliyatı vs zor günler gecirdim.Doktorum 6 ayşık dogum kontrol hapı verdi bu ay bırakıp hemen denemelere basladık.32 yasındayım daha cok vakit kaybetmek istemedim sanırım.Ama bıraktıktan sonra da korunmak gerektigi yazıyor coguyerde.Cok tedirgin oldum.Cok düsük bir ihtimal de olsa hamile kalirsam bebekle ilgili sıkıntı olur mu😕

Merhabalar herkese,son bir yıldır kürtaj miyom ameliyatı vs zor günler gecirdim.Doktorum 6 ayşık dogum kontrol hapı verdi bu ay bırakıp hemen denemelere basladık.32 yasındayım daha cok vakit kaybetmek istemedim sanırım.Ama bıraktıktan sonra da korunmak gerektigi yazıyor coguyerde.Cok tedirgin oldum.Cok düsük bir ihtimal de olsa hamile kalirsam bebekle ilgili sıkıntı olur mu😕
Sen hemen kalirsan cnm mucize olur ben 20 ay kullandim 13 ayda kimyasal oldu hemen kalmak cokk zor

Sen hemen kalirsan cnm mucize olur ben 20 ay kullandim 13 ayda kimyasal oldu hemen kalmak cokk zor
Yıllarsa kullanıp 2. Ay hamile kalanlar da var bünyeden bünyeye degisiyor sanırım.Allahın takdiri tabi herşeyden önce.Sizin ilk gebeliğinizmiydi ?

Arkadaşım tam 3 sene kullandı bıraktıktan sonra bir kere regl oldu hemen hamile kaldı, cocuğu doğdu çok da sağlıklı. Ben 1 yıl kullandım bıraktığım 1 sene oluyor kalamadım . Doktoru ona bir kere adet gör sorun yok demiş. Ben bıratıktan 3 ay sonra gittim bana o yüzden bir şey demedi hatta kolay olur hap hormon düzenliyor dediler bana ama olmadı

Kimyasal yeni oldu cnm ilk cnm
Canım benim cok üzüldüm.Benim de ilk gebeliğimdi 8 haftalıkken kalbi durdu kürtaj oldum toparlaması cok zor oluyor evet ama doktorlarda ilk gebeliklerde normal oldugunu söylüyorlar.Sağlıksızmıs demekki diye teselli ettim kendimi.İnsallah en en kısa zamanda tekrar hamilelik sevincini yasar saglıkla kucagına alirsin:)

Arkadaşım hapı akullanirken hamile kalmıştı. Hiçbir sorunda olmadı.
Gercekten mi? Böyle seyler duymak iyi geliyor bazen insanlar hap kullanırken hamile kaliyo bazıları da sebebsiz kalamiyor herşeyim bir zamanı var Demekki dedirtiyor insana .

Arkadaşım tam 3 sene kullandı bıraktıktan sonra bir kere regl oldu hemen hamile kaldı, cocuğu doğdu çok da sağlıklı. Ben 1 yıl kullandım bıraktığım 1 sene oluyor kalamadım . Doktoru ona bir kere adet gör sorun yok demiş. Ben bıratıktan 3 ay sonra gittim bana o yüzden bir şey demedi hatta kolay olur hap hormon düzenliyor dediler bana ama olmadı
[/QUOTE

Belki de stres yapıp kafaya taktınız sizinki oyüzden olmustur.Hamile kalamama durumunun hapla pek ilgisi yok bence de gittigim bütün proflar aynısını söyledi.rahim filmi cektirebilirsiniz belki en azından bir sorun varsa görür yoksa da kafanız rahat olur.

Belki de stres yapıp kafaya taktınız sizinki oyüzden olmustur.Hamile kalamama durumunun hapla pek ilgisi yok bence de gittigim bütün proflar aynısını söyledi.rahim filmi cektirebilirsiniz belki en azından bir sorun varsa görür yoksa da kafanız rahat olur.
Evet ben de hapla alakası olduğunu düşünmüyorum zaten bir rahim filmi kaldı eşim de ben de bütün tahlillerimizi yaptırdık bir sorun yok diyorlar. Şuna da katılıyorum stres engelliyor son gittiğimde doktor aklından çıkardığın gibi hamile kalacaksın dedi ama henüz onu başaramadım.

Evet ben de hapla alakası olduğunu düşünmüyorum zaten bir rahim filmi kaldı eşim de ben de bütün tahlillerimizi yaptırdık bir sorun yok diyorlar. Şuna da katılıyorum stres engelliyor son gittiğimde doktor aklından çıkardığın gibi hamile kalacaksın dedi ama henüz onu başaramadım.
İnsan bunu aklından nasıl cıkarabilir ki dimi cok zor :) bence de aynen öyle olacak hayat herşeyi beklemeyi bıraktigimizda cıkarıveriyor karsımıza ,dilerim güzel haberler alırsınız en yakın zamanda .Bi de ben clife ballı bitkisel macun aldim,iceriginde zararlı hic birşey yok.Deneyen cogu kisi ya hamile kalmis ya da rahimle yumurtayla ilgili sıkıntıları yok olmus.Deneyecegim ben de henüz baslamadim.

İnsan bunu aklından nasıl cıkarabilir ki dimi cok zor :) bence de aynen öyle olacak hayat herşeyi beklemeyi bıraktigimizda cıkarıveriyor karsımıza ,dilerim güzel haberler alırsınız en yakın zamanda .Bi de ben clife ballı bitkisel macun aldim,iceriginde zararlı hic birşey yok.Deneyen cogu kisi ya hamile kalmis ya da rahimle yumurtayla ilgili sıkıntıları yok olmus.Deneyecegim ben de henüz baslamadim.
Onu da denedim faydası oldu ama tam olarak istediğim olmadı 😅🤦‍♀️ c life kullanmadan önce tahlil yaptırmamıştım fakat 3 ay boyunca ovülasyonda pik göremedim hatta yumurtlamam olmuyor diye doktora gittim . Macunu kullandığım 2.ayda yumurtlama yakaladım zaten 3 ay kullanıp ara veriliyormuş 3 aya tamamladım ara verdim . Bir daha da başlamadım elimde var ama karantina da yürüyüş işi zor olur diye duruyor. Hormonlarım normal çıktı muhtemelen macundan çünkü onu kullanmadan önce ovülasyon testim pik olmuyordu. İnşallah size şifa olur. Bol su için mutlaka ben bir ay dikkat etmedim çıban gibi sivilcelerim çıktı aylarca geçmek bilmedi.

Gercekten mi? Böyle seyler duymak iyi geliyor bazen insanlar hap kullanırken hamile kaliyo bazıları da sebebsiz kalamiyor herşeyim bir zamanı var Demekki dedirtiyor insana .
Evet şimdi ilkokula gidiyor. Benim de 4 aylık oğlum var 14 yıl sonra 2 düşük başarısız aşılama ve tüp tedavisinden sonra tam da vazgecmisken kendiliginden 39 yasimda geldi
Dediğiniz gibi herşeyin bir zamanı var sabır ve tevekkül çok önemli o zaman Allah veriyor mükâfatını
İnşallah en kısa zamanda siz de kavuşursunuz

Evet şimdi ilkokula gidiyor. Benim de 4 aylık oğlum var 14 yıl sonra 2 düşük başarısız aşılama ve tüp tedavisinden sonra tam da vazgecmisken kendiliginden 39 yasimda geldi
Dediğiniz gibi herşeyin bir zamanı var sabır ve tevekkül çok önemli o zaman Allah veriyor mükâfatını
İnşallah en kısa zamanda siz de kavuşursunuz
Cok teşekkür ederim Amin🙏🏼inşallah allah herkesi kavustursun.Aslında burada paylastigimiz seyler cogu kişiye umut oluyor.Örneğin sizin hikayeniz,bir Arkadasım bebegini doğuma bir iki gün kala kaybetti.Cok kolay hamile kalmisti üzüntüsünden stresinden kalamiyor simdi.Sizin hikayeniz ona da umut oldu mesela.Kendiliğinden hamile kalmanız gercekten onca ugrastan sonra allahın bir lutfu.Allah bagıslasın oglunuzu ömürlü olsun☺️

doğum kontrol hapını bıraktıktan 1-2 ay sonra hamile kalmıştı arkadaşım. hap kullanırken hamile kalanlar da muhtemelen doğru kullanmamıştır hapı, unuttuğu günler olmuştur. Doğru kullanımda hapın koruyuculuğu gerçekten çok yüksek.
Bu arada internette okumuştum, doğum kontrol hapını bıraktıktan kısa süre sonra hamile kalanların ikizi olma ihtimali yüksekmiş.

İş arkadaşım hap kullanırken hamile kaldı,ben kullanmadığım ve sorun olmadığı halde 7.sene de anne olabildim ,kafaya takmayın inşallah en kısa sürede anne olursunuz.

Back
X