• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Doğum kontrol hapını nasıl kullanacağımı bilmiyorum doktor da hiçbir şey söylemedi :(

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Tamam eğer tarihleri ayarlayamazsam direkt 2.kutuya geçerim ama ilk kez kullanacağım için ilk kullanımdan ara vermeden 2.kutuya geçersem ne olur diye endişe ediyorum. Hormonlarımı çok fazla etkilemez mi doğru bir şey mi yaparım :(
Bazı ilaçlarda boş hap olmuyor, kullandığın sürece hiç adet olmuyorsun. Zararı olsa o grup ilaçlar da olmazdı öyle düşünün. Ama yine de içinize sinmiyorsa ikinci bir doktora gidebilirsiniz ya da eczacıya danışabilirsiniz

2-3 aralıkta olursan direkt başlamana gerek yok 28 hap bittiğinde 1-2 ocak olacak ikinci kutu bittiğinde ise 29 30 ocak olacak gerek bile yok yani.Bu arada normal döngün kaç gün?
DEmek istediğim kutu bitince 7 günlük arayı ver sonra ikinci kutuya geç.Zaten dediğin tarihlere gelmeyecek yüksek ihtimalle.

DEmek istediğim kutu bitince 7 günlük arayı ver sonra ikinci kutuya geç.Zaten dediğin tarihlere gelmeyecek yüksek ihtimalle.
Galiba bu ilaçta hiç ara verilmiyor 24+4 yazıyor kutuda. Prospektüsü okudum 4 tane boş tablet varmış yanlış anlamadıysam bitince yeni kutuya geçiliyor. Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

Aralıkta ilaç başlamam da ocakta başlarım diye düşünüyorum. 28 gün ama geçen ay 2 gün erken oldum o yüzden kafam karışıyor zaten.
O zman ilaç kullanımına şu şekilde karar ver 1 ocakta adet oldun diyelim ,ilaca başladın 28inde bitecek 29unda ya da 30unda adet olacaksın.Ama 28inde de adet olmak istemiyorum derswn direkt 2.pakete başlarsın.

Merhaba Neden tavsiye etmiyorsunuz
Bende cinsel isteksizlik ve vajinada kuruluğa sebep oldu. Ondan dolayı bıraktım. Uzun süre de bağırsak sorunları yaşamıştım, o dönem doğum kontrol hapından şüphelenmedim ama daha sonra bağırsak florasina en az antibiyotik ilaçlar kadar zarar verdiğini okudum. O yüzden tavsiye etmiyorum kimseye.

Back
X