Doğum kontrol hapları kısırlık yapar mı?

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Haziran 2011
23.572
49.236
798
1 yıllık evliyim ve önümüzdeki 1.5 yıl için hamile kalmamam gerekiyor (psikolojik tedavi görüyorum). Bu süreçte doğum kontrol hapıyla korunmaya karar verdik fakat her kafadan ses çıkıyor, kimi hamile kalamazsın diyor, kimi benim çok zor oldu haptan sonra tedaviyle oldu diyor. Ama bi arkadaşım çocuk düşürdü, meğer 1-2 gün hapı almayı unutmuş o arada hamile kalmış. Sizce de doğum kontrol hapı kısırlık yapar mı? (yasmin kullanıyorum)

bende evliliğimn ilk 6 ayı kullandm doktorm etraftan çok laf söyleyen olur çocuğun olmaz yada geç olur filan diye benm eşim de kullandı şuan 2 çocuğumz var halk arasnda söylenen asılsz şeyler bunlar kafana takma dedi şuan yeni bebek düşünyrz inş bi sıkntı çıkmaz tıbbi olarak böyle bir gerçek yok arkadaşm bence sen işini garantiye al doktorlar öneriyolar

Benim ablam hapı bırakır bırakmaz hamile kaldı

Bende 2 yıl kullandım dr kontrolünde
hala korunuyoruz korunmayı bırakınca bakalım ne zaman tutacak...

Daha tedvavi olurken, ilaç kullanırken hamile kalmak istemiyorum ve en etkili yolun bu olacağını düşündük. Ne korunma yöntemleri tavsiye ettiler bilseniz, takvim hesabı, vs. böyle yöntemlerin doğum kontrolü sağlamadığını da biliyorum ama o kadar çok duydum ki çevremden, korkutuyorlar insanı :97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…