doğum kontrol haplarında ölüm riski

firuz

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
25
10
288
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben uzun zamandır üyeyim fakat sadece takip edenlerdendim.bu sabah okuduğum habere her ne kadar inanmak istemesem de içimde bir şüphe oluştu ve sizlerle paylaşmak istedim.hepimizin yaygın kullandığı yasmin , yaz gibi haplarında adının geçmesi dahada arttırdı korkumu.bende yasmin kullananlardanım.
Doğum kontrol hapında ölüm riski! | Mynet Haber

işin bir diğer yanı da haberi ilk okuyan eşimdi ve ısrarla hapı bırakmamı istiyor.

Son düzenleme:
bende yeni başlamayı düşünüyordum doğum kontrol ilâçlarina sonra kızlar yan etkilerini anlatınca vazgeçtim.şimdi bu haberden sonra tamimiyle vazgeçtim.

21 yaşındayken adet düzensizliğimden dolayı polikistik over teşhisi konuldu ve ginera ile tedaviye başlandı. Yaklaşık 1,5 yıl sonra bıraktım. Fakat teşhis edilemeyen kalça ağrısı ile uğraşmaya başladım. Yaklaşık 8 ay sonra tesadüfen sol yumurtalığımda 6 cm çapına kist teşhis edildi. Yine gineraya başladım ve 4 ay sonra kist yok olmuştu. Doktor çikolata kisti olabileceği şüphesi ile devam etmemi istedi. Ayrıca adet düzensizliğim hep vardı. 30 yaşıma kadar hiç bırakmadan kullandım. Bu arada ne kilo alma nede kıllanma sorunlarım oldu. İlaca 1,5 yıl ara verdim. 32 yaşımda evlendim. Evlenmeden birkaç ay önce ilaca başladım. 2 yıl kullandım bıraktım. 3 ay sonra hamile kaldım. Dışardan bakıldığında birçok sorunum vardı en önemlisi de haşimato troidi hastasıyım. Tedavisiz çocuk sahibi olmam çok zordu ve yaşımda ileriydi. İnanıyorum ki düzenli doğum kontrol hapı kullanmamdan kaynaklı yumurtlamam düzenliydi ve rahmim temizdi.
Kısacası arkadaşlar zaman zaman birçok ilaç ve besinle ilgili bu tarz haberler çıkar. Doğum kontrol hapları rahim kanserinden koruyan özelliğide mevcuttur. Asla kısırlık yapmaz. Vücudunuza en uygun olanı bulun doktorunuzla sürekli irtibatta olun. :nazar::nazar:

Son düzenleme:
merhaba..

bende doğumkontrol hapı ile korundum hemde aralıksız 3.5 sene...1 sene yasmin 2.5 sene de miranova kullandım...

ben kendi doktoruma sorduğumda...hem sigara içip hem 30 yaş üstü bayanlarda risk oluşur dedi...benim bir de duyduğum ölüm değilde...felç olmuş bi kız..ama sadece duydum...

gerçi benim pek bir şikayetim yoktu kullanırken ama şimdi sorsan kullanmazdım herhalde..bebek düşündüüğümüz için şubatın 1inde bitirdim ve başlamadım bir daha :S biraz karışık oldu ama kusura bakma :)

Ama faydaları da yok değil ... ama herhangi bir rahatsızlığın yok ise farklı yöntemlerle de korunabilrsin bana göre ..

Back
X