Aile Planlaması Doğum kontrol

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Birgulaydgnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2021
1
0
1
29
Hanımlar merhaba . 1 senedir eşimle korunuyorduk . Düzenli olarak doğum kontrol hapı kullanan birisi değilim. Sadece ilişkiye giriceğim günler içiyorum. Hap ile bilgili bilgi sahibi birisi değilim. Dün ilişkiden sonra içeri boşalma gerçeklesti ve ben doğum kontrol hapı içmeyi unuttum. Aradan 1 saat geçmeden hemen hapı içtim. Sizce geçmi kaldım ? Gebelik ihtimali nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim. 1 senelik evli olduğum için böyle konularda bilgi sahibi değilim.

Her gün düzenli kullanmazsanız eğer ay içinde 1 tane içmeyi unutsaniz bile gebelik olma ihtimali var. Tanıdığımın başına geldi. Sadece 1 kere içmeyi unutmuş hatta o gün ilişki bile olmamış o 1 tane kaçırdığı onu hamile yaptı. Hem düzensiz kullanırsanız hormonlar bozulur bu sefer ilerde siz çocuk istediğinizde zorlaşır

Hanımlar merhaba . 1 senedir eşimle korunuyorduk . Düzenli olarak doğum kontrol hapı kullanan birisi değilim. Sadece ilişkiye giriceğim günler içiyorum. Hap ile bilgili bilgi sahibi birisi değilim. Dün ilişkiden sonra içeri boşalma gerçeklesti ve ben doğum kontrol hapı içmeyi unuttum. Aradan 1 saat geçmeden hemen hapı içtim. Sizce geçmi kaldım ? Gebelik ihtimali nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim. 1 senelik evli olduğum için böyle konularda bilgi sahibi değilim.
Doğum kontrol hapını böyle bir kullanış şekli yok yalnız. Her ilişkiden sonra alıp diğer günler almayınca korunma sağlayamazsınız siz zaten korunmuyormuşsunuz yani. O haplar hormon sonuçta hormonlarınızı bozarsınız bu şekilde kullanırsanız. Kaldı ki tek bir gün geçirseniz bile riski yüksek.

Son düzenleme:
Back
X