doğum konusunda tecrübeli anneler yardım edermisiniz

Ekim85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2015
1.645
5.513
158
39
Merhaba hanımlar gerçekten yardıma ihtiyacım var:-)
11 eylülü 12 eylüle bağlayan gece suyum geldi daha 32 haftalık hamileydim sabah acile gittik malum bayramin 1. Günüydü sancimda yoktu bekledim bir kaç hastane gezdik yatırmak istediler yatmadim en son Zeynep kamil beni rahatlattı yatmama gerek olmadığını söyledi çünkü ne acilmam vardı ne sancı
Bayram sonrası kendi Dr uma gittim crp istedi yüksek ckti iğneler serumlar falan 10 günde onla uğraştım sonra dustu elhamdülillah...
Geçen cuma 30 eylül nisanim geldi bu seferde ama hala doğum sancıları başlamadı zaten suyum geldiğinden beri istirahat modunda yasiyordum...
Dün Dr a gittim sancim yok 2 cm açılma var rahim ağzı yumusamis bebek çok aşağıdaki Dr um biraz daha istirahat et en azından 37 yı dolduralım diyor ama bu benim elimdemi? Her an her şey olabilir de dedi olmayabilir de dedi vs vs...
Benim gibi birşeyler yaşayan varmı acaba???

Kimse nin bir fikri yokmu bu konu hakkinda

Aslında pek de bizim elimizde değil ama yatak istirahati yer çekimine karşı bir önlem. Demek ki bebeğinizde hayati bir risk yok ki mümkün mertebe tutmaya çalışıyor doktorunuz. Ama kasılmalarını, sancınız başlayınca ne yapsanız durduramazsınız ya da bunları kendi isteğinizle başlatamazsınız. Ben 40+3 te doğum yaptım suni sancıyla, yoksa benimkinin daha geleceği yoktu. Ne acılma, ne su, ne nişan ne sancı.. Hiç bir belirti yoktu.

Aslında pek de bizim elimizde değil ama yatak istirahati yer çekimine karşı bir önlem. Demek ki bebeğinizde hayati bir risk yok ki mümkün mertebe tutmaya çalışıyor doktorunuz. Ama kasılmalarını, sancınız başlayınca ne yapsanız durduramazsınız ya da bunları kendi isteğinizle başlatamazsınız. Ben 40+3 te doğum yaptım suni sancıyla, yoksa benimkinin daha geleceği yoktu. Ne acılma, ne su, ne nişan ne sancı.. Hiç bir belirti yoktu.
Teşekkürler cevap yazdigin icin... Evet Dr um bebeğin nst de kalp atımı güzel oldugu için rahatti ben tabi tetikte bekliyor um eve kapalı 1 aydir... Nasib artk

Nst de sorun yoksa, suyun azalmadıysa bir problem yok. Bütün belirtiler olsa bile bebişler bir süre daha gelmeyebiliyor ki sen daha 37. hafta içindesin. Ne kadar kalırsa o kadar iyi :)
Benim doktorum bu hafta içinde doğum bekliyoruz dedikten 15 gün sonra doğurdum ben. Dediğim gibi ne sancı, ne açılma, ne su, ne nişan ne de bebeğim tamamen aşağı inmişti 40+3 te.. Ona kalsa 1 seneyi tamamlardım herhalde. Düşük ihtimaldi suni sancı tutması ama tuttu çok şükür de normal doğum yapabildim.

Sancin yoksa suyun gelmiyorsa acilma ve nisan cok da onemli olmuyor.o sekilde 1 ay hatta daha fazla bekleyenlerde oluyor.
Bende gecen hafta 32.6 da dogum yaptim acilmam yoktu sancim coktu sancimi hic bir sekilde durduramadilar rahim agzida yumusamaya baslayinca mecbur sezeryana alindim bebek tehlikeye dusmesin diye.zaten 2 erken dogumumda vardi riskli grupta oldugumdan 1 gun tutabildiler icimde.
Vaktinde hayirli saglikli dogumlar insallah.

Sancin yoksa suyun gelmiyorsa acilma ve nisan cok da onemli olmuyor.o sekilde 1 ay hatta daha fazla bekleyenlerde oluyor.
Bende gecen hafta 32.6 da dogum yaptim acilmam yoktu sancim coktu sancimi hic bir sekilde durduramadilar rahim agzida yumusamaya baslayinca mecbur sezeryana alindim bebek tehlikeye dusmesin diye.zaten 2 erken dogumumda vardi riskli grupta oldugumdan 1 gun tutabildiler icimde.
Vaktinde hayirli saglikli dogumlar insallah.
Teşekkürler.... inşallah smdi bebeginiz iyidir....

Nst de sorun yoksa, suyun azalmadıysa bir problem yok. Bütün belirtiler olsa bile bebişler bir süre daha gelmeyebiliyor ki sen daha 37. hafta içindesin. Ne kadar kalırsa o kadar iyi :)
Benim doktorum bu hafta içinde doğum bekliyoruz dedikten 15 gün sonra doğurdum ben. Dediğim gibi ne sancı, ne açılma, ne su, ne nişan ne de bebeğim tamamen aşağı inmişti 40+3 te.. Ona kalsa 1 seneyi tamamlardım herhalde. Düşük ihtimaldi suni sancı tutması ama tuttu çok şükür de normal doğum yapabildim.
Çok şükür:-) normal doğum harika zor ama ben ilk oglumda suni sancı ile yaptm büyümeme ye başlamıştı artık Dr um durmasını demişti bende Tmm dedim 38+4 te yaptım doğumu:-) smdiki bebeğim çok aşağıda yanı baya işte hareket etmeyerek dikkat etmeye çalışıyorum 37 yı dolduralım salcam baslicam yürümeye:-)

Back
X