dogum korkusu(plasenta akreata)

yesimak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
33
0
86
46
Almanya
SLM:::::::::
benim dogumum yaklasrikca korku sardiiii iyice,,,,,,ilk dogumumda plasentam yani esim gelmedi cok kanamam oldu bir ay kendime gelemedimmm...simdi ise iki sene sonra tekrar hamileyim ve gittikce korkuyorum ,,,,,,sezeryanmi normal dogummu olsam diye düsünüyorum .......ama karar vermek cok zor doktorum normal dogum yap dedi fark eden birsey olmayacak dedi öylede böylede yapisiksa almamiz gerek dedi kafam karisik acaba ayni sekilde plasenta akreata olan varmiii

SLM:::::::::
benim dogumum yaklasrikca korku sardiiii iyice,,,,,,ilk dogumumda plasentam yani esim gelmedi cok kanamam oldu bir ay kendime gelemedimmm...simdi ise iki sene sonra tekrar hamileyim ve gittikce korkuyorum ,,,,,,sezeryanmi normal dogummu olsam diye düsünüyorum .......ama karar vermek cok zor doktorum normal dogum yap dedi fark eden birsey olmayacak dedi öylede böylede yapisiksa almamiz gerek dedi kafam karisik acaba ayni sekilde plasenta akreata olan varmiii

Merhaba plasenta akreatayı görünce meraklandım ama yazdıklarınız biraz garibime gitti oncelikle yaşadıklarınızın benzerini ben de yaşadım geçen sene.plasenta previa totalis.doğum esnasında da rahme yapışınca akreata oluyor.hamilelerden soru ve sorunlar bölümünde previa bölümü var sabit olan kısımda orada previalı arkadaşlarla,sizi oraya beklerim,dertlesip destek oluyoruz birbirimize.ben 27.haftamda kanamayla erken doğum yaptım sezaryenle.previa olup ta hele hele akreata olup ta normal doğum yapmak imkansız.çünkü plasenta doğum yolunu tamamen kapatıyor.siz kaç haftalıksınız şimdi?plasentanız ne durumda?

ya akreatalı olunup da normal doğum yapılabiliyor mu ki yahu??:26::44: eğer öyleyse yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. bir de pepukeciğim plasenta doğum da mı yapışıyor (akreataya dönüşüyor), yoksa öncesinde mi? ben öncesinde diye biliyordum. bana öyle söylemişlerdi hastanede ama tam da bir açıklama yapmamışlardı:44::44:

gecenlerde doktora gittim doktorumla konustum aslinda oda beni baya rahatlatti olasenta accreata illa tekrar olucak diye birsey yok dedi ultrasonda hersey normal gözüküyor yani sezeryanlik bir durum yok dedi sadece pda yapmamiz gerek yani belden asagi narkoz eger olurda olucak olursa hemmen müdahale edipte plasentayi cikarmak icin ayy kafam cok karsik ve acayip bir korku var cok huzursuzummm

ya akreatalı olunup da normal doğum yapılabiliyor mu ki yahu??:26::44: eğer öyleyse yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. bir de pepukeciğim plasenta doğum da mı yapışıyor (akreataya dönüşüyor), yoksa öncesinde mi? ben öncesinde diye biliyordum. bana öyle söylemişlerdi hastanede ama tam da bir açıklama yapmamışlardı:44::44:

Tobegukçum dediğin gibi plasenta doğumdan önce yapışıyor ama karnı açtıklarï zaman daha somut gorünüyor sanırım.ameliyat öncesi plasentanın durumu çok net gözükmüyor. Bir de increata ve perkreata varki onlardan söz etmeyelim:25:

gecenlerde doktora gittim doktorumla konustum aslinda oda beni baya rahatlatti olasenta accreata illa tekrar olucak diye birsey yok dedi ultrasonda hersey normal gözüküyor yani sezeryanlik bir durum yok dedi sadece pda yapmamiz gerek yani belden asagi narkoz eger olurda olucak olursa hemmen müdahale edipte plasentayi cikarmak icin ayy kafam cok karsik ve acayip bir korku var cok huzursuzummm

Čok sevindim ne güzel herşey yolundaymış sen kaçıncı haftadasın sordum ama cevaplamadın.eğer ileri haftalardaysan ve ultrasonda plasentan olması gereken yerdeyse previayı falan düşünme bence hamileliğinin tadını čıkar.yalnız benim anlamadığım şu ilk hamileliğinde o kadar ızdirap çektikten sonra şimdi tek derdin normal doğum yapmak mı?ben normal doğumu aklımın ucunda dahi geçiremiyorum.onca şeyi yaşadıktan sonra kendimi böyle bir riske atamam doğrusu.gerçi birinciyi sezaryen yapıp ikincide normal doğum yapılmaz değil ama sonuçta senin durumun farklı.rutin bir sezaryen geçirmedinki sen rahmin ne kadar olsa da akreata geçirmiş bir rahim.üst derideki dikişler iyilEşse bile rahimdeki dikiş yerleri iyileşmiyor.

Čok sevindim ne güzel herşey yolundaymış sen kaçıncı haftadasın sordum ama cevaplamadın.eğer ileri haftalardaysan ve ultrasonda plasentan olması gereken yerdeyse previayı falan düşünme bence hamileliğinin tadını čıkar.yalnız benim anlamadığım şu ilk hamileliğinde o kadar ızdirap çektikten sonra şimdi tek derdin normal doğum yapmak mı?ben normal doğumu aklımın ucunda dahi geçiremiyorum.onca şeyi yaşadıktan sonra kendimi böyle bir riske atamam doğrusu.gerçi birinciyi sezaryen yapıp ikincide normal doğum yapılmaz değil ama sonuçta senin durumun farklı.rutin bir sezaryen geçirmedinki sen rahmin ne kadar olsa da akreata geçirmiş bir rahim.üst derideki dikişler iyilEşse bile rahimdeki dikiş yerleri iyileşmiyor.

canim ben 36.haftadayim,,,bu arada ilkindede normal dogum yaptim esim gelmeyince kürtaj gibi aldilar yani ameliytim falan yok,,,,doktorun dedigide bu zaten yani eger gelmezze bu sefer beklemeden kürtaj yapariz seeryan olsada ayni sekilde alinmasi gerekiyor o yüzden gerek duymuyor,,,,doktorun dedigide bu zaten yani previayi falan dah riskli diyor,,,,hepimiz icin hayirlisi

İyi akşamlar bende aynı sorunla ameliyat oldum.mesane kanamasıyla yattım şükürler olsun mesane riski atlattı.dr um plasentayı alamadı bıraktı.şimdi onu düşürmeye çalışıyoruz.benim gibi olan varmı yani hemen düşüren varmı ??? Acil lütfen

Çok geçmiş olsun bende plasenta akreataydim.kesinlikle bu gebelikte normal dogum gerçekleştirilmiyor.. ve sadece devlet hastaneleri bu ameliyatı gerceklestiriyor ben çapa tıp fakültesinde oldum rahmim alındı ama elhamdülillah bebeğimi sagsalim kucağıma aldım . Rabbim size de nasip etsin Allah yardımcınız olsun

Mrb ameliyatiniz nasıl oldu bnmde bugün akreata ve rahmi alabilirz dedi Dr .ayrıntılı şekilde beni bilgilendirirseniz sevinirim . özeldnde yazabilirsiniz

Back
X