doğum korkusu sezaryen mi normal doğum mu ?

mavi_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
628
266
123
Elazığ
Tecrübeli hanımlar fikir verirseniz sevinirim . Yavaş yavaş korkum başladı alttan muayene olmadım daha ve çok çekiniyorum dr parmakla kontrol ediyormuş galiba kendimi kasar mıyım bebeğe zararı olur mu bu muayenenin . Daha önce sezaryen videosu açtım keşke açmasaydım bakamadım zaten . normalden de bebek için korkuyorum çünkü bayağı kiloluyum (112). sizce en risksiz olanı nedir bizim için . Tabi Rabbim en hayırlısını nasip etsin bekleyenlere ama rahatlamak için sormak istedim.

kilonuz, çatı genişliğiniz, bebeğinizin durumunu dikkate alarak buna doktorunuz karar vermeli. ben normal doğum yaptım öneririm size ama benim kilom çok azdı. ayakkabımın bağcığını bağlayıp doğuma gittim. yanlış yönlendirme olur benim size tavsiyem. ben 3 ayrı doktora gidip muayene oldum normal doğum olur mu diye. hepsi aynı şeyi söyleyince kararımı verdim.

Her iki doğumdan da yaptım. İlki sezaryen ikincisi normaldi. Doktorunu dinle derim, ilkinde doktorum başkaydı, çatın dar doğuramazsın demişti, ikincide başka doktor normal doğurabilirsin dedi. Doğumum zor oldu, hala sıkıntısını yaşıyorum. Keşke ilk doktorumu dinleseymişim.

Çok korkuyorsanız, "O anı kontrol edecek gücü kendimde bulamam" diyorsanız, bunu doktorunuzla konuşun. Doğum bir ekip işi. Doktorunuz, siz, bebeğiniz, yardımcı ebe hemşireniz... Bir güven ortamı sağlanması gerekiyor.

Konuşun, ekibi tanıyın, bilmek, onları dinlemek iyi gelecektir.
112 kiloyla sizi normal doğuma alacaklarını zannetmem gerçi, sezaryeni de büyütmeyin öyle.
Ben de oldum sezaryen. Ben gibi canı tatlı bir kadıncağız bile atlattı.

Sağlıkla kucaklayın bebeğinizi inşallah.

Oncelikle saglikla kucagina al. Aradigin yaniti bence böyle forumlarda bulamazsın. Herkes kebdi deneyimini anlatir. Ama herkesin ki benzersiz ve kendine ozel olur. Seninki de benzersiz olacak.

Oncelikle bir gebelik eğitimine gitmen de fayda var. Devlet hastanelerinde özel hastanelerde vs her yerde var bulursun. Ebeler veriyor bu eğitimleri ve ben çok faydasını gördüm.

Diğeri ise ağrısız normal doğumu anlatan bir sürü kitap var. Hipnobirting diye bir kitap var. Al onu oku. Doğumun ne kadar muhteşem ve güzel bir deneyim olduğunu görürsün, icsellestirirsin.

Vajinal muayenelerden korkacak bir şey yok. Doğum zaten çıplaklık gerektiren bir şey. Canım acır korkusu duyarsan canın acır. Ama rahat davranırsan hiç bişey olmaz.

Doktorun tıbbi sebepler ile sezaryen kararı verirse de hiç çekinme korkma çünkü Türkiye de doktorların ameliyat pratikleri çok iyi. O karar yine seni sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşturmak için veriliyor.

Onun dışında normal doğumdan korktum sezaryen olayım kesinlikle doğru bir yaklaşım değil. Çünkü rahimı zedeledigin bir işlem aslında sezaryen. Sonraki gebeliklerin için de riskler doğuruyor. Örneğin sezaryen olduktan sonraki gebelikte plesantanin aşağıda olması gibi bir risk artıyor. Kanamalı bir hamilelik geçirmene sebep olabilir. Ayrıca bu bir ameliyat. Ameliyat olmanın getirdiği riskler var. Neyse isteğe bağlı sezaryen olmamanı öneririm.

İşte öyle bir şey olmaz demenizle rahatlayamıyor insan.. Benim doktorum da hamileliğimin başından sonuna kadar normal doğuracaksın sıkıntı yok her şey normal diyordu iş geldi muayeneye ilkinde yaptırmadım doktorum bir dahakine o zaman dedi.. Bir hafta telkin ettim kendimi ne var ki korkacak diyordum herkes korkma hiçbile olmayacak hissetmicekain bile diyorlardı gittim yok yine yaptıramadım sancım vardı ama korkudan hissetmiyrdum doktorum dedi sen bu nasıl hissetmessin hissetmiyorum hocam diyorum bir yandan da ağlıyorum tamam madem bu kadar kokruyosun bu tramvayı sana yaşatmayalım dedi spinal analjezi ile ertesi gün aldılar oğluşumu..Özendirdiğimi sanmayın ama gerçekten iyi ki normal yapmamışım o ağrıları çekmemişim dedim o derece rahattım ben.. Herkes aynı şekilde düşünmeyebilir.. İsteyen istediği gibi doğursun yeter ki sezeryan doğum yaoan annelere üvey anne muamelesi yapmasın aynı şeyleri duymaktan bıkıyor insa çünkü de..

bi sağlık sorunun yoksa normal doğum tabii, normal doğumla doğurduğunda bebek kanaldan geçerken oradaki bakterileri yutuyor böylece bebeğin bağırsak florası sağlıklı oluyor, sezaryanda kanaldan geçmediği için bağırsak florasına gerekli o faydalı bakteriler olmuyor, yani bağışıklık sistemi normal doğanlara göre daha zayıf oluyormuş, son yıllarda tüm doktorlar söylüyor bunu tabii iki sene sonra öyle bişey yokmuş derler mi bilemiyorum

Ben 40. haftadayım ve her şeyi akışına bırakmış durumdayım. Bebeğin sağlığı tehlikeye girmediği sürece normal doğumu bekleyeceğim. Bol bol dua ediyorum, her şeyin hayırlısı...

dr nuz risk durumuna karar verebilir ancak, normal, yada sezeryan..
normal doğumu çok istememe rağmen, yapamadım.
2 sezeryan ile doğum yaptım.
bazen diyorumki, allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemezmiş. ben asla normal doğuramazdım vs vs.
büyük konuşmak istemiyorum ama, bir daha doğurmayacağımı bildiğim halde, sezeryan videolarını, merak ettiğim halde açıp izlemedim. küt diye giderim heralde..
korkmayın, söylemek kolay biliyorum ama,
etrafa bakın, milyarlarca insan bir şekilde doğmuş..
sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi ..

Her iki doğumdan da yaptım. İlki sezaryen ikincisi normaldi. Doktorunu dinle derim, ilkinde doktorum başkaydı, çatın dar doğuramazsın demişti, ikincide başka doktor normal doğurabilirsin dedi. Doğumum zor oldu, hala sıkıntısını yaşıyorum. Keşke ilk doktorumu dinleseymişim.
hangisi daha zordu. dogum sonrasini da dusunerek..

Doğum anı geldikten sonra akla tek gelen şey bebeği bir an önce görmek, sağlıklı olduğundan emin olmak. Nasıl doğacağı o kadar önemli olmuyor. Her doğumun kendine göre zorlukları var. Akışına bırakın, Bu güzel günlerin tadını çıkarın.

Tecrübeli hanımlar fikir verirseniz sevinirim . Yavaş yavaş korkum başladı alttan muayene olmadım daha ve çok çekiniyorum dr parmakla kontrol ediyormuş galiba kendimi kasar mıyım bebeğe zararı olur mu bu muayenenin . Daha önce sezaryen videosu açtım keşke açmasaydım bakamadım zaten . normalden de bebek için korkuyorum çünkü bayağı kiloluyum (112). sizce en risksiz olanı nedir bizim için . Tabi Rabbim en hayırlısını nasip etsin bekleyenlere ama rahatlamak için sormak istedim.
110 kğ ile sezaryen Doğum yaptım her şey harikaydı sorun yaşamadım yine Doğum yapacak olsam sezaryen ı tercih ederim
Doktorunuz en doğru kararı verir kontrollerinizi aksatmayın şimdiden hayırlı doğumlar :KK66:

Herşeyin normali makbuldur, tabiiki normal doğum.
Ama sağlık sorunları, aşırı korkular, herhangi bir risk, acil doğum vs şeyler olursa sezaryen tercih edilir zaten.
Bu çok da bizim seçimimize kalacak birşey değil bazen.

İkiz gebe olmama rağmen normal doğum yapacaktım, herşey yolundaydı derken büyük bir aksilikle genel anestezi ile sezaryen doğum yaşadım, hiç aklımda yokken.
Nasip biraz da..

hangisi daha zordu. dogum sonrasini da dusunerek..
Her bünyenin ameliyata verdiği tepki ve doğum sonrası süreci farklı.
Ben epidural sezaryen oldum. Toparlanmam zor oldu.
Bir başka arkadaşım sezaryenin bu kadar rahat olduğunu bilseydim normal doğum beklemezdim dedi.( suyu geldi ama sancısı yoktu)
Normal doğum yapan bir tanıdığıma doktoru yetişemedi o kadar kolay doğum oldu. Odaya gelip süslemesini yaptı. Bir diğeri 6 ay idrar tutamama problemi yaşadı.
Anlayacağınız herşey bünye.
Siz doktorunuza güvenin. Onun yönlendirmesiyle hareket edin.

Her bünyenin ameliyata verdiği tepki ve doğum sonrası süreci farklı.
Ben epidural sezaryen oldum. Toparlanmam zor oldu.
Bir başka arkadaşım sezaryenin bu kadar rahat olduğunu bilseydim normal doğum beklemezdim dedi.( suyu geldi ama sancısı yoktu)
Normal doğum yapan bir tanıdığıma doktoru yetişemedi o kadar kolay doğum oldu. Odaya gelip süslemesini yaptı. Bir diğeri 6 ay idrar tutamama problemi yaşadı.
Anlayacağınız herşey bünye.
Siz doktorunuza güvenin. Onun yönlendirmesiyle hareket edin.

ben daha önce sezeryan oldum ama benim sezeryan sonrası iyi geçmedi. şimdi 2. ye hamileyim . ne yaşayacağımı bildiğim için biraz korkuyorum da. o yüzden merak ettim ikisini de yaşayan biri olarak tüm sonuçlarıyla hangisi daha iyi diye. kişiden kişiye değişiyor biliyorum ama sizin için hangisi daha iyiydi?

ben daha önce sezeryan oldum ama benim sezeryan sonrası iyi geçmedi. şimdi 2. ye hamileyim . ne yaşayacağımı bildiğim için biraz korkuyorum da. o yüzden merak ettim ikisini de yaşayan biri olarak tüm sonuçlarıyla hangisi daha iyi diye. kişiden kişiye değişiyor biliyorum ama sizin için hangisi daha iyiydi?
Siz başkasına sormuştunuz ben araya girdim:)
Ben sadece sezaryen oldum ve zorlandım.
SSVD riskleri var. Her doktor yaptırmayı tercih etmiyor diye biliyorum.

Back
X