Doğum Korkusu!

kutsal_Su

Sahip Olmaya Değil Şahit Olmaya Geldik!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
758
757
103
36
Merhaba arkadaşlar normalde adet dönemlerim aşırı sancılı olurdu. Ağlayıp kıvranırdım o derece... Mavi renkli malum ağrı kesiciden içmezsem geçmezdi. Şimdi doğum sancısı içinde adet sancısının 5 katı 10 katı gibi cümleler kuran arkadaşlar gördüm. Benim çektiğim adet sancısının 2 katını dahi düşünemiyorum Tabi bu kişiye göre değişir. Herkes aynı derece sancı çekmiyor nihayetinde.. Benim sormak istediğim doğum evrelerinde sancı şiddeti ve sıklığı değişiyormuş. acaba doğum anına gelene kadar çekilen sancılar mı zor yoksa doğum başladı doğumhaneye alabiliriz cümlesinden sonraki ıkınma vs evresi mi daha zor ve ağrılı? Ne olur tecrübeli ve fikri olan anneler ve anne adayları yardım edin... Şimdiden korkular sarmaya başladı

hiç doğum yapan yok mu ya
Ben üc ay önce dogum yaptım. Sancı kademeli olarak artıyor. Evet zor bir süreç ama çabuk geçiyor doğum yapacak olan kişi için. Akşam dokuzda hastaneye gittim. Benim önce nişanım sonra suyum sonra sancılar geldi. Yani hastanede başladı sancım. Ben daha bir iki saat geçti zannederken saat sabahın dördü olmuş ki bana hiç öyle gelmedi ne olduğunu anlamadan doğumhanedesin. Ikınma zor değil aksine rahatlatıyordu beni. Bebek çıktığı an bütün ağrı birden kesiliyor. Bebeği görmek her şeyi unutturuyor :) gerçekten korkacak bir şey yok.

o ıkınma hissi kendiliğinden gelen birşey zaten.hiç korkutma kendini.bu normal bir süreç bunu aklından çıkarma. ben 2 doğum yaptım ve 3. çocuğum olsa yine normal doğum isterim inana bana.şöyle düşün:ALLAH o gözle görülemeyecek bebeği oraya yerleştirdi büyüttü ve şimdi ona çıkış yolunu da hazırlar.sancı yavaş yavaş artarak geliyor.ama ben adet ağrısıyla benzetemem. kolay bir doğum için bol bol yürü canım yürüyebildiğin kadar yürü bu çatının açılmasını kolaylaştırıp sana doğumda çok büyük kolaylık sağlıyacak.

Benimde kafamda deli sorular var açıkcası amaa çok düşünmemeye çalışıyorum canım bence sende öyle yap çünkü bu sancılar ağrılar herkeste farklı oluyor kimi ssatler boyu sancı çekiyor çok zor geçiyor kiminin se nerdeyse bebeğin başı gelecek sancı hissetmiyorum enteresan bi durum yani :)) o yüzden oluruna bırak ve rahat olmaya çalış daha zaman var önünde şimdiden sıkma kendini :)

tşkler arkadaşlar... herkesin tecrübesi farklı tabi ne kadar korksamda heyecanla bekliyorum Allah yardımcımız olsun :)

tabiki zor kolay diyemem epey saat sancı çekip sezeryan olan bir insan olarak şunu soyleyebilirim sadece sonuçta bebek doğunca acı falan kalmıo dunyaya bir can getirmek ölüp ölüp dirilmek olsaydı o kadar kadın doğurmaz ya da tek çocukla kalırdı... kolay doğumlar diliyorum herşeyi zamanı gelince yaşamalı insan gunlerini bu stresle geçirmenin faydası yok...

Canım hiç korkulacak birşey değil sen zaten idman yapmışsın o aşırı sancının aynısı inşallah suni olmaz cunki suni de o sancının aynısının gecmeyeni ilk doğumda insan alt taraf neler hissederim diye de tedirgin oluyor fakat Rabbim o kadar büyük ki sen o karnında ki sancı ile uğraşırken hadi doğuma deyiveriyorlar birde bakmışsın bebeğin kucağında korkmana hiç gerek yok bu yaptığımız şeyi yanlarında kimse yokken hayvanlar bile yapıyor genede her yıl gönüllü gönüllü tekrar yapıyorlar

Haklısın canım. Zaten hastane rutinleri korkutuyo beni. İzin verseler evde dğururum :)) zorla doğum masasına alıyolarmış falan. Halbuki kadınların en kolay doğum şekli çömelerek ya da ayakta imiş. Hayırlısı artık :)

İyi günler doğum aslında korkulacak bir olay değil ve artık epidural ile ağrısız çocuğunuzu dünyaya getirebiliyorsunuz. Bunun en önemli artısı ise bebeğiniz doğduğunda hemen koklama imkanına sahip olmanız
Doğum ve doğum korkusu, normal doğumu anlatan bir video var youtube'da. Size faydalı olacağını düşünüyorum. En azından işin ehli bir doktor anlattığı için doğruluk payını düşünmenize gerek kalmaz. Videoyu izlemek için link:

Hımm izleyeceğim tşk ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…