Doğum korkusu!!!

3 ay önce doğum yaptım. Belki birçoğunuza Tuhaf gelcek ama Ben en başından beri sadece normal doğum istiyordum çünkü sezaryenden korkuyordum:( çok şükür Rabbim nasip De etti normal doğum yapmayı . Çoğu arkadaşında dediği gibi normal adet sancısı gibi sancılarım vardı kasıklarımda. Doğumumun başladığını lekemin gelmesinden anladım hastaneye gittiğimde 3 cm açılmam vardı . Suni sancıyı bağladılar ve 2 saatte 10 cm açıldım . Kolay diyemicem o suni sancıyı çekmek çünkü biran kaçmayı düşündüm Yalvardım beni çatala alsınlar diye . En sonunda doktorum geldi . ufak bir kesi attıktan sonra 1 kere kuvvetli ıkınmamla beraber oğlumu dünyaya getirdim. Herkese hayırlı doğumlar dilerim ...

Merhaba doğumuma az bi zaman kaldı ve bende korkular başladı nasıl olacak , ne kadar acı hissedeceğim diye düşünmekten gece sağlıklı bi uyku uyuyamıyorum en basiti şuan bile uyumam gerekirken tık yok .. Geçen adet sancısı gibi bi sancım oldu 10 dk falan soğuk ter döktüm rengim bembeyaz korkudan ,0doğuracak mıyım diye panik yaptım . Tecrübeli annelerden ya da bilgisi olanlardan yardım istiyorum uygulamaya gececeğim şuanda herhangi bi sıkıntı yok o yüzden normal doğum gözüküyor
-kolay doğum için önerileriniz neler?
-epidural normal doğum hakkında fikirleriniz?
-birde ne yaparsak yapalım vücut meselesimi bu iş
Kendini sıkma, kasma.Bir sürü kadın doğum yapıyor.Doğumunun rahat ve güzel geçeceğini düşün.Bir risk faktörü yokken neden aksini düşünüp kendini bunaltıyorsun ki? Sıcak duş ve çikolata iyi geliyor diye biliyorum.hayırlı doğumlar:)

Pozitif doğum hikayeleri oku bol bol.Çevrende ya da sosyal medyada negatif şeyler paylaşan seni korkutan insanlardan uzak dur.Gerekirse sözlerini kibarca kes ve şakayla karışık psikolojine zarar verdiklerini belirt.
Aktif doğum hareketlerini incele,evde doğum suda doğum gibi şeyleri incele izle oku,bunlar sana kendi kendine bile doğumun ne kadar kolay ve vücudumuzun yaradılışının buna hazır olduğu hissini verir. Bu korkuların için kendini suçlama,bunlar doğal,bunlar vücudunun gerekli hormonları salgıladığını gösteriyor.
Ve bebeğinle konuş,onu hisset,ona güven,bedenine güven.

Ben epiduralsiz yaptım, suyum geldi kendi sancım gelmediğinden maalesef suni sancı ile oldu.
maşallah ne güzel cesaretinize hayranım .. ben bu cuma spinal sezeryan olacağım normal doğumdan korkuyorum :( napalım hem kendi sağlığım hemde bebeğin sağlığı için verdiğim bi karar ..

Pozitif doğum hikayeleri oku bol bol.Çevrende ya da sosyal medyada negatif şeyler paylaşan seni korkutan insanlardan uzak dur.Gerekirse sözlerini kibarca kes ve şakayla karışık psikolojine zarar verdiklerini belirt.
Aktif doğum hareketlerini incele,evde doğum suda doğum gibi şeyleri incele izle oku,bunlar sana kendi kendine bile doğumun ne kadar kolay ve vücudumuzun yaradılışının buna hazır olduğu hissini verir. Bu korkuların için kendini suçlama,bunlar doğal,bunlar vücudunun gerekli hormonları salgıladığını gösteriyor.
Ve bebeğinle konuş,onu hisset,ona güven,bedenine güven.
çok doğru şeyler yazmışsınız fakat işte beyin nasıl bi sistemde calışıyosa kendim için diyorum :) :) ne desen nekadar telkinde bulunsan boş :) :)

maşallah ne güzel cesaretinize hayranım .. ben bu cuma spinal sezeryan olacağım normal doğumdan korkuyorum :KK43: napalım hem kendi sağlığım hemde bebeğin sağlığı için verdiğim bi karar ..

önemli olan bu zaten sizin ve bebeğinizin sağlığı. kucağınızda olduğu an her şey bitecek. hayırlı kolay doğumlar dilerim..

Back
X