doğum korkusu :(

slnkzn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
20
5
36
36
38+3 haftalık hamileyim dün doktor çatı muayenesi yapmaya çalıştı ama yapamadı malesef:/ o kadar canım acıdı ki bağırdım ağlayacaktım neredeyse.bana sen böyle giderse asla normal doğuramazsın dedi.Daha parmağımın ucunu sokmadan bağırıyosun dedi.Sende vajinismus var normal doğumda bu muayeneyi 4 5 kere yapıcaz dedi sen izin vermezse olmaz dedi.Resmen bütün ümitlerimi kırdı.Normal doğuma hazırlamıştım kendimi ama bu acı beni korkuttu.Sezaryende de korkuyorum :( kafam da bin bir tane soru,korku,endişe..Stresten bebek etkilenecek diye de çok tedirginim.Ama sanırım normal doğum yapamayacağım :(

Bu arada eşimde normal doğum baskısı yapıyor :( sezaryen olursam sanki bebeğe haksızlık edecekmişim gibi geliyor.Psikolojik olarak çok yoruldum

Can'ım hayırlısını iste benım ıkı bebegım var ilki normal dogum nerdeyse smdı 2 yasında. Ikıncı bebegım ise 3 aylık ıkıncısı sezeryan naparsınrabbım öyle nasip etmiş eşine kalmıyo bu durum herşeyi ayarlayan biri var oda Allah hayırla kucagına al ınsallah

Can'ım hayırlısını iste benım ıkı bebegım var ilki normal dogum nerdeyse smdı 2 yasında. Ikıncı bebegım ise 3 aylık ıkıncısı sezeryan naparsınrabbım öyle nasip etmiş eşine kalmıyo bu durum herşeyi ayarlayan biri var oda Allah hayırla kucagına al ınsallah

amin canım inş sağlıkla doğar.Şuan takmamaya çalışıyorum dediğin gibi Allah ne nasip ederse o olacak.Sezaryen ya da normal bi şekilde doğacak inş

Daha oncesinde bende vajinusmusdum o yuzden suan normal dogum istemiyorum cunku alttan muayneye tahammulum yok. Doguracak olan sizsiniz esiniz degil konusun bunu herseyi siz yasicaksiniz. Ayrica sezeryan neden haksizlik olsun boyle dusunmeyin once sizin psikolojiniZ onemli kendinizi nasil rahat hissediyosaniz onu yapin bunu yasayacak olan sizsiniz ...

Daha oncesinde bende vajinusmusdum o yuzden suan normal dogum istemiyorum cunku alttan muayneye tahammulum yok. Doguracak olan sizsiniz esiniz degil konusun bunu herseyi siz yasicaksiniz. Ayrica sezeryan neden haksizlik olsun boyle dusunmeyin once sizin psikolojiniZ onemli kendinizi nasil rahat hissediyosaniz onu yapin bunu yasayacak olan sizsiniz ...

alttan muayene gerçekten çok rahatsız edici.İnsan tedirgin oluyor,korkuyor.Dediğiniz gibi benim de psikolojim önemli sonuçta doğum sonrası bebeğin bana ihtiyacı olacak.

serzeryan bebek için iyi doğum anne için iyi derler. çocuk kanala gırmeden pıt dıye cıkacak cocuga haksızlık neden oluyor hhıc anlamadım.ben sezeryan yaptım cunku psıkolojımı normal doguma ayarlayamadım korktum esımede soyledım bunu senın kararın dedı. velhasıl sezeryan yaptım ıkı gun sonra yuruyerek cıktım bırdahada yatmadım yanı sezeryanda korkulucak bırsey yok ılk gun agrın oluyor zaten hastanede ıgne yapıyorlar. kuzenım normal dogum ıstedı 24 saat te dogurdu dıkıslerı 2 hafta acıdı çişini yapamadı ıkınamadı banyoda acıdı bende ıse 2 gun sonra bırsey yoktu. yanı sezeryan hakkındakı sehır efsanelerıne kulak asma kuzenımın esı sezeryan yapıp 2 hafta sonra tatıle gıdıp yuzdu. karar senın kararın doktorunu dıkkate al.

serzeryan bebek için iyi doğum anne için iyi derler. çocuk kanala gırmeden pıt dıye cıkacak cocuga haksızlık neden oluyor hhıc anlamadım.ben sezeryan yaptım cunku psıkolojımı normal doguma ayarlayamadım korktum esımede soyledım bunu senın kararın dedı. velhasıl sezeryan yaptım ıkı gun sonra yuruyerek cıktım bırdahada yatmadım yanı sezeryanda korkulucak bırsey yok ılk gun agrın oluyor zaten hastanede ıgne yapıyorlar. kuzenım normal dogum ıstedı 24 saat te dogurdu dıkıslerı 2 hafta acıdı çişini yapamadı ıkınamadı banyoda acıdı bende ıse 2 gun sonra bırsey yoktu. yanı sezeryan hakkındakı sehır efsanelerıne kulak asma kuzenımın esı sezeryan yapıp 2 hafta sonra tatıle gıdıp yuzdu. karar senın kararın doktorunu dıkkate al.

sezeryan da bebeğe neden haksızlık olduğunu düşünüyorum çünkü bebek kendi isteği ile gelmiyormuş ameliyatla alıyolar ya onun için öyle dedim.Ama normal de kolay değil tabi ki bir de benim gibi korkuyorsanız çok zor buna karar vermek.Yarın bir daha kontrolüm var yine muayene olamazsam mecbur sezaryen olacağım bi şekilde bebeğim sağlıkla doğsun yeter

haksızlıkla alakası yok bende normal doğum yapıcam diye bebeğini riske atanları anlamıyorum benimde çatım dardı sezaryen oldum ertesi gün ayakta çıktım çıktıktan sonrada bebeğimle kendim ilgilendim 3 5 gün yatıp kalkmada zorlanırsın oda zaten 10 gün sonra geçer

herkese teşekkürler,sezaryen olmaya karar verdim.Dediğiniz gibi bebeğide kendimi de riske atmaya gerek yok.Hayırlısı böyleymiş

Back
X