Dogum korkusu

Wahayra

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
154
38
13
38
merhaba arkadaslar hamilelik ilerledikce cok mutlu oluyorum kucagimiza almaya az kaldi diye fakat dogum korkusu sariyor beni... normal istiyorum ama korkuyorum sezeryan yapilmasi gerektigini dusunsek belden yapilan igne beni kaygilandiriyor. Anlyacaginiz 2 durumda da panik basliyyor daha once dogum yapanlr dogum hikaelerinizi paylasir misiniz????

merhaba arkadaslar hamilelik ilerledikce cok mutlu oluyorum kucagimiza almaya az kaldi diye fakat dogum korkusu sariyor beni... normal istiyorum ama korkuyorum sezeryan yapilmasi gerektigini dusunsek belden yapilan igne beni kaygilandiriyor. Anlyacaginiz 2 durumda da panik basliyyor daha once dogum yapanlr dogum hikaelerinizi paylasir misiniz????
bende de var o korku ama yapacak birşey yok. Benim doktorum yaş itibariyle riske girmeyelim dedi bende aynı fikirde olduğum için sezeryan olacağım

ben şimdiden kendimi düşünerek korkutmamaya çalışıyorum ama aklıma geldiğinde bende de korku yok değil. Dün başından 2 doğum geçmiş bir anne bana ''hiç normal yapıcam diye tutturma dedi en güzeli epidural sezeryan acısız ağrısız tertemiz al bebeğini kucağına hem eşinde yanında olur '' dedi.
Bizim için şuan çok erken zamanı geldiğinde doktorumun yönlendirmesi benim için çok daha önemli.
Allahım kolaylıklar versin....

ay canım diyom ne kadar korksakta mecbur çıkacak :)

ben şimdiden kendimi düşünerek korkutmamaya çalışıyorum ama aklıma geldiğinde bende de korku yok değil. Dün başından 2 doğum geçmiş bir anne bana ''hiç normal yapıcam diye tutturma dedi en güzeli epidural sezeryan acısız ağrısız tertemiz al bebeğini kucağına hem eşinde yanında olur '' dedi.
Bizim için şuan çok erken zamanı geldiğinde doktorumun yönlendirmesi benim için çok daha önemli.
Allahım kolaylıklar versin....
epidural fazlaca baş ve bel ağrısı yapıyormuş doğumdan sonra.epidural doğum yapan arkadaşım keşke o gün acısını çekseydim bitmişti şimdiye demişti.en güzeli normal doğum herşey yolunda ise bebe ve anne için gayet sağlıklı :)

Şimdiden kendini strese sokarak gereksiz yere kafanda kurma birşeyleri.
Ben de ilk doğumumda çok korkmuştum ve zorunlu sezeryan oldu.
Fakat korkulacak gibi değil hiç birşey, inan bana.
Rabbim veriyor kolaylığını.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin inşallah.
Umarım bir avazda sorunsuz bir doğum yaşarsın... :KK36:

Arkadaşlar korkmayın ben normal doğum yaptım 1 saat sancı çektim evde. sonra hastaneye gittim tam açılma var dediler hemen doğuma aldılar çok şükür yarım saatte de dogurdum.dogurduktan sonra da ayaktaydim yuruyebilyordum acı ağrı vs hiç bir şey olmadı çok güzel

Zaman ne gösterir bilinmez ama ben se normal doğum yapmak istiyorum. Allah hepimize kolaylık versin :)

İlk gebeliğimde 19 saat suni sancı çektim. Hiç doğmayacak sandım. Doğumhaneye girdiğimde tam 10 dk da doğdu. Korkulmayacak gibi değil şuanda da korkuyorum ama sonuç itibari ile geçiyor. Veeee sonuç mükemmel:KK46:

P.tesi doğum yaptım perşembe günü toz alıyor evi topluyordum. Kesinlikle normal doğumu tavsiye ederim. O anda çekiyosun sadece:anneadayı:

Bizler ne kadar söylesek de korku oluşuyor muhakkak. İnşallah istediğin şekilde doğum yaparsın. 8 ay önce epidural sezeryan ile -kendi isteğim- doğum yaptım. Çoook kolaydı, baş ağrısı durumunu da kahve içerek önledim. Normal doğum yapanlardan erken ayaklandım, yürüdüm. Hastaneden 1 gün erken ayrıldım. Evdeki 3. sabahta bebeğimi kendim alıp yerine koyuyordum. Kısacası yine olsa yine öyle doğum yapardım, o kadar kolay geçti.

Bizler ne kadar söylesek de korku oluşuyor muhakkak. İnşallah istediğin şekilde doğum yaparsın. 8 ay önce epidural sezeryan ile -kendi isteğim- doğum yaptım. Çoook kolaydı, baş ağrısı durumunu da kahve içerek önledim. Normal doğum yapanlardan erken ayaklandım, yürüdüm. Hastaneden 1 gün erken ayrıldım. Evdeki 3. sabahta bebeğimi kendim alıp yerine koyuyordum. Kısacası yine olsa yine öyle doğum yapardım, o kadar kolay geçti.
iğneyi vurulurken acı oldu mu:)

Annem beni doğuracağı zaman mecburen ani sezeryana alınmış, bu yüzden benden sonraki 2 kardeşimde de sezeryan oldu. Annemin acılarına, ağrılarına, ağlamalarına şahit olduğum için ben de sezeryandan çok korkuyorum. Allah bir aksilik yaşatmazsa inşallah ben de normal doğum istiyorum. Anneciğim 1 ay doğru düzgün hareket edemiyordu. En azından normal doğumdan sonra kalkıp istediğin gibi hareket ediyorsun.

iğneyi vurulurken acı oldu mu:)

En çok acı çektiğim yer bileğimdeki damar yolu oldu. :KK22:Zaten bele iğne yapmadan önce bir ilaçla uyuşturuyorlar, içerdeki bir görevli sana sıcacık sarılıyor -ani hareket etmeni önlemek için- 1,5 dakika içinde çok anlamadan bitmiş oluyor. Damar yolu açmaları tüm gün boyunca en çok canımı yakan müdahale oldu. Hani bulmakta zorlanmalarından değil, klasik damar yolu açmaktan basitti iğne ve sonrası.

En çok acı çektiğim yer bileğimdeki damar yolu oldu. :KK22:Zaten bele iğne yapmadan önce bir ilaçla uyuşturuyorlar, içerdeki bir görevli sana sıcacık sarılıyor -ani hareket etmeni önlemek için- 1,5 dakika içinde çok anlamadan bitmiş oluyor. Damar yolu açmaları tüm gün boyunca en çok canımı yakan müdahale oldu. Hani bulmakta zorlanmalarından değil, klasik damar yolu açmaktan basitti iğne ve sonrası.
bakalım bize hangisi nasip olacak :)

bakalım bize hangisi nasip olacak :)

İnşallah gönlünden geçen olur. Ama ani sezeryan durumunda da korkma. Ben doğumdan önce kendimi rahatlatmak için bu forumda yatıp kalkıyordum. Nerde doğum hikayesi var, roman gibi okuyordum. Korkudan değil ama başıma ne geleceğini bilmek için. Anladım ki herkesin bünyesi yardı. Nazlı bünyeler her türlü doğumu zor atlatıyor. Doktor kalk dedi, yürüdüm. Sürekli yürüdüm. O kadar iyi geldi ki bir gün erken çıktım. Hemen ayaklandım. Allah yardımcın olsun, sağlıkla kucağına al inşallah.

İnşallah gönlünden geçen olur. Ama ani sezeryan durumunda da korkma. Ben doğumdan önce kendimi rahatlatmak için bu forumda yatıp kalkıyordum. Nerde doğum hikayesi var, roman gibi okuyordum. Korkudan değil ama başıma ne geleceğini bilmek için. Anladım ki herkesin bünyesi yardı. Nazlı bünyeler her türlü doğumu zor atlatıyor. Doktor kalk dedi, yürüdüm. Sürekli yürüdüm. O kadar iyi geldi ki bir gün erken çıktım. Hemen ayaklandım. Allah yardımcın olsun, sağlıkla kucağına al inşallah.
amin inşallah tüm doğum yapanlara rabbim yardım etsin benim daha erken ama aklımda hiç bişi yok normal doğum isterim sadece sağlıklı bir şekilde ben iğneli şeylerden çok korkarım ama zaman ne gösterir bakalım hayırlısı allahtan

İcime ferahlama geldi valla okuyunca bende sezeryen zorunda kalirsam hareket etmekten korkuyordum cunku felce kadar gidiyor sonucu.

Back
X