doğum korkusu

aslibasar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2016
54
62
3
Merhaba arkadaslar 8 aylik evliyim. Cocuklari cok seviyorum fakat dogum korkum oldugu icin hamile kalmiyorum. Bu korkumu nasil yenebilirim acaba? Ayni seyleri yasayan var mi?

Hamile deilm hamile kaldigimdada hic dusunmedim dogumu falan. Sadece hafta hafta nasil degisimlere ugruyor onlari okuyup agliyordum. Hamile olursam dogumumuda normal dogum istiyorum (yatis pozisyonu uygun olursa)sezaryana gore daha saglikli Rabbim tum isteyenlere saglikli hayirli evlatlar nasip etsin

hamile kalmak bebeğini karnında hissetmek ilk kalp atışını duymak her tekme de mutlu olmak ve onu kucağına almak herşeye bedel canım. doğum korkusu dediğin yarım saatlik bişey ama onun senin dünyana girmesi hepsine bedel. bunları düşün ve inan hayatına katıldığı zaman ben nasıl bu kadar beklemişim diye pişman olucaksın. benim ikinci hamileliğim ve şuan tekmeleri izlemek bile o kadar hoşuma gidiyor ki. korkuyorum ikinci olmasına rağmen ama onu kucağıma alıcağım zamanı düşününce hepsi gidiyor. ve bu denli korkulucak bişey de değil normal doğum da sezeryan da. inş. Rabbim isteyen herkese nasip eder bu duyguyu.

Doğumu düşünene kadar hamilelik sureci var önünde. Yaklasik 40 hafta surecek dalgalanmali, hormonlarin corba oldugu, vucudunun dengesizlikte boyut atladigi, bulantili, ağrılı, sancılı ama bir o kadar da keyifli ve heyecanli bir surec olacak. Doğum en fazla birkac saat sürecek agrisi sancisi en fazla 10 gun sürer. Emin ol hamilelik surecini atlattıktan sonra dogum kısmı cok hafif kalır.

Bende 2-3 haftalık gebeyim ama benden çok Doğumdan korkan yoktur herhalde. Ama eninde sonunda o sürece girmek zorundayım hem bebek istiyorum hem kendi korkum yüzünden eşimin bebek sahibi olmasına engel olamam. Mecburum.

Yaa ne güzel anlatmissiniz cok tesekkur ederim..

Hamilelik donemi korkum da var maalesef

Anne olmak kolaymi ? Demisler :)
Hic korkma o acilar da unutuluyo. Evlat kokusu herseye bedel. Bundan eksik kalmamalisin.
Hele bi ozamana gel doktorunda senin icin guzelini dusunecektir.

Merhaba arkadaslar 8 aylik evliyim. Cocuklari cok seviyorum fakat dogum korkum oldugu icin hamile kalmiyorum. Bu korkumu nasil yenebilirim acaba? Ayni seyleri yasayan var mi?
Yaa canım, bence doğuma kadar biraz bardağın dolu yanı diyecen, sonra doğumda da işi oluruna bırakacan, yani demem oki, doğuma kadar sadece gün gelecek bebegimi kucağıma alacam die mutlu olacan acılı veya rahat doğumu dusunmeyecen ve günü geldiginde de doktoruna teslim edecen kendini, bilemezsin belki acılı belki rahat bi doğum olacak, ama ne olursa olsun biz kadınlar bunu kaldırabilecek sekilde yaratılmışız unutma ve söz konusu bebeginse çokda umursamaz insan o anda diye düşünüyorum, şimdi korkutmasina bakma sen :) böyle bak bjraz yani :) ama tabi fobi derecesindeyse korkun kesinlikle bi psikologa gorunmeni, fobi tedavisi almani oneririm.

Cok sukur simdilik fobi derecesinde degil insallah fobi derecesine gelmeden korkumu yenip anne olma duygusunu yasarim :)

Hamilelik donemi korkum da var maalesef
O minicik fasulyenin kalp atışlarını duydugunda tum ağrılarını acılarını bulantilarini unutuyorsun zaten. Hele ki o hareketleri hissetmeye başladığında her tekme ya da kıpırtı seni belki de hayatinda hic olmadigin kadar mutlu ediyor evet süreç hiiiiic kolay degil ama cektigin her bir acıya değiyor. Sürece değil sonuca odaklan

Cok zor olsaydı bir doguran birdaha dogum yapmazdı. Helede ben 4düşünüyorum Allah nezaman nasib ederse . Korkma korkulacak birşey yok.

Su an bana surec bitse de bebegimi kucagima alsam diyorum
İlkinde anlamiyorsun zaten....ikinci gebelikte bilincli oldugun icin sanki zaman yavas akiyor...hepimiz hakkinda hayirlisi olsn
Herkes korkar da onemli.olan guclu olabilmek..

benim ilk gebeliğim ve doğum ağrısını aklıma getirmemeye çalışıyorum, bi yandan hemen sağlıkla kucağıma almak istiyorum diğer yandan karnımdaki tekmeler o kadar güzel ki hiç bitmesin istiyorum, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

canım o bendede var hatta ilk hamile olduğumu öğrendiğimde direk ben nasıl doğurucam diye ağlamaya başladım :)) halada korkuyorum ama bi şekilde olup bitecek Allah dayanma gücü veriyordur elbet diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…